Dodaj do ulubionych

problemy z firefoxem

IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.14, 17:10
cześć,
od jakiegoś czasu firefox na moim laptopie bardzo źle funkcjonuje: wolno ładują się strony, przy ładowaniu nic nie można zrobić - tylko czekać, bo kursor nie reaguje; notorycznie pojawia się komunikat "skrypt nie odpowiada"; to się dzieje niezależnie od tego na jaką stronę wchodzę;
sprawdziłam - ten problem nie pojawia się, gdy uruchomię IE;
czy ktoś z Was ma przypuszczenie, co jest przyczyną? korzystanie z internetu jest w tej sytuacji bardzo irytujące

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • serenita123 Re: problemy z firefoxem 15.06.14, 19:44
      pewnie zapchane masz tymczasowe pliki internetowe i ciateczka
      zainstaluj Ccleaner
      wyczyść kompa i napraw Rejestr
      powinno pomóc
      • Gość: ? Re: problemy z firefoxem IP: *.centertel.pl 16.06.14, 10:01
        Albo odinstaluj i zainstaluj na nowo. Nową wersję, nie poprawianą aktualizacjami!!
        • Gość: Karolina Re: problemy z firefoxem IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 14:14
          Serenito, zrobiłam to, co poleciłaś; sytuacja się niestety nie zmieniła
    • wariant_b Re: problemy z firefoxem 16.06.14, 14:23
      A nie jest to problem z Flash Playerem lub którąś wtyczką?
      • Gość: Karolina Re: problemy z firefoxem IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 14:46
        możesz mieć rację - bardzo często pojawia mi się komunikat, że wtyczka Adobe flash uległa awarii; wtedy, żeby obejrzeć jakikolwiek film muszę wyłączyć firefoxa i włączyć ponownie; odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie dały; ktoś na forum sugerował zainstalowanie jakiejś mocno starszej wersji, ale nie mogłam już jej znaleźć;
        nie wiem czy to ma znaczenie w tym akurat problemie, ale zarówno w firefoxie jak i w IE nie uruchamia się JAVA (np. na kurniku; pojawia się obraz ładowania ale się nie ładuje)
        pozdrawiam
        Karolina
        • wariant_b Re: problemy z firefoxem 16.06.14, 18:36
          Odinstaluj Flasha, wyczyść pozostałości i zainstaluj od nowa.

FF korzysta z osobnej wtyczki Adobe (jako Shockwave Flash), IE i Chrome - już nie.
          Java musi być zainstalowana w odpowiedniej wersji (dla FF 32-bit, dla IE - sprawdź)
          i wtyczka włączona. Generalnie java jest w zaniku i rzadko już spotykana (nie mylić
          ze skryptami, bo obsługa tychże jest w przeglądarce i nie wymaga instalacji javy).

W nowych wersjach javy począwszy od 7.51 zmieniły się domyślne ustawienia ochrony,
          więc może trzeba będzie w panelu sterowania obniżyć poziom lub dopisać wyjątek.
          • Gość: Karolina Re: problemy z firefoxem IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 18:58
            czy mogę "wyczyścić pozostałości" CCleanerem czy chodzi o coś innego?
            dziękuję
            Karolina
            • wariant_b Re: problemy z firefoxem 16.06.14, 21:25
              Szczerze mówiąc, używam do czyszczenia menedżera plikowego, bo pewniejszy.
              Po byłym właścicielu programu Flash Player jest w kartotekach Macromedia.
              Oczywiście odinstalować trzeba go wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka