Gość: aga IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.08.04, 12:03 Jak się go pozbyć - help!!! Bardzo proszę o radę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: sasser - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:33 error.xp.pl Link Zgłoś
Gość: aga Re: sasser - pomocy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.08.04, 12:46 OK piecyku drogi, a co jeśli przejdę do etapu: "Po tym zabiegu komputer nam się nie będzie zamykał teraz można przystąpić do łatania i czyszczenia systemu." co wtedy????!!! Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: sasser - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:22 Zainstaluj łatę i przeleć system jakimś narzędziem do usuwania Sassera. Link Zgłoś
Gość: wojtzuch Re: sasser - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:40 Zamknij proces lsasss (3xS) w menedzerze zadan (ctrl-alt-del) i sciagnij sobie cos w rodzaju sasser removal tool z www.pandasoftware.com lub www.symantec.com, ale AV symanteca trudno polecic (swietny na wirusy, kiepski na trojany). Lista co dalej (po usunieciu) dluga, przeczytaj to: pcc.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=40 Wstep do bezpieczenstwa domowego XP w necie Link Zgłoś
Gość: aga Re: sasser - pomocy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.08.04, 17:53 ale on się nie da zamknąć!!! Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: sasser - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:16 Da się: Start -> Uruchom - i wpisz shutdown -a Link Zgłoś
Gość: aga Re: sasser - pomocy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.08.04, 10:21 OK. spróbuję, z góry wielkie dzięki. jutro napiszę czy zadziałało. ale do tej pory udało mi sie: 1. zainstalować łatkę, 2. puścić programik anty- który znalazł robala w 116 plikach i go spacyfikował teraz jak zapuszczam antywirusa to nic mi nie wykrywa, a pomimo tego to dziadostwo (lsass.exe) się uruchamia no i mam problem z wyłączeniem komputera, co jak zostało zdiagnozowane robota sassera. czy tak powinno być? może zrobiłam coś nie tak? Link Zgłoś
Gość: Mariusz_17 Re: sasser - pomocy IP: 212.122.214.* 19.08.04, 13:51 Aga to powinno wygladac w taki sposob opisze ci to krok po kroku co trzeba z tym badziewiem zrobic 1. kliknij start-> uruchom -> i tutaj wpisz komende shutdown.exe -a pamietaj wpisz to dopiero jak pokaze sie okienko zamykania systemy przez sassera 2. w wyszukiwarce wpisz adres go.microsoft.com/?linkid=526067 otworzy sie stronka i podajrze po prawej stronie bedzie okienko o nazwie SECURITY UPDATE FOR WINDOWS XP 9KB835732) i na dole jest do wyboru jezyk wybierz POLISH i kliknij na GO 3. kliknij na pobierz i na otwórz wtedy po sciagnieciu latki zacznie sie instalowac ona sama 4. po instalaci latki wpisz w wyszukiwarke adres www.microsoft.com/security/incident/sasser.asp tutaj u dolu strony bedzie linko o nazwie CHECK MY PC FOR INFECTION po kliknieciu na to wybierz I AGREE i CONTINUE po wybraniu tego wszytskiego sasser znika do pierwszego formatowania niekiedy dodam ze jak po tym wszystkim saser dalej bedzie trzeba wlaczyc firewall xp ale u mnie to zadzialalo bez wlaczania firewalla jak to zrobisz to napisz czy pomoglo czekam na odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sasser - pomocy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.08.04, 16:32 ale u mnie już nie pokazuje się okienko zamykania kompa :(( po prostu: 1. jest mułowaty 2. nie mogę wyłączyć go w sposób przyjęty za prawidłowy ani zresetować 3. lsass.exe widzę w procesach w menedżerze zadań. no i co??? mam tego wirusa czy nie? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: sasser - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 17:54 lsass.exe MUSI BYĆ, bo to jest PLIK SYSTEMOWY "przez który" objawia się wirus Sasser. Link Zgłoś
Gość: mariusz_17 Re: sasser - pomocy IP: 212.122.214.* 19.08.04, 23:36 wiesz co najlepiej zrob formata i bedzie po sprawie oczywiscie po formacie zrob to co ci napisalem :-) Link Zgłoś