Dodaj do ulubionych

czarna kreska monitor

IP: *.ghnet.pl 02.03.13, 10:18
Witam. Otóż wczoraj pojawiła mi się na monitorze biało czarna cienka kreska. Do dzisiaj nie znikła. Znajduje się ona tuż nad menu "start". Kreska przechodzi wzdłuż całego ekranu i jak by od lewej strony najpierw jest biała ( 1/3 długości ), a potem przechodzi w kolor czarny. Dodam, ze kreska pojawia się już po włączeniu komputera ( uruchamianie systemu windows ). To chyba jakiś problem z monitorem jest, bo próbowałem print screen i do painta wkleić, a kreska się nie wkleja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: czarna kreska monitor IP: *.zask.pl 02.03.13, 10:25
      Masz w zwiazku z tym jakies pytanie czy tylko piszesz, zeby sie pochwalic uszkodzonym monitorem?
      • Gość: rafal_b_ Re: czarna kreska monitor IP: *.ghnet.pl 02.03.13, 10:51
        Akurat to powodów do chwalenia nie mam. Gdybym chciał się pochwalić to bym napisał: " Mam fajną kreskę na monitorze tuż nad menu start ", a nie opisywał bym jak ona wygląda, gdzie się znajduje, kiedy się pokazuje itp, bo sensu by to nie miało żadnego. Napisałem: "To chyba jakiś problem z monitorem jest". Chyba, czyli nie wiem na 100% jaki problem z monitorem jest.
        Tak, chcę wiedzieć czym to jest spowodowane. Monitor się psuje?
        • Gość: aa Re: czarna kreska monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 10:57
          > Monitor się psuje?
          Nie.
          Nie psuje się tylko jest zepsuty :-)
        • Gość: lajosz Re: czarna kreska monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 15:09
          Czy tę kreskę widać również podczas startu kompa, wtedy kiedy pokazuje się post BIOS-a czy pojawia się tylko pod systemem ?
          • Gość: rafal_b_ Re: czarna kreska monitor IP: *.ghnet.pl 02.03.13, 22:52
            No pisałem w 1 poście, że od razu po starcie kompa. Wiem już bo ojciec mi mówił, że monitor do wymiany. Akurat się mi urodziny zbliżają :D
            • Gość: lajosz Re: czarna kreska monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 10:33
              Napisałeś cyt:
              "Dodam, ze kreska pojawia się już po włączeniu komputera ( uruchamianie systemu windows )"

Ja wiem, że istnieją szybkie komputery, ale żeby aż tak szybkie, że Windows uruchamia się od razu po starcie kompa, to widzę/słyszę pierwszy raz.
              • rafal_b_ Re: czarna kreska monitor 03.03.13, 14:21
                No przesadziłem może, że aż tak. No włączam komputer, pojawia się obraz i ta kreska. Teraz jest wreszcie wszystko jasne czy jeszcze coś jest niezrozumiałe?
                • Gość: mufi Re: czarna kreska monitor IP: 82.160.51.* 03.03.13, 14:24
                  Próbowałeś podłączyć monitor innym kabelkiem?
                  • rafal_b_ Re: czarna kreska monitor 03.03.13, 14:46
                    szczerze to nie. Nie wiem czy mam nawet jakiś inny, ale prawda jest taka, ze monitor nie był kupowany nowy i ma już trochę lat więc pewnie dla tego. Stare rzeczy się psują po prostu. Próbowałem odłączyć kabelek i włączyć jeszcze raz, no ale nie dało to nic.
                    • Gość: logoz Re: czarna kreska monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 11:11
                      powiem krutko To jest program testujący-uruchomiany przez płyte główną
                      sam mam taki od chyba siedmiu lat a monitor jest już drugi
                      tak działa po wgraniu sterów zpłyty orginalnej dołączonej do płyty głównej
                      A Ci co twierdzą że monitor popsuty to pierdoły opowiadają
                      Nic nierób chyba że będziesz postawiał nowy system bo
                      na XP ja tak mam a na Win7 nic niemam na innym kompie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka