Dodaj do ulubionych

Problemy z XP

04.09.04, 04:19
Mam problem z moim komputerem, na poczatku myslalem, ze to zasilanie ale z
tym wszystko ok, to chyba Win XP, mam wersje pro, jak pracuje to co jakis
czas komputer sam sie restartuje, wtedy trace wszystkie niezapisane dane, to
przyprawia mnie o dreszczyk wkurzenia, moja zona tez sie irytuje jak
naskrobie maila a potem masz i komputer sam sie zrestartowal. Moze ktos moze
mi poradzic co mam zrobic.

Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jezyk Re: Problemy z XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 04:42
      wpisz w opcje forum "szukaj"> restart
    • Gość: depresz Re: Problemy z XP IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 04.09.04, 09:17
      Najwyraźniej masz zbyt ostre ustawienia BIOS-u w stosunku do procesora. Jeżeli
      coś kombinowałeś, przywróć firmowe ustawienia BIOS-a.
      PS- Wejdz na www.depresz.prv.pl i pobierz program Depresz Optymalizer. Jest to
      dobry programik do konfiguracji Windows XP Professional. Szybki start,
      zamykanie, itepe...
      Zapraszam! Depresz
    • Gość: rosomak Re: Problemy z XP IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.09.04, 09:30
      A masz zainstalowany w miarę dobry i aktualny program antywirusowy??
      Jest taki robal (nie pamiętam nazwy), który działa w ten sposób (sam go miałem)
      Polecam Pandę Antivirus Platinium 7 z KS Ekspert - b. dobry program z
      firewallem, aktualizowany codziennie.
      Można tez przeskanować komputer on-line na stronie pandy albo jeszcze lepiej
      polskiego mks-vir_a (jak się nie zresetuja w trakcie)
      • Gość: XXX Re: Problemy z XP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 10:47
        BLASTER
    • isuam Re: Problemy z XP 04.09.04, 10:34
      Czy nie pojawia sie przypadkiem przed restartem okienko na srodku ekranu z napisem
      nastapi zamkniecia za 59 sek itd.
      • woy1 Re: Problemy z XP 04.09.04, 23:35
        isuam napisał:

> Czy nie pojawia sie przypadkiem przed restartem okienko na srodku ekranu z
        napi
        > sem
        > nastapi zamkniecia za 59 sek itd.

Dzieki za podpowiedzi, nie pojawia sie okienko, wiem o virusie worm blaster z
        ktorym wczesniej mialem do czynienia i juz go usunolem. Jezeli chodzi o antyvir
        to mam Symanteca work system, to jest wszystko firewall, antyvir i inne
        potzrbne sprawy, tak wiec mysle, ze komputer jest niezle chroniony.
    • maciejpoczta Re: Problemy z XP 04.09.04, 12:09
      Prawoklik Mój komputer/Właściwości, zakładka Zaawansowane. W sekcji Uruchamianie
      i odzyskiwanie kliknij Ustawienia i w sekcji Awaria systemu usuń zaznaczenie
      przy "Automatycznie uruchom ponownie". Kliknij OK. Teraz komputer nie będzie się
      restartował, tylko pojawi się niebieski ekran z informacjami o błędzie. Z tego
      dowiesz sie więcej na temat przyczyny błędu.
      • woy1 Re: Problemy z XP 04.09.04, 23:40
        maciejpoczta napisał:

> Prawoklik Mój komputer/Właściwości, zakładka Zaawansowane. W sekcji
        Uruchamiani
        > e
        > i odzyskiwanie kliknij Ustawienia i w sekcji Awaria systemu usuń zaznaczenie
        > przy "Automatycznie uruchom ponownie". Kliknij OK. Teraz komputer nie będzie
        si
        > ę
        > restartował, tylko pojawi się niebieski ekran z informacjami o błędzie. Z tego
        > dowiesz sie więcej na temat przyczyny błędu.

Wielkie dzieki za instrukcje, musze ja przeslac zonie i zobaczymy co z tego
        wyjdzie.
        Serdecznie pozdrawiam:-)
    • the-besciak Re: Problemy z XP 04.09.04, 14:19
      Wirus.
      • Gość: Tomus80 Re: Problemy z XP IP: *.pl / *.cypel.pl 04.09.04, 19:05
        wydaje mi sie ze masz wirusa o nazwie blaster Opis jak go usunać i jak sie
        zabezpieczyc przed ponownym jego załapaniem znajdziesz na stronie komputer
        swiata żółta ramka po lewej stronie ja go miałem i komputer zachowywał sie
        podobnie usunałem go dzieki instrukcji na tej stronie www.komputerswiat.pl
        • woy1 Re: Problemy z XP 04.09.04, 23:44
          Nie jestem pewien z tym wirusem, regularnie uaktualniam baze dla programu
          atyvir i skanuje twardziela, nie wiem w takim razie gdzie moglby sie zachowac.

Dziekuje za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam:-)
    • Gość: dominik666 Re: Problemy z XP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.04, 06:33
      1 - XP jest up to date ? (wszystkie aktualizacje z windows update) ?
      2 - nie instaluj żadnych protez w rodzaju "pc doctor" i innego śmiecia
      3 - instaluj tylko to co naprawde jest niezbędne do pracy,funkcjonowania XP`ka

zrób update,wywal programy które nie są ci potrzebne
      przeskanuj komputer mks`em

• Gość: Jacek Re: Problemy z XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:42
      masz wirusa
    • Gość: geogis Re: Problemy z XP IP: 217.67.139.* 17.09.04, 11:23
      A ja mam inny pomysl. Pracuje w kafejce internetowej i co jakis czas jakis
      komputer ma dokladnie takie samo zachowanie jak twoj. Tj. restartuje sie bez
      zadnego ostrzezenia. Problem u mnie byl dosc prosty. Wystarczylo wyczyscic
      wentylatorek na procesorze bo od zbyt grubej warstwy kurzu sie przegrzewal.(Jak
      nie wiesz gdzie on jest to odkrec obudowe komputera i napewno go zobaczysz -
      maly plastikowy wentylator - odkrec i wyczysc go i to co pod nim tez). I tyle.
      Od czyszczenia mam spokój :)
      Pozdrawiam i powodzenia
    • Gość: januszk Re: Problemy z XP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 12:24
      Jeśli przed restartem wyświetla Ci się komunikat, że program będzie zamknięty w
      ciągu 60sek.i zaczyna odliczać to raczej na 100% jest to wirus z rodziny
      blaster.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problemy z XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.04, 12:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15851782&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka