Dodaj do ulubionych

dobra wiadomosc dla piratow

07.08.04, 07:30
wg neowin.net sp2 mozna zainstalowac na pirackiej kopii winxp. to znaczy
piracki klucz do winxp pracuje.
w tym celu nalezy sciagnac pelny plik WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe
266.01MB. narazie jest dostepny dla wersji angielskiej.
nie wydaje mi sie mozliwe sciagniecie go poprzez windows update :)
Obserwuj wątek
    • gordon11 Re: dobra wiadomosc dla piratow 08.08.04, 03:08
      potwierdzenie powyzszego przez microsoft.
      www.flexbeta.net/main/comments.php?catid=1&shownews=8589
      co ciekawe sp2 zawiera takze sp1 i wszystkie inne poprawki ktore ukazaly sie po
      wyprodukowaniu windowsxp do dzisiaj.
      microsoft chroniac uzytkownikow legalnych zgadza sie na instalowanie sp2 przez
      uzytkownikow nielegalnych.
      jest to wiec zmiana ostatniej decyzji w ktorej microsoft twierdzil ze sp2 nie
      bedzie dostepne dla piratow.

nie wszystkie jednak numery klucza beda akceptowane. ci ktorzy nie mogli
      zainstalowac sp1 i nie zmienili tego numeru dalej nie beda mogli zainstalowac
      sp2.
      jak to zrobic? to proste choc ja tej odpowiedzi tu nie udziele :)
      • amon-ra Re: dobra wiadomosc dla piratow 08.08.04, 09:50
        gordon11 napisał:

> potwierdzenie powyzszego przez microsoft.
        > www.flexbeta.net/main/comments.php?catid=1&shownews=8589
        > co ciekawe sp2 zawiera takze sp1 i wszystkie inne poprawki ktore ukazaly sie po
        >
        > wyprodukowaniu windowsxp do dzisiaj.
        > microsoft chroniac uzytkownikow legalnych zgadza sie na instalowanie sp2 przez
        > uzytkownikow nielegalnych.
        > jest to wiec zmiana ostatniej decyzji w ktorej microsoft twierdzil ze sp2 nie
        > bedzie dostepne dla piratow.
        >
        > nie wszystkie jednak numery klucza beda akceptowane. ci ktorzy nie mogli
        > zainstalowac sp1 i nie zmienili tego numeru dalej nie beda mogli zainstalowac
        > sp2.
        > jak to zrobic? to proste choc ja tej odpowiedzi tu nie udziele :)

Wersja angielska (EN) nie zainstaluje się na polskim XP... Na to sobie pewnie poczekamy.
      • gray Re: dobra wiadomosc dla piratow 09.08.04, 10:01
        gordon11 napisał:

> microsoft chroniac uzytkownikow legalnych zgadza sie na instalowanie sp2 przez
        > uzytkownikow nielegalnych.
        > jest to wiec zmiana ostatniej decyzji w ktorej microsoft twierdzil ze sp2 nie
        > bedzie dostepne dla piratow.

a miał inny wybór? - hacking.pl/news.php?id=4023 :)
    • tetraktis Re: wiadomosc dla piratow 08.08.04, 19:05
      E to było jasne od początku .
      xp jest tak wydolnym systemem , w sensie sostarczania dokładnych informacji o
      user że był by to gol do własnej bramki , gdyby ms ucjoł pirackie kopie systemu.
      A co do łatek . Posiadając sp1 i jakiś klucz bez kłopotów |(technicznych) można
      pobrać wszystkie krytyczne łatki . Dokona się tego po dokładnym sprawdzeniu
      naszego kompa przez witrynę ms :)
    • Gość: załamana- Re: wiadomosc dla piratow IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.08.04, 22:30
      mam xp i okazało sie że mam piracki pan co wgrywał mi ten program zachwalał i
      polecał skasował mnie na 160 złoty i powiedział że to orginał jestem ciemna jak
      tabaka co mam teraz robić ? co ściągnąć? żeby było dobrze?ja sie na tym nieznam
      pan sie wyparł że mi wgrywał ten program i jestem w kropce już nikomu nie
      zaufam mam nauczke żadnego pogotowia komputerowego prosze wytłumaczyć mi co
      robić dalej? pozdrawiam załamana
      • eressea Re: wiadomosc dla piratow 08.08.04, 23:05
        Gość portalu: załamana- napisał(a):

> mam xp i okazało sie że mam piracki pan co wgrywał mi ten program zachwalał i
        > polecał skasował mnie na 160 złoty i powiedział że to orginał jestem ciemna jak
        >
        > tabaka co mam teraz robić ? co ściągnąć? żeby było dobrze?ja sie na tym nieznam
        >
        > pan sie wyparł że mi wgrywał ten program i jestem w kropce już nikomu nie
        > zaufam mam nauczke żadnego pogotowia komputerowego prosze wytłumaczyć mi co
        > robić dalej? pozdrawiam załamana

Eh, wersja najtańsza Windows XP (Home OEM) kosztuje ok. 380 zł + np. myszka
        (musisz kupić z jakąś częścią komputera).
        Dostajesz wtedy płytę instalacyjną i nalepkę na komputer z numerem seryjnym.
        System kupuje się w sklepie komputerowym. Za instalacje przez
        serwisanta/informatyka trzeba dodatkowo zapłacić (ale instalacja jest tak
        prosta, że bez problemu mozna ją przeprowadzić samemu).

Pan wziął tylko za usługę (i to wyjątkowo duzo) i oczywiście Twój system jest
        nielegalny. Moze i płyta z której nagrywał była oryginalna ;-)))

W zależności od tego jaki masz numer seryjny mozesz zainstalować SP1/2 lub nie.
        Jesli płyta była rzeczywiście oryginalna to nie powinno byc problemów.

Na tym forum nie udziela się raczej rad typu - w jaki sposób zainstalowac SP1/2
        na nielegalnych kopiach systemu.

• maciej-d Re: wiadomosc dla piratow 09.08.04, 10:15
          jak masz wmiare nowy/wydajny komputer to jak bym radził poczekać na premiere
          nowego sytsemu MS tzw. Longhorna. Ponoć ma się pojawić na poczatku 2006,
          oczywiscie jak spisz na kasie mozesz kupic teraz win. xp. home i jak wejdzie
          longhorn kupić sobie box ubgrade. Wsumie te 2 rozwiązanie nie jest takie złe,
          gdyż będziesz miała boksowego windowsa. Pozdrawiam
          • Gość: west ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:43
            słuchaj , w 2010 r wyjdzie zapewne nowysystem .
            niewatpliwie warto poczekac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka