Dodaj do ulubionych

problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda

IP: 185.18.135.* 27.05.14, 21:39
Otóż od kilku dni mam problem z moim laptopem. System to Windows 8, przeglądarka Chrome (mam też Firefoxa ale on jeszcze gorzej działa w tej chwili niż Chrome).
Problemy:
-filmy na youtube nie są odtwarzane/bardzo długo się ładują/nagle przestają się odtwarzać i samoczynnie włączają się od początku
-zdjęciu na różnych stronach internetowych albo się nie wyświetlają albo wyświetlają w połowie zdeformowane (przy tym często np. na trzy zdjęcia dwa są OK a jedno problematyczne)
-często pojawia się komunikat o problemie ze skryptem SSL przy otwieraniu nowych stron
-często strony nie otwierają się od razu tylko potrzebne jest odświeżenie
- komputer wolniej się uruchamia

Problemy te łącze z moim "genialnym" pomysłem zainstalowania firewall (zonefreealarm system czy jakoś tak się to nazywało). Zainstalowałam firewalla bo z mojego maila został wysłany spam (nigdy nikomu nie podawałam hasła do maila). Po zainstalowaniu firewalla ogólnie chrome zaczął cyrki wyprawiać, AVAST co chwila zgłaszał jakieś problemy więc firewall odinstalowałam.
Zapewne przy okazji tych machlojek i kombinacji coś udało mi się skutecznie zepsuć lub zassać jakiego uroczego wirusa.
Jestem ciemna masa w kwestii komputerów. Jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 27.05.14, 21:57
      Ściągnij AdwCleaner
      Wywal Avasta - zainstalujesz go ponownie, kiedy Internet zacznie działać.
      Sprawdź AdwCleanerem, czy nie zainstalowały ci się na komputerze
      jakieś legalne programy ułatwiające korzystanie z Internetu
      lub zapewniające sprawne działanie komputera i usuń je.
      Sprawdź jakość i szybkość łącza internetowego.

A potem zobaczymy, co dalej.
      • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 27.05.14, 22:14
        Znalazł kilka rzeczy ten ADWCleaner, kazałam mu wywalić. Na razie nie mogę powiedzieć, że to pomogło na stałe bo po każdym ponownym uruchomieniu chrome chodził dobrze, a potem się pitoliło.
        System uruchomił się szybciej :).
        • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 27.05.14, 23:16
          Jeszcze raz AdwCleaner i sprawdzić, czy coś nie zostało.
          • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 29.05.14, 18:34
            adware kilka razy przepuściłam, to jest ostatni log
            # AdwCleaner v3.211 - Log utworzony 29/05/2014 o 16:59:28
            # Aktualizacja 26/05/2014 przez Xplode
            # System operacyjny : Windows 8 (64 bits)
            # Użytkownik : Jan - ASUS
            # Ścieżka : C:\Users\Jan\Downloads\adwcleaner_3.211.exe
            # Opcja : Szukaj

***** [ Usługi ] *****

***** [ Pliki / Foldery ] *****

***** [ Skróty ] *****

***** [ Rejestr ] *****

Klucz Znaleziono : HKCU\Software\AppDataLow\Software

***** [ Przeglądarki internetowe ] *****

-\\ Internet Explorer v10.0.9200.16537

-\\ Google Chrome v35.0.1916.114

[ Plik : C:\Users\Jan\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\preferences ]

AdwCleaner[R0].txt - [4767 octets] - [27/05/2014 22:01:57]
            AdwCleaner[R1].txt - [1567 octets] - [28/05/2014 06:45:49]
            AdwCleaner[R2].txt - [1041 octets] - [28/05/2014 17:57:55]
            AdwCleaner[R3].txt - [843 octets] - [29/05/2014 16:59:28]
            AdwCleaner[S0].txt - [4156 octets] - [27/05/2014 22:05:50]
            AdwCleaner[S1].txt - [1607 octets] - [28/05/2014 06:49:28]
            AdwCleaner[S2].txt - [1098 octets] - [28/05/2014 18:00:20]

########## EOF - C:\AdwCleaner\AdwCleaner[R3].txt - [1082 octets] ##########

Ogólnie chodzi już szybciej, strony się ładują bez problemu, filmy na youtube działają ale dalej nie wyświetlają się wszystkie zdjęcia/elementy graficzne. Chociażby na forum tutaj.
            • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 29.05.14, 20:39
              Gość portalu: kobieta bezpojęcia napisał(a):
              > chodzi już szybciej, strony się ładują bez problemu, filmy na youtube działają...

To można przywrócić program antywirusowy albo sprawdzić dodatkowo
              komputer jakimś skanerem antywirusowym, najlepiej uruchamianym z CD.

> ... ale dalej nie wyświetlają się wszystkie zdjęcia/elementy graficzne.
              > Chociażby na forum tutaj.

Na forum tutaj nie ma żadnych zdjęć, które stanowiłyby treść strony.
              Bywają jakieś durne reklamy, które powinna zablokować wtyczka antyreklamowa.

Zrób zrzut ekranu i zalinkuj widok takiej nieprawidłowo wyświetlanej strony.
              • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 29.05.14, 21:22
                zapodaj.net/d9dc604a0ebb8.jpg.html
                • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 29.05.14, 23:25
                  Niestety, lepiej nie będzie. Linki z tej strony:
                  "img.userbars.pl/148/29486.png" oraz
                  "internetbezchamstwa.pl/images/button2.gif" prowadzą już donikąd.
                  Pierwszy z tych adresów wydaje się być bezpański i obecnie chyba jest na sprzedaż,
                  drugi zmienił przeznaczenie i przypuszczalnie jest zupełnie inny niż wtedy,
                  gdy zawierał podlinkowany banner. Dlatego znaczek sygnalizuje, że element
                  graficzny nie może być wyświetlony - po prostu nie ma go pod tym adresem.

Jeśli to razi, musisz skontaktować się z administratorem forum by uaktualnił forum.
                  • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 30.05.14, 20:26
                    :) nie, nie mam misji poprawiania forum. O ile problem nie leży po stronie mojego laptopa to niech sobie tak będzie.
                    Dziękuje za pomoc i cierpliwość.
                    • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 30.05.14, 22:54
                      Gość portalu: kobieta bezpojęcia napisał(a):
                      > :) nie, nie mam misji poprawiania forum.

E tam, zaraz misja.
                      Wystarczy na tamtym forum zapytać, dlaczego ich grafika się nie wyświetla.
                      A nuż ktoś z uprawnieniami przeczyta i poprawi. Chyba, że pamiątkowe.
                      • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 01.06.14, 10:50
                        no i znowu
                        Tekst linka

i tak na różnych stronach, jedno-dwa zdjęcia w ten sposób
                        • wariant_b Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda 01.06.14, 11:33
                          Z czasem przywykniesz - na stronach internetowych pełno jest nieaktualnych
                          lub błędnych linków.

Tu trochę inny przypadek i jakiś błąd po stronie witryny animalia.pl, bo wklejany
                          obrazek miał być na ich serwerze, ale pewnie zaszła jakaś pomyłka przy obróbce
                          obrazków, bo duża wersja zdjęcia jest, a pomniejszona gdzieś zniknęła.
                          Ale działa link do produktu, więc można to sobie obejrzeć.

Twoja przeglądarka działa poprawnie, więc nic nie możesz poprawić u siebie.
                          Możesz zgłosić usterkę administratorowi strony, jeśli uda się z nim skontaktować.
                          • Gość: kobieta bezpojęcia Re: problem z youtube, grafiką, SSL i inne cuda IP: 185.18.135.* 01.06.14, 12:17
                            ale ty masz cierpliwość :)
                            Ja wiem, że czasami coś nie działa w internecie. Tylko jakoś ostatnio mam chyba pecha bo to kolejna strona z jakimś niedoróbkami. Skoro twierdzisz, że u mnie wszystko hula jak trzeba to OK. Dam już spokój z tym tematem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka