informacja 28.03.02, 14:05 Czy korespondujac z kims przez skrzynke pocztowa np. przez poczte interii,ta osoba jest w stanie ustalic moje dane? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Głupi Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: *.lublin.pl 28.03.02, 19:01 o jakie dane Ci chodzi? IP zna ale nic poza tym, oczywiscie jesli nie ujawniasz swoich danych co jest oczywiste :) Link Zgłoś
Gość: N Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.03.02, 20:01 Jesli wie do czego moze posluzyc komputer nie ma wiekszych problemow by spenetrowac absolutnie wszystko co masz na swoim .Dlatego czas by chronic sie przed intruzami jesli jeszcze tego nie robisz.Jasne ze nikt nie grzebie po malo znaczacych komputerach ,chyba ze ma cel. Link Zgłoś
informacja Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz 29.03.02, 09:19 Wielkie dzieki za odpowiedz!Ale mnie zaskoczyliscie!Myslalam ,ze wysylajac do drugiej osoby list,jestem dla niego anonimowa i nie zna on mojego IP.To w jaki sposob widzi on moje IP?Mam jeszcze jedno pytanie ,czy zeby dostac sie do mojego komputera musi byc biegly w informatyce? Moze moje pytania wydaja sie smieszne,ale z zawodu jestem ekonomistka... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: N Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.03.02, 13:39 Nie musi byc informatykiem,zwykle sa to pracowicie hackers ktorzy korzystajac z materialow jakie znajdziesz w internecie dosc szybko ucza sie jak sie to robi.Ty tez mozesz sie tego nauczyc. Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz 29.03.02, 17:26 ja tez chcialbym wiedziec, jak ktos po samym mailu moze znalezc moje ip... a jesli jest ono postaci krakow.sdi.tpnet.pl to jak mialby mnie ktos wysledzic? Link Zgłoś
Gość: Głupi Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: 195.114.189.* 01.04.02, 09:58 jak odbierasz poczte outlookiem to kliknij sobie na wiadomosc prawym przyciskiem myszki i wybierz properities/wlasciwosci i zakladka details/szczegoly Link Zgłoś
Gość: Głupi Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: 195.114.189.* 01.04.02, 09:56 informacja napisał(a): > Wielkie dzieki za odpowiedz!Ale mnie zaskoczyliscie!Myslalam ,ze wysylajac do > drugiej osoby list,jestem dla niego anonimowa i nie zna on mojego IP.To w jaki > sposob widzi on moje IP?Mam jeszcze jedno pytanie ,czy zeby dostac sie do > mojego komputera musi byc biegly w informatyce? > Moze moje pytania wydaja sie smieszne,ale z zawodu jestem ekonomistka... Twoje IP jest w naglowku wiadomosci. Co do dostania sie do komputera to jak tak bardzo sie tego obawiasz zainstaluj sobie jakiegos firewalla np darmowy "zonealarm". Ja osobiscie nie uzywam zadnych zabezpieczen, mam raczej czyste sumienie wiec nie wiem czego sie mam obawiac ... opatrznosc nade mna czuwa :) , poza tym nie stosuje nigdzie swojego nazwiska w komputerze i nie mam nic wartosciowego z jakiego kolwiek punktu widzenia :) Link Zgłoś
Gość: vald Re: Mam pytanie ,prosze o dpowiedz IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 10:16 Jesli przy dodawaniu konta w Outlooku przy pytaniach o nazwę podałaś swoje imię nazwisko to te dane są widoczne w skrzynce odbiorczej twojego korespndenta Link Zgłoś