Dodaj do ulubionych

adwcleaner

25.12.14, 00:10
Czytając sobie posty (m.in. o przeskanowaniu adwcleanerem), postanowiłem przeskanować laptopa i włączyłem adwcleanera v.4.101, po czym, natychmiast, otrzymałem wiadomość, że mój adwcleaner jest przestarzały i żebym zainstalował nowa wersję "adwcleaner v.4.106", co też spróbowałem zrobić - na szczęście mój Norton czuwał i zablokował jakieś paskudztwo, pochodzące ze strony toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
To tak ku przestrodze...
--
make peace not PiS!! (choć wymawia się tak samo)
Obserwuj wątek
    • kolobos Re: adwcleaner 25.12.14, 11:38
      Moze juz czas wykonac aktualizacje sygnatur nortona skoro wykrywa bzdury? Plik nie jest zainfekowany.

• sclavus Re: adwcleaner 25.12.14, 11:59
        ten z oryginalnej strony adwcleanera - nie, ale ten z podanego linka - tak!!
        Jesteś pewien, że istnieje adwcleaner v.4.106??
        Na stronie głównej adwcleanera szukałem tej wersji - nie ma... jest tylko v.4.101!
        • kolobos Re: adwcleaner 25.12.14, 12:37
          To co podales to wlasnie jest "oryginalna" strona adwcleaner i wlasnie ten plik NIE jest i nigdy nie byl zainfekowany. Jak widac najnowsza wersja to 4.106: www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ i tylko z tej strony pobieraj!

adwcleaner.pl/ to nie jest oficjalna strona!
          Strona adwcleaner.pl nie jest producentem programu AdwCleaner i nie ponosi odpowiedzialności za jego działanie.
          Strona zostala utworzona do wyswietlania reklam...
          • sclavus Re: adwcleaner 25.12.14, 12:49
            Nie wiem jakie ty masz zabezpieczenie, ale spróbuj - kliknij w linka z pierwszego postu i wybierz "zapisz"... U mnie natychmiast włącza się Norton i blokuje!!!
            Nie jestem żadnym specjalistą od informatyki/internetu, wiem jednak, że Norton pracuje dobrze!!! :)
            • sclavus Re: adwcleaner 25.12.14, 13:02
              Norton zdefiniował to tak: Suspicious.Cloud.7.EP
              Detected As: Suspicious.Cloud.7.EP
              • kolobos Re: adwcleaner 25.12.14, 13:12
                Plik mozesz sprawdzic na jotti lub virustotal. Nie jest zainfekowany. Pobierz stad:
                www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/
                Jezeli norton nadal bedzie blokowal to go wylacz na czas pobierania.
                Koniec tematu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka