Dodaj do ulubionych

ipod warto?

IP: *.pkobp.pl 16.08.04, 14:15
Czy ktoś posiada to urządzonko jeśli tak to niech opowie czy opłaca sie toto
kupować a jeśli tak to gdzie. Z góry dzięki za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Beny Re: ipod warto? IP: 195.127.197.* 16.08.04, 16:03
      przerabilem wiele mp3 playerow (w tym samodzielnie wykonanych).
      Aby wiedziec czy warto musis sobie odpowiedziec czego oczekujesz od mp3 playera.
      - ile danych chcesz na nim zmiescic (2 godziny czy godzin 200)
      - jak dlugo ma grac na jednm komplecie baterii/akku
      - jakie dodatakowe funkcje poczynajc od mozliwosci budowy rozbudowanej playlisty
      a konczac na sluchanmiu radia/radia intenetowego/wlaczania do zewnetrznych
      wzmacniaczy, odczyt kart za aparatow cyfrowych, ...
      - czy zalezy ci tylko na mp3, czy moze chcialbys takze obraz

ipod jest baaardzo milutki i bardzo dobrej jakosci, ale za ca. 300E/20GB mozesz
      miec inne urzadzenia z wieksza funkcjonalnoscia, bez znaczka "mercedesa".

Jka powiesz czego chcesz moze bedzie latwiej doradzic, a moze wystarczy ci
      256/512USBkey z mp3 i radiem?

• Gość: Ipod user Re: ipod warto? IP: 216.152.233.* 16.08.04, 16:46
      kupilem ipoda mini pare tygodni temu. Corka jest zachwycona. Ma dobra jakosc
      dzwieku, n i jest latwy i inuicyjny w obsludze, jak wszystko od Apple.
      Dokupilem do tego Itrip, czyli transmiter Griffin'a do podawania sygnalu na
      dowolne radio FM, i moga tez uzywac to w samochdzie, na glosnikach.
      Jakosc i wykonanie b. wysokie, w sumie mozna powiedziec, ze wart jest tych
      sporych pieniedzy.
      • wilk.j iTrip 05.09.04, 00:09
        Czy mozesz mi powiedziec, jak dziala iTrip.
    • Gość: bzykbzyk. ipod NIE warto? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 17.08.04, 09:35
      jerry2023 napisał(a):

> Czy ktoś posiada to urządzonko jeśli tak to niech opowie czy opłaca sie toto
      > kupować a jeśli tak to gdzie. Z góry dzięki za opinie

NIE NIE WARTO bo ma DMA protekcje.

O wiele lepsze sa ARCHOS AV 300 series.

www.archos.com
    • maciej-d Re: ipod warto? 05.09.04, 00:52
      Koleżanka „ściągnęła” sobie z USA ipoda mini i jest zadowolona. (1wsza rada,
      „ściągnij” go z USA, bo w Unii kosztuje więcej. ). Nie długo sony ma wypuści coś
      na wzór ipoda więc radze poczekać z kupnem. Ipod to jest marka, typu coca cola.
      Ludzie ją piją choć jest droższa od konkurencyjnych produktów, a czy lepsza?
      Morał 1wszy – kupując ipoda (TERAZ) przepłacisz. U góry napisałem o sony, który
      chyba jednak okaże się pepsi, czyli będzie w podobnej cenie co produkt apple.
      Morał z tego taki, że lepiej kupić playera „ala” hoop cola, bo jest tańszy a
      smakuje równie dobrze. Pzdr :)
      • Gość: Bart OT i nie OT IP: *.tpnets.com 05.09.04, 01:38
        Sorry, ale Hoop Cola nie jest lepsza. Po tym napoju naprawdę czułem, że mam
        wątrobę. Może Hellena Cola jest troszkę lepsza. Natomias mam nieodparte
        wrażenie, że Pepsi się opuściło, bo kiedyś faktycznie nie było różnicy mięczy
        Pepsi a Colą, a teraz w Pepsi jest więcej wody.

A w temacie, to nalezy sie zastanowić, czy taki boombox nie jest za wielki,
        tzn. czy w ogóle ktokolwiek przesłucha tyle muzyki (chyba, że na wakacjach) i
        czy nie jest to kupowanie autobusu kiedy wszystko, czego potrzebujemy to
        samochód. Warto pomyśleć o kupnie np. telefonu z odtwarzaczem mp3, czy może
        jakiejś gierki (taki kombajn). ja mam Nokię 5510 i bardzo sobie ją chwalę.

Ale jak kto woli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka