Gość: kamil IP: *.elpos.net 11.08.04, 09:09 czy ktos wie dlaczego nie działa u mnie usługa live update? Link Zgłoś Obserwuj wątek
amon-ra Re: norton antivirus 11.08.04, 09:10 Gość portalu: kamil napisał(a): > czy ktos wie dlaczego nie działa u mnie usługa live update? Jak nie działa? Coś się pokazuje? Link Zgłoś
Gość: kamil Re: norton antivirus IP: *.elpos.net 11.08.04, 09:28 pojawia sie taki komunikat: Trwa nawiązywanie połączenia z liveupdate.symantec.com... Pobieranie pliku wykazu, niedostępny. Nie można połączyć się z hostem . Program LiveUpdate nie może wczytać pliku wykazu dostępnych aktualizacji produktów i składników firmy Symantec. Sprawdź, czy komputer jest podłączony do Internetu i uruchom program LiveUpdate ponownie. Link Zgłoś
amon-ra Re: norton antivirus 11.08.04, 09:40 Gość portalu: kamil napisał(a): > pojawia sie taki komunikat: > > Trwa nawiązywanie połączenia z liveupdate.symantec.com... > Pobieranie pliku wykazu, niedostępny. > Nie można połączyć się z hostem . > Program LiveUpdate nie może wczytać pliku wykazu dostępnych aktualizacji > produktów i składników firmy Symantec. Sprawdź, czy komputer jest podłączony do > > Internetu i uruchom program LiveUpdate ponownie. Spróbuj powyłączać użycie proxy w opcjach konfiguracyjnych LiveUpdate w Panelu Sterowania (Start -> Panel Sterowania -> Symantec LiveUpdate -> zakładka FTP: don't use proxy server (nie używaj proxy), zakładka HTTP: don't use proxy server (nie używaj proxy), zakładka ISP: Internet options in Control Panel (Opcje internetowe w Panelu Sterowania)). Ponadto na zakładce General zaznacz "Enhanced Error Support - Rozszerzona obsługa błędów" oraz tryb interakcyjny. Jeżeli nie pomoże, to spróbuj zaktualizować LU do wersji 2.0.39.0. Link Zgłoś
Gość: kamil Re: norton antivirus IP: *.elpos.net 11.08.04, 09:52 wylaczenie proxy nic nie dało, jak zaktualizować LU do podanej wersji? Link Zgłoś
Gość: vcbn Re: norton antivirus IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.08.04, 10:42 wywal tego Nortona ,-mało go ktoś na dzień dzisiejszy używa ! Link Zgłoś
amon-ra Re: norton antivirus 11.08.04, 21:49 Już odpowiadam: LiveUpdate w wersji 2.0.39.0 znajduje się tutaj. Plik jest w wersji angielskiej. Jeżeli samo zainstalowanie nowego LU nie pomoże, to wykonaj następujący trik: 1. Kliknij Start, Wyszukaj 2. W polu wyszukiwania wpisz: *settings.liveupdate 3. Następnie wykasuj wszystkie pliki, które zostaną odnalezione. Po wykonaniu tego, LU wystartuje w Express Mode (będziesz mógł to zmienić w Panelu Sterowania). Link Zgłoś
xymox Re: norton antivirus 11.08.04, 22:03 mnie kiedyś przestało działać w taki sam sposób bo rozwaliły wszystko trojany! Link Zgłoś
Gość: Oleks Re: norton antivirus IP: *.chello.pl 12.08.04, 11:12 Najlepszy sposób - usunąć i zainstalować ponownie. Wszystkie jego opcje zostaną uaktywnione. Przekonałem się o tym kiedyś w praktyce. Link Zgłoś