Dodaj do ulubionych

Program do odinstalowywania

IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 09:21
Poszukuję rady czym odinstalowywać programy w windowsie. Do tej pory używałem Iobit uninstaler, ale jak ostatnio zobaczyłem ile śmieci pozostawia to straciłem zaufanie do niego. Jest owszem bardzo wygodny i po polsku, ale pozostawiane foldery, nie mówiąc już o wpisach w rejestrze, dyskwalifikują go. Może ktoś ma jakieś propozycje ? Systemowy pomińmy w dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Program do odinstalowywania IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 10:03

Gość portalu: king napisał(a):
      > Systemowy pomińmy w dyskusji.

I tu zaczyna się twój błąd.
    • Gość: aqq Re: Program do odinstalowywania IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 10:35
      dla takich śpecuff format C: lekiem na całe zło :))
      śmieciów nie zostawia
      • Gość: king Re: Program do odinstalowywania IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:37
        No bardzo to interesujące o czym piszecie....bardzo....tyle, że nie na temat
        • wariant_b Re: Program do odinstalowywania 07.07.13, 13:09
          Wypróbuj Revo PRO i Comodo Programs Manager. Najlepiej na maszynie wirtualnej.
          Mają monitor instalacji, więc lepiej wiedzą, co program w systemie założył i używa.

Ale generalnie Windowsy są bałaganiarskie i najlepiej skutkuje okresowa reinstalacja.
          • lemari Re: Program do odinstalowywania 07.07.13, 13:40
            A do testowania programów służy: www.sandboxie.com/
    • fdog Re: Program do odinstalowywania 08.07.13, 10:10
      Żaden program nie odinstalowuje i oczyszcza wszystkiego.Zawsze zostają resztki.
      Kiedy musze coś odinstalować "na klawo" używam Revo uninstaller i po normalnym procesie deinstalacji restartuje i używam "wymuszona deinstalacjia" z ustawieniami zaawansowanymi. , podając zamiast scieżki do niechcianego programu jego nazwę lub producenta. Jednak czasami i tak zostają jakieś śmieci i katalogi (Prefetch,Temp).
      Przeszukuje dysk wpisując nazwę odinstalowanej aplikacji lub jej producenta przy pomocy wyszukiwarki Everything (www.voidtools.com/), zachowując ostrożność co się usuwa. Najwięcej śmieci pozostawiają programy do obsługi sprzętu ze sterownikami i programy zabezpieczające.W przypadku tych drugich polecam ich własne "deinstallery", które można pobrac ze stron szanujacych sie producentów. Jeżeli chodzi o pierwsze to najlepszym programem którym udało mi sie wyczyścić tony śmieci po programach do obsługi karty NVIDIi jest DriverSweeper ( obecnie Driver Fusion).
      Pozdrawiam
      • Gość: king Re: Program do odinstalowywania IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 23:15
        Więc jest to bardziej skomplikowane niz myslałem. Uzywałem Revo, ale Iobit wydawał mi się wygodniejszy (toolbary, ostatnie instalacje, hurtowe odinstalowywanie) ale w Revo nie widziałem wymuszonej deinstalacji. Może przeoczyłem. Po deinstalacji uzywałem jv16, ale to troche za bardzo zajmujące. No trudno, moze w przyszłości cos sie pojawi.
        • hrabia.mileyski Re: Program do odinstalowywania 09.07.13, 13:30
          Your Unin-staller!

Sprawdź sobie ten program. Korzystam od lat i moim zdaniem trudno o coś lepszego.
          Nie jest free, niestety.

A używanie jv16 zajmujące?To ciekawostka. Trudno o mniej problematyczny w użyciu program.
          • Gość: king Re: Program do odinstalowywania IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.13, 23:52
            Masz racje, nie jest trudny tylko zajmujący....ma wiele opcji których nalezy użyc w celu oczyszczenia systemu. Ja od takiego programu oczekuję tego co jest w Iobit, dwa przyciski i powinno byc po sprawie. Sprawdzę ten który podałeś
          • fdog Re: Program do odinstalowywania 10.07.13, 16:55
            A ja nie polecam Your Uninstaller! 7.Kiedyś był to może dobry program, kiedy programiki były proste i nie zawierały różnych dodatkowych śmieci. Teraz wcale nie usuwa tak dokładnie resztek które domyślnie instalują.Algorytm wyszukiwania taki sobie a za program z czasową licencja trzeba zapłacić 106 zł (dożywotnia 256 zł). I nie jest to żadne cudo, które łatwo można sprawdzić w wersji trial. Odinstalowując jakiś większy program można zobaczyć ile zostaje po odinstalowaniu.
            Tymczasem pełna wersja Revo Uninstaller jest bardziej skuteczna i dużo tańsza(upgrade do wersji major).
            Ale tak jak wspominałem nie ma skutecznego usuwania jakimś cudownym programem.
            Można to zrobić nawet darmową wersją CCleaner, przeszukać ręcznie pozostałości i rejestr.
    • Gość: hgw Re: Revo free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 18:45
      używam innego, ale gorszy.Uwaga na oczyszczanie,optymalizacje i cudowne opcje zaawansowane.Banalny przykład:współdzielone pliki i wpisy w rejestrze przez 2 wersje programu, 2 programy,usuwane niezbędnych składników systemu.Do CCleaner ja mam akurat zero zarzutów.Jeśli eksperymenty to microsoft regclean z majorgeeks.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka