Gość: kobieta bezpojęcia
IP: 185.18.135.*
27.05.14, 21:39
Otóż od kilku dni mam problem z moim laptopem. System to Windows 8, przeglądarka Chrome (mam też Firefoxa ale on jeszcze gorzej działa w tej chwili niż Chrome).
Problemy:
-filmy na youtube nie są odtwarzane/bardzo długo się ładują/nagle przestają się odtwarzać i samoczynnie włączają się od początku
-zdjęciu na różnych stronach internetowych albo się nie wyświetlają albo wyświetlają w połowie zdeformowane (przy tym często np. na trzy zdjęcia dwa są OK a jedno problematyczne)
-często pojawia się komunikat o problemie ze skryptem SSL przy otwieraniu nowych stron
-często strony nie otwierają się od razu tylko potrzebne jest odświeżenie
- komputer wolniej się uruchamia
Problemy te łącze z moim "genialnym" pomysłem zainstalowania firewall (zonefreealarm system czy jakoś tak się to nazywało). Zainstalowałam firewalla bo z mojego maila został wysłany spam (nigdy nikomu nie podawałam hasła do maila). Po zainstalowaniu firewalla ogólnie chrome zaczął cyrki wyprawiać, AVAST co chwila zgłaszał jakieś problemy więc firewall odinstalowałam.
Zapewne przy okazji tych machlojek i kombinacji coś udało mi się skutecznie zepsuć lub zassać jakiego uroczego wirusa.
Jestem ciemna masa w kwestii komputerów. Jakieś rady?