Dodaj do ulubionych

problemy z otwarciem dokumentu doc

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 11:54
Przy próbie otwarcia pliku doc (Word2002) pojawia się kumunikat

Nazwa dokumentu lub ścieżka nie jest prawidłowa. Spróbuj wykonać jedną z
czynności :
*sprawdź swoje uprawnienia dla dokumentu lub dysku.
*Z menu plik wybierz Otwórz, aby zlokalizować dokument

Najgorsze, że ten plik jest i ścieżka jest prawidłowa. Help ! Czy jest na to
rada ?
Aha dokument jest zahasłowany i prawidłowo rozpoznaje hasło, bo jak podam złe
to pisze "złe hasło"
Mam tam bardzo ważne rzeczy. Będe wdzieczna za wszelkie wskazówki

Monika

Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 13:02
      Czyli rozumiem, ze jedyne wyjscie to skok z mostu ? :(
      • sylwiassss Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 17.08.04, 13:05
        Spróbuj zmienić jego nazwę lub pokombinuj z właściwościami pliku typu: do
        odczytu itp.
        • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 13:14
          Kombinowałam jak piszesz - efekt niestety ten sam :(. Ale dzieki za dobre
          chęci :)
    • otsoa Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 17.08.04, 13:19
      Witam!

Gość portalu: Monika napisał(a):

> *Z menu plik wybierz Otwórz, aby zlokalizować dokument

Tego też próbowałaś?

Pozdrawiam, otsoa
    • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:19
      Gdzie jest plik zapisany, na dyskietce czy na twardym?
      • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 13:27
        Czy robię "otwórz" z poziomu Worda, czy dwuklik z Windows - efekt identycznie
        negatywny - komunikat ten sam. Plik jest na twardym dysku. Próbowałam go
        kopiować w inne miejsce - efekt j.w.
        • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:04
          To może być wina Worda. Spróbuj otworzyć plik na innym komputerze, ew. wyślij
          go mi, sam spojrzę. Mój adres piecyk.gazowy(at)gazeta.pl
          • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 14:09
            Jesteś bardzo miły, ale na wszelki wypadek zastosuję pierwszą opcję ;). Gdyby
            przypadkiem Tobie udało się otworzyć ten plik, mógłbyś się poczuć zawstydzony
            (nie mówiąc o mnie). To list od mojego chłopaka...
            Dzięki i tak :)
            • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:16
              He, he, he! Doooobre! :-)))

Z jednej strony na moją dyskrecję i obycie możesz liczyć (nie czytam cudzych
              listów), z drugiej - dlaczeog miałabyś mi wierzyć. :-)

Pozdrawiam! :-)
              • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:17
                Plik mógł też zotać uszkodzony podczas przesyłania mailem.
                • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.08.04, 14:33
                  Tak plik został przesłany mailem i zapisany na dysku. Potem go otwierałam i
                  przeczytałam. Dlatego wiem, że zawiera treści tzw. nieobyczajne ;). Ale dla
                  mnie są to treści pięknie nieobyczjne :).Dopiero dzisiaj chciałam go przeczytać
                  kolejny raz i ..klops. Chłopak nie ma kopii tego listu :(.
                  W twoją dyskrecję wierzę w 99% :) ale zawsze jest ten 1% ryzyka ...
                  Czy jak nie otworzę na innym komputerze masz inne rady "na odległość" ?
                  • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:39
                    Jeżeli otwierałaś plik, nie dokonywałaś w nim żadnych zmian, a teraz nie da się
                    go otworzyć, to to jest na 99 proc. wina Worda. Czyli próbuj na innym kompie...
                  • Gość: piecyk gazowy Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:22
                    Spróbuj jeszcze tak: Start -> Uruchom - wpisz %temp%, wciśnij OK i usuń (albo
                    lepiej na wszelki wypadek przenieś do innego folderu) wszystkie pliki. Potem
                    spróbuj otworzyć tamten plik Worda.
    • adamuss Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 17.08.04, 19:24
      Opis problemu i próby rozwiązania:
      support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;328100
      Oprócz tego po zamknięciu Worda sprawdź czy nie ma procesu(ów) word.exe i zabij
      (albo po prostu reboot komputera)
      • peter2715626 Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 18.08.04, 01:21
        Tresci piekne i nieobyczajne.
        Bardzo chcialbym cos takiego mojej zonie przeslac.
        • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.08.04, 08:47
          piecyku - na razie twoje rady nie pomagaja, ale śliczne dzięki za
          zaangażowanie. Uzyskałeś tyle - że jak będę już zupełnie zdesperowana to nie
          wybiorę skoku z mostu tylko ... piecyk gazowy :)

adamuss - to się może udać ! Bede miała czas dopiero wieczór i sprawdzę.
          Zasłużyłeś na buziaka ! :)

Peter - a w czym problem, żeby pisac albo dostawac takie listy ? ;). W tym
          względzie ja służę poradami :)
          • peter2715626 Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 18.08.04, 23:47
            Nie kazdy ma talent do pisania takich listow.
            Czy nie moglabys tego listu przeslac do mnie na priva, a ja przesle do mojej
            zony??
            Nie zartuje...
            Moja zona tez jest Monika.
            Chcialbym jej sprawic przyjemnosc. Nigdy takiego listu nie dostala ode mnie.

=====================

mordor.mds.pl/peter
            • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.08.04, 09:06
              No, po pierwsze mimo wysiłków nie udało mi się odzyskać tego pliku. Szukałam
              tej poprawki do pobrania, ale się pogubiłam i nie znalazłam... Chyba został
              jednak bezpowrotnie uszkodzony :(. Dostałam juz kolejny i czuję sie trochę
              pocieszona :).
              Peter - co do twojej prośby. Mój chłopak pisze do mnie dużo takich listów.
              To są listy bardzo, bardzo "prywatne". Oczywiście, że ci żadnego nie przyśle,
              choćby z tego powodu. Poza tym, nie wiadomo co lubi i jak reaguje twoja zona.
              Mogę ci tylko napisać, że mój facet mi pisze w tych listach w szczegółach co
              będziemy robili albo co już robiliśmy... Bardzo bardzo otwarcie :). Mnie to
              sprawia olbrzymią przyjemność (i dlatego taka jestem zła, że straciłam ten
              jeden list), ale niektórych może to szokować ;).

• anka1013 Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 19.08.04, 23:59
                Szkoda.
                Ja nie umiem tak ladnie pisac, a wiem, ze mojej Monice tez by sie bardzo bardzo
                podobalo.
                Moze kiedys zmienisz zdanie?
    • pika17 Re: problemy z otwarciem dokumentu doc 23.08.04, 11:55
      bo to jest plik doc z wordpada, nauczyciele w mojej szkole też o tym nie
      wiedzieli :)
      • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.08.04, 09:37
        Niestety to jest uczciwy plik doc z uczciwego Worda :(. A poza tym Word nie
        powinien miec problemów z o odczytywaniem wordpada, z tego co mi powiedziano.
        • Gość: dobryk Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: 62.233.147.* 25.08.04, 11:17
          Podobnie jak Wordpad powinien otwierać proste dokumenty tekstowe Worda. Może
          spróbuj w ten sposób jakkolwiek to może wydawać się nieco śmieszne. Jeśli
          miałabyś chęci poświęcić nieco czasu, a posiadasz programy (Corel Draw, Corel
          WordPerfect, lub ktoryś z darmowych softów biurowych) Ja mogę Ci tylko
          powiedzieć, ze niekiedy tą okrężną drogą udawało się odzyskać treść. Po do
          nowego dokumentu w Corelu pliku Worda poleceniem "importuj" tracisz
          formatowanie, w starszych wersjach programu tekst nawet niwielki potrafi sie
          podzielić na kilka stron. Ale jest. Można go zaznaczyć i skopiować do nowego
          dokumentu Worda. Wszystko po warunkiem, że Twój Word nie otwiera tego pliku bo
          się rozkaprysił, a sam plik nie jest uszkodzony. Jeśli plik nie jest uszkodzony
          to opisany wyżej sposób może zadziałać.Pozdrawiam
          • Gość: dobryk Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: 62.233.147.* 25.08.04, 11:19
            No tak, nie doczytałem o ztym, że dokument jest z hasłem, wobec tego nici z
            mojej rady
            • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 26.08.04, 12:30
              Dziękuję za dobre chęci. Nie rozumiem tylko tego, że przy próbie otwarcia
              prawidłowo weryfikuje się hasło (jak podam złe - od razu mnie opluwa...) i
              dopiero potem, daje ten nieszczęsny komunikat. Więc wygląda, że plik jest oki..
              • Gość: niktabc@vp.pl Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 19:21
                Uzyj programów do naprawy plików WORDA, FUNKCJA ODZYSKAJ TEXT W WORDZIE XP lub
                specjalne programy, jak coś pisz niktabc@vp.pl
                • Gość: Monika Re: problemy z otwarciem dokumentu doc IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.08.04, 12:52
                  Dziekuje, będe próbować :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka