zuzanka005 21.10.15, 21:53 no właśnie, padł, nie chce sie włączyć...pisze uruchamianie windows, kolorki sie kręca i klapa, można coś zrobić? niech przynajmniej raz sie włączy, mam tam zdjęcia z 3 lat, pomocy, pomocy, strasznie jestem zdesperowana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyubal_wahazar Re: laptop padł... 21.10.15, 22:04 Jak mówi Ci cokolwiek linux, to ściagnij płytke live i zrzuć pliki. Jak nic, to znajdź serwis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: laptop padł... IP: *.zenmate.com 22.10.15, 08:04 Zdjęcia są bezpieczne. Skontaktuj się z kimś, kto będzie w stanie je skopiować i doprowadzić system do stanu używalności. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka72 Re: laptop padł... 24.11.15, 21:46 Właśnie ostatnio się zdziwiłam, że nie tak łatwo cokolwiek usunąć z komputera tak na dobre, bo przed sprzedażą kompa chciałam się pozbyć z niego całego osobistego stuffu, to musiałam go zanieść do firmy, która się tym zajmuje [url=http:/www.skupit.pl/]www.skupit.pl[/url] Panowie powiedzieli, że zwykłe formaty to nic nie dają, także bez obaw :P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: laptop padł... 24.10.15, 08:50 180 zł mnie kosztowała reanimacja i odzyskanie zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: laptop padł... IP: 89.15.236.* 24.10.15, 12:23 a co się stanęło? za co te 180 zeta? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: laptop padł... 24.10.15, 14:07 odzyskiwanie danych (zdjęcia z 3 lat bezcenne), sprawdzenie dysku pod względem ilości błędów tzw. bad sektorów, naprawa uszkodzonych partycji na dysku, utworzenie nowych partycji pod instalację systemu Win7, instalacja systemu Win7, aktywacja oryginalnego systemu Win7, instalacja sterownikow, instalacja antywirusa, instalacja pakietu office, instalacja kodeków, kopiowanie odzyskanych danych na dysk 5,6GB, czyszczenie mechanizmu napędu CD ROM - powiedzmy szczerze, za same zdjęcia dałabym więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: laptop padł... IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.10.15, 14:34 Mówisz, że zdjęcia bezcenne, a zatroszczyłaś się o ich bezpieczeństwo? Skopiowałaś gdziekolwiek? Dysk zewnętrzny można kupić praktycznie na każdym kroku, a jest to najprostsza droga zabezpieczenia danych. Nie automatyczna i wymagająca pewnego zaangażowania, ale praktycznie najtańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: laptop padł... IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.15, 21:53 "czyszczenie mechanizmu napędu CD ROM" - to jeszcze takie sprzedają i co tam można czyścić ? A tak na temat - tych odzyskanych zdjęć jest zdaje się 5,6 GB - tyle zmieści się na dwóch płytach DVD po złotówce sztuka - choćby tak można je zabezpieczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: laptop padł... 24.10.15, 15:14 dzień przed padnięciem laptopa pomyślałam, że trzeba skopiować zdjęcia....pomyślałam, teraz robie z nimi porządek bo część trzeba skasować ale reszte z dwóch komputerów zabezpieczę, Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: laptop padł... 24.11.15, 19:52 chodzi o to że nie chciał się uruchomić w trybie awaryjnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: laptop padł... IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.11.15, 21:21 To jakikolwiek Linux uruchamiany z płyty CD/pendrive i tyle - uruchamiasz i przegrywasz co chcesz. Swoją drogą, skoro te zdjęcia były tak "bezcenne" (tak, to ironia) to dlaczego ich nigdzie nie skopiowałaś? Dysk to tylko urządzenie, w dodatku mechaniczne, może się zepsuć i co wtedy? Nie taniej mieć kopię zapasową? Odpowiedz Link Zgłoś