Dodaj do ulubionych

Jaki kabel HDMI?

IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 15:03
Witam,
Potrzebuje kupić jakiś dobry kabel HDMI w cywilizowanej cenie i dobrej jakości.
Długość do max. 2 metrów, a nawet jak będzie 1,5m to będzie OK.

Liczę na propozycje konkretnych modeli których sami używacie i możecie o nich coś powiedzieć. W internecie tego jest multum, a rozstrzał cenowy ogromny.

Ps. Nie chcę rozpoczynać kolejne dyskusji ideologicznej pomiędzy zwolennikami tanich i drogich kabli HDMI. Potrzebuję podłączyć TV z laptopem za rozsądne pieniądze przy dobrej jakości. Tylko tyle :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: rafi100 Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 15:43
      Dla przykładu znalazłem takie 2 produkty tego samego producenta. Długość nawet by pasowała, ale gdzie jest różnica która przekłada się na cenę?
      Kabel 1
      Kabel 2
      I czym różnią się np. od tego kabla?
      Kabel 3
      • Gość: 123 Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 17:06
        Najtańszy dobrze wykonany.
      • wariant_b Re: Jaki kabel HDMI? 20.04.14, 21:40
        Gość portalu: rafi100 napisał(a):
        > ... ale gdzie jest różnica która przekłada się na cenę?

Dodatkowy oplot i aluminiowa obudowa wtyczek oraz większe opakowanie.
        Poza tym specyfikacje obu są podobne. Tak przynajmniej pisze na stronie XRYX.

Ponieważ zapewne chcesz mieć kabel HDMI 1.4 High Speed więc oba pasują.

> I czym różnią się np. od tego kabla?

Tym, że nie wiemy, kto opatrzył marką ten kabel, ani jaka jest jego dokładniejsza
        specyfikacja, a w szczególności, czy jest to kabel klasy Standard czy High Speed.
        • Gość: kuna Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 23:27
          Jest napisane a nie pisze
      • Gość: rafi100 Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.14, 12:25
        Dzięki za rady.
        Skoro nie ma różnicy, to kupię ten za 14,99 do którego dałem link w pierwszym poście.
        Dokupię sobie jeszcze kabel sieciowy który potrzebuje, i w 30zł z kosztami przesyłki się zmieszczę.
    • Gość: mufi Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.home.isko.net.pl 20.04.14, 21:48
      Przy długości do 2m każdy kabel spełni swoją rolę. Więc najlepszym wyborem będzie najtańszy.
      • Gość: aqq Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.14, 08:01
        Gość portalu: mufi napisał(a):

> Przy długości do 2m każdy kabel spełni swoją rolę. Więc najlepszym wyborem będz
        > ie najtańszy.

i to wlasnie jest najlepsza odpowiedz
    • Gość: 802.11n Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.tpnet.pl 28.04.14, 11:46
      Kawałek drutu za 100 zł i "złącza pokryte 24-karatowym złotem" w miejscach, które nie biorą udziału w przesyłaniu sygnału.
      • Gość: haribo Re: Jaki kabel HDMI? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.04.14, 20:39
        mój post został usunięty (pewnie dlatego, że podałem link do Prolinków - nie chciałem nic reklamować tylko pokazać jakie są ok, chyba o to chodzi w topikach, w których ktoś szuka rady?!) w każdym razie nie skusiło mnie żadne złoto tylko uważam, że jakość komponentów jest istotna w tej kwestii. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka