Dodaj do ulubionych

AntyVirus wraz z firewall-em

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 08:39
Jako experci w dziedzinie komputerow i zabezpieczen ,podajcie jakie programy
są dobre a jakie najlepsze do zabezpieczenia przed wirusami i ewentualnym
atakiem ze strony hackerów.

Mówiąc jasniej podajcie jakie programy są dobrymi antyvirami wraz (lub
również) firewallem.

Uzywam symanteca i coś wydaje mi sie ze on mi zawiesza komputer..
Obserwuj wątek
    • Gość: oressea Re: AntyVirus wraz z firewall-em IP: *.zywiec.plusnet.pl 22.09.04, 08:45
      Norton Internet Security 2005 !
    • cooba75 Re: AntyVirus wraz z firewall-em 22.09.04, 08:47
      Ja uzywam jako firewalla KERIO 2.1.5.(Darmowy do uzytku domowego) Natomiast jako Antywirusa Nod32. (mały i szybki)
      Natomiast kombajn Symanteca jest strasznie pamieciozerny.
    • user0001 Eksperci już się wypowiedzieli 22.09.04, 08:52
      My, eksperci tego forum, odpowiedzi na tak częste pytania zebraliśmy w FAQ
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15680060
      W wątku tym, oraz kilku następnych znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Ciebie
      pytania.
      • Gość: SsMyK Re: Eksperci już się wypowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:07
        Miło miec taka inkownie z programami do dyspozycji ale wszystko jest uogulnione
        i opisane sa poszczególne programy jakie istnieją a są warte (mniej lub
        bardziej) uwagi.

Mam symanteca NIS2004 i czuje ze on zawiesza mi komputer oraz spowalna system.
        Prosił bym o podanie programu (tak dokładnie jakby na tacy) których Wy Experci
        Uzywacie .Przeto Wasze systemy są dla Wasz najważniejsze...

Pozdrawiam SsMyK
        • user0001 Systemy których używamy. 22.09.04, 09:23
          Jeśli chodzi o mnie osobiście, to używam Gentoo Linux, wymaga trochę pracy, ale
          w zamian mam szybki, nie przeładowany system. Miałem tylko 3 zwiechy, wszystkie
          związane z kartą TV, (karta powoduje też wywieszanie się w2k, więc nie mam żalu
          do twórców sterowników dla linuksa).

Jednak mylisz się, myśląc iż najważniejsze są dla ekspertów systemy których
          eksperci używają, o wiele ważniejsze są te systemy za których utrzymanie biorę
          kasę, tutaj (niestety) najczęściej nie mam nic do powiedzenia w sprawie wyboru
          oprogramowania.
          • Gość: oressea Re: Systemy których używamy. IP: *.zywiec.plusnet.pl 22.09.04, 10:46
            pamięć po to jest by była wykorzystywana, a przy pamięci rzędu 512MB (z sondaży
            Chipa wynika, że większość tj.ok.80% tyle właśnie posiada) nie ma to większego
            znaczenia; ja osobiście używam NIS już od wersji 2001 i jestem b. zadowolony,
            żadnego spowolnienia pracy komputera nie zauważyłem (P4 1.8a, płyta Asus,
            512ram, grafika gf4200)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka