Gość: qwerty
IP: *.denko.com.pl
23.07.13, 07:48
Posiadam stary skaner Plusteka do ktorego nie ma sterownikow pod Win7. W zwiazku z tym postanowilem go zainstalowac na nowym kompie stacjonarnym w XP Mode w Win 7 Pro 64. No i niby teraz skaner jest ale mam pare problemow ktore chcialbym ominac wiec prosze o rady....
1. w XP Mode na gornej belce mam zakladke USB w ktorej figuruje ow skaner ale zawsze po włączeniu XP Mode w opcji "Dołącz". Musze tam zawsze kliknąc ("Dołącz" zmienia siedy na "Zwolnij") i wtedy skaner jest do uzytku - komp go "widzi". Da sie jako zautomatyzować aby zawsze komp widział skanera bez tego klikniecia?
2. w Win 7 jestem w jakims programie graficznym i chce cos zeskanowac (program graficzny posiada opcje importu ze skanera) - niestety nie da sie wybrac sterownika Twin - komp znowu nie widzi skanera i opcja wyboru/wyszukiwania jest nieaktywna. Czy to da sie jakos zmienic?
Bo wyglada na to ze w obecnej chwili moge: Wejsc do XP Mode, zeskanowac cos, pozniej musze wyjsc z XP Mode, wejsc do programu graficznego i do obrobki wczytac uprzednio zeskanowny obraz. Niby OK ale drazni tyle operacji wiecej a niedawno pod XP bylo prosciej latwiej i przyjemniej...