Dodaj do ulubionych

Program SuperAntispyware przestaje działać.

23.12.16, 08:36

Mam Win 7 HP -64 bit, laptop Dell Inspiron 5030, dysk SSD KIngston SV300S37A120G 120,0 GB (program CrystalDiskInfo wskazuje jego stan na 100% dobry)Pięć dni temu serwis komputerowy przeistalował mi system. Wszystkie programy działają bez problemu poza jednym - SUPERAntiSpyware.exe w wersji 6.0.0.1230. Otóż program ten dysk C skanuje,jednak gdy przejdzie do skanowania dysku D po pewnym czasie -za każdym razem
w innym miejscu - zawiesza się najczęściej i przestaje działać. Ddy skanuję np sam dysk D - skanowanie przebiega bezproblemowo. Komputer został przeskanowanyróznymi programami i jest czysty. Raportowanie błedów systemu windows podaje:

Windows Error Reporting Pakiet błędów , typ 0 Nazwa zdarzenia: AppHangB1 Odpowiedź: Niedostępny Identyfikator pliku Cab: 0 Sygnatura problemu: P1: SUPERAntiSpyware.exe P2: 6.0.0.1230 P3: 5847379b P4: 9666 P5: 1 P6: P7: P8: P9: P10: Dołączone pliki: Te pliki mogą być dostępne tutaj: C:\Users\mkt\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppHang_SUPERAntiSpyware_318b7caab1a429f11415226fedae95aa866aaa8_16afb20f Symbol analizy: Ponowne sprawdzanie rozwiązania: 0 Identyfikator raportu: 2d475925-c8d7-11e6-8977-f04da27a7a73 Stan raportu: 0

Application Hang Program SUPERAntiSpyware.exe w wersji 6.0.0.1230 zatrzymał interakcję z systemem Windows i został zamknięty. Aby zobaczyć, czy jest dostępnych więcej informacji dotyczących tego problemu, sprawdź historię problemu w panelu sterowania Centrum akcji. Identyfikator procesu: 1584 Godzina rozpoczęcia: 01d25ce28357638f Godzina zakończenia: 0 Ścieżka aplikacji: C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe Identyfikator raportu: 2d475925-c8d7-11e6-8977-f04da27a7a73

W jaki sposób problem ten rozwiązać i czy np oprócz oczywiście przeistalowania systemu jest inna możliwość. Proszę o komentarz w tej sprawie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Program SuperAntispyware przestaje działać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.16, 08:58
      Zmien superantispyware na mbam i sprawdz czy przeskanuje poprawnie wszystkie partycje.
      • tezx Re: Program SuperAntispyware przestaje działać. 23.12.16, 09:19
        Mbam mam zaistalowany i od początku działa bez problemu,skanuje obie partycje.
        • tezx Re: Program SuperAntispyware przestaje działać. 23.12.16, 09:25
          Dodam,że mam tez Bitdefendera Internet Security skanuje wszystko bez problemu. Ponadto komputer przeskanowałem dr.Web curielt -nic nie znalazł ale problemów nie zgłaszał. Zaden z innych programów na komputerze nie wykazuje problemów z działaniem.
          • wariant_b Re: Program SuperAntispyware przestaje działać. 23.12.16, 14:59
            Jeśli masz tyle różnych programów sprawdzających i komputer jest czysty,
            to po co zaśmiecasz sobie system kolejnym? Wirusy i szkodniki nie są
            przyznawane na wyłączny użytek jednego programu anty-.

Najpierw powiedz nam, co to za magiczny dysk D:, bo sztuczne dzielenie na partycje
            120GB dysku pod Windows 7, a zwłaszcza SSD wydaje się nie mieć większego sensu.

Potem sprawdź strukturę systemu plikowego na obu partycjach.

Przepatrz podane pliki i logi programu, czy nie ma w nich czegoś użytecznego.

Sprawdź stan aktualizacji systemu Windows.

Wyłącz wszystkie pozostałe programy ochronne i ulepszające system,
            uruchom komputer w trybie awaryjnym i sprawdź, czy skanowanie działa.

Jeśli nie, to będzie trochę zabawy w znajdowanie przyczyn uruchamiania się
            błędnego kodu w programie w takim przypadku, jak twój.
            Na pocieszenie - ostatnio miałem w garści komputer z zawieszający się
            w podobny do twojego sposób w trakcie skanowania Kasperskym.
            Okazało się, że KAV głupiał ze względu na jakieś śmieciowe wpisy w pagefile.sys.
            • Gość: tezx Re: Program SuperAntispyware przestaje działać. IP: *.47.127.199.ipv4.supernova.orange.pl 23.12.16, 18:53
              Nie wszystkie programy mam zainstalowane ,ale skoro cos się stało to sprawdzałem.
              Dysk mam podzielony 80/40 GB..Na C pod widnows i pozostałe programy mam zajęte
              ok 40 GB i 40 GB jest wolne.. Na D mam takie podręcznie bałaganiki, rzeczy ważne
              i duże mam na dysku zewnętrznym. Struktura systemu plikowego jest OK
              na obu partycjach.Na logach też nie za bardzo się znam. Dodam ze w takim układzie dysk
              ten mam ponad 2 lata i wszystko działało sprawnie. Windows mam legalny i zaktualizowany.
              Próbowałem uruchomić tryb awaryjny ( jedynie z dost. do sieci),ale jak wygląda - uruchamia się jedynie z wierszem poleceń i w języku ang. ( widok pulpitu nie pojawia się) a ponieważ nie uważam się za znawcę tematu wiec na tym działania badawcze skończyłem. Nie mam pojęcia opisany program wyprawia. Teraz dla odmiany zatrzymał się na skrócie programu Q-dir umieszczonego na C w menu start i i przestał w ogóle odpowiadać. Dla jasności jak wcześniej ustaliłem problem pojawia się na opcji skanowania kompleksowego.. a jak wybrałem opcję własnych ustawień do C i D skanowałem osobno i poszło dobrze.Uważam,że zakończymy tę sprawę na tym etapie,tym bardziej ze jak dotąd problem dot. pojedynczego programu reszta działa bez zatrzeżeń. Dzięki za poświęcony czas. Pozdr;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka