Dodaj do ulubionych

Problem z edycja rejestru.

14.09.04, 12:28
W uruchom wpisuje regedit i otrzymuje komunikat : "Edycja rejestru wylaczona
przez administratora sieci"

Jak to zmienic?
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z edycja rejestru. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.09.04, 12:42
      Masz uprawnienia administratora (Windows XP/2000)? Jeśli tak, proponuję Ad-
      Aware: ftp://ftp.download.com/pub/win95/utilities/aawsepersonal.exe
      • konrad-85 Re: Problem z edycja rejestru. 14.09.04, 13:11
        mam winxp i jestem adminem programu tego uzywam regularnie
        teraz znalazl mi 2 tracking cookies usunal i dalej tak samo.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z edycja rejestru. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.09.04, 13:21
          Blokada narzędzi do edycji rejestru

To ustawienie uniemożliwia interaktywne używanie narzędzi do edycji rejestru -
          Regedit.exe i Regedt32.exe.

Ostrzeżenie: Należy zachować dużą ostrożność, ponieważ po dokonaniu zmiany w
          tego klucza w rejestrze i restarcie komputera nie będzie już można

Uruchomić Regedit.exe lub Regedt32.exe !

Stan poprzedni można jednak przywrócić uruchamiając plik *.reg.

Należy przy pomocy programu Regedt32.exe otworzyć Rejestr i odszukać
          następujący klucz :

Key:
          [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

Z menu EDIT wybrać Add Value i wprowadzić następującą wartość :

Value Name: DisableRegistryTools
          Data Type: REG_DWORD
          Data: (0 = disabled, 1 = enabled)

www.faq.net.pl/EditModule.aspx?tabid=1&mid=1158&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=1113

Jesteś pewien, że nie masz wirusów itp.? Myślę jednak, że to jakiś program
          blokuje.
    • Gość: linux od 9 mies. Re: Problem z edycja rejestru. IP: *.crowley.pl 14.09.04, 16:20
      na moje oko to jednak wirus-walczyłam z nim na dysku siostry pod win98-nie
      pamiętam który wpis w rejestrze trzeba poprawić(przejrzałam co najmniej kilka
      odpowiedzi po wstukaniu dokładnie tekstu tego błędu w google-poruszany był na
      kilku forach)-w XP ponoć można przywrócić rejestr sprzed dnia w którym złapałao
      sie jakieś świństwo,w 98-najpierw trzeba sobie ściągnać z netu inny edytor
      rejestru-jest tego dużo-ja zainstalowałam taki najmniejszy-Vilma Registry
      Explorer download.chip.pl/download_58811.html,w nim zrobiłam na wszelki
      wypadek kopię rejestru,a potem zmieniłam w jakimś kluczu tak jak znalazłam w
      googlach-jak co to mogę spróbować znaleźć to znów,jednocześnie był też w kompie
      trojan ktory zablokował strone startową w Internet Explorer-dało sie go bez
      problemu usunąć programikiem CWShredder(nie wiem czy to zwykle są oba te wirusy
      czy to był przypadek),który mam teraz na dyskietce na wszelki wypadek(siostry
      nie da się na razie przekabacić na linux:D)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka