Dodaj do ulubionych

Małe cwaniaki:D

05.05.12, 15:16
Moja mała ostatnio (ok 3 tygodnie temu) oparzyła się w dłoń.
Nauczyła się mówić "boli" , "buba" i tak chodziła do mnie z ta rączką zebym jej dmuchała, całowała i sie przytulała. Przy okazji wymusiła w ten sposób co nieco smile
Dzisiaj (gdy po "bubie" nie ma już śladu) podchodzi do mnie z wyciągniętą rączką i mów ze smutną minką "BUBAAA...BOLI" tylko troche jej się pomyliło i wyciągnęła nie tą rączke co trzeba big_grin

Te nasze dzieci są cwańsze niż nam sie zazwyczj wydaje big_grin

Obserwuj wątek
    • karolina17w Re: Małe cwaniaki:D 05.05.12, 16:00
      iskierka115 napisała:
      > Te nasze dzieci są cwańsze niż nam sie zazwyczj wydaje big_grin

I to jak wink Mój syn (prawie 3 lata) tez tak robi. Albo czasem przychodzi i mówi "Mam bubu" w miejscu gdzie kiedyś miał, ale mu się zagoiło. Albo jak widzi, że ja mam skaleczenie i mówi "Ja też mam bubu!", oczywiście w tym samym miejscu co ja wink
      Lub jak widzi, że przyklejam sobie plaster to też chce bo on ma to samo skaleczenie smile
    • el_elefante Re: Małe cwaniaki:D 16.05.12, 12:37
      Mój syn, mając trzy lata, zastosował z powodzeniem (na mnie) technikę manipulacji znaną jako "stopa w drzwi". Zamiast jednego autka, kupiłem mu dwa.
      smile
      • bbuziaczekk Re: Małe cwaniaki:D 16.05.12, 19:25
        Moja 1,5 roczna to samo. Niedawno troszke zdarla sobie skore na rece i do dzis chodzi, wyciaga reke, wola ała i kaze wszystkim dmichac i ja zalowac, jaka to ona biedna jest.
        Albo obtarly ja sandaly na malym palcu. Jej 3 letni brat widzial ze ona ma plaster i wszyscy ja zaluja to tez sobie znalazl jakies male zadrapanie na rece i kazal sobie plaster przykleic i jeczal jakby mial conajmniej zlamany i kazal sie wszystkim nad nim uzalaz. Chodzil z wyciagnietym palcem i jeczal.
    • pagaa Re: Małe cwaniaki:D 16.05.12, 22:32
      smile
      mój ostatio też już wykombinował, musiałam coś pilnie napisać na kompie, młodsza już miała dość leżenia na macie i zaczęła płąkać, mówię starszakowi, żeby poczytał dzidzi bajkę, a ten-3latek- nie mogę, bo mnie oko boli....smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka