Gość: So IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 16:10 Zdecydowanie najlepsze gry to Age of Empires i Evil Islands. Co wy na to. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: makryba Re: Najlepsza gra komputerowa IP: 217.153.35.* 24.04.02, 16:56 Zdecydowanie najlepszy jest Quake, i to "jedynka". potem długo długo nic i ewentualnie HOMM III (bo nie widziałem jeszcze IV w akcji) Link Zgłoś
Gość: Alpetrus Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.akademiki.lublin.pl / *.gazeta.pl 24.04.02, 19:07 Zdecydowanie nie ma o czym gadac.Wyobraz sobei ze ktos kto nigdy w nic nie gral patrzy na ten post i bierze Age fo Empire i stwierdz ze to najwieksza kicha, bo mu sie podoba najbardziej na swiecie Klejk, bo lubi strzelaniny. Trzeba bylo zapytac ktora gra wsrod strzelanek jest najlepsza, albo wsrod strategicznych itd. Link Zgłoś
Gość: vladip Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 21:25 zasadnizo o gustach się nie dyskutuje....poza tym jezeli chodzi o gry to każdy ma własne preferencje... ale dla mnie grami które zawsze będą najlepsze to civ I (graz kapitalnym pomysłem i niesamowitym klimatem); HOMM II (następne części zawierają tak naprawdę kosmetyczne zmiany, choć IV jeszce nie widziałem, choć trzeba przyznać że I też była niezła) Quake I (za twórcze rozwninięcie pomysłu..;) Star Craft również za klimat i.. wystarczy. Te gry stanowiły przełom, a większość rzeczy w które można pograć obecnie (jeżeli chodzi o dane kategorie) bazują na starych pomysłach i wnoszą niewiele nowego.. pzdr vladip Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.04.02, 21:50 a dla mnie FREESPACE 2, THIEF. Oj jak ja dawno juz nie gralem, ze 2 lata:( Link Zgłoś
Gość: bmwcs1 Re: Najlepsza gra komputerowa IP: 2.4.STABLE* / 10.120.48.* 25.04.02, 00:59 To tak samo jak zapytac ktora kuchnia swiata jest najlepsza? A ty stwierdzasz, ze chinska bo wpieprzasz ryz nalogowo i jestes zapasnikiem sumo, a wloska jest bleee, bo jak widzisz makaron to to ci sie zbiera na wymioty. Link Zgłoś
Gość: Gothmog Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 10:25 Takze zgadzam sie ze stwierdzenie - "najlepsza gra to...", to tak jakbysmy chcieli wybrac najlepszy film ze wszystkich nakreconych - bez sensu, to jest po prostu nie mozliwe ze wzgledu na roznorodnosc kategorii. Ale przyslany post mozna rozwinac: Wg mnie - najlepsza "strzelanka" to UNREAL (za cudownosc stworzonego swiata i niepowtarzalny klimat) oraz HALF LIFE (takze za klimat); strategia czasu rzeczywistego - STARCRAFT (bo bez niego moje zycie nie bylo by takie same ;) to po prostu legenda i kult); najlepsza strategia sportowa (jasli mozna tak to okreslic)to CHAMPIONSHIP MANAGER (gram w ta gre juz nalogowo od 3 lat i jeszcze mi sie nie znudzila); z symulatow kosmicznych zdecydowanie FREESPACE ale jedynka (dwojka jakos mnie nie przekonuje), z rajdowek - COLIN McREA 2 (za realistycznosc), najlepsza pilka to FIFA 2002 i FA PREMIER LEAGUE STARS 2001; a strategia - to IMPERIUM GALACTICA - takze jedynka, chociaz gra stara jak swiat, ale o niesamowitym klimacie i zadna gra tak mnie nie wciagnela, mysle ze grywalnosc ma lepsza niz jakakolwiek nowa gra. Jeszcze nalezalo by wyroznic DUNGEON KEEPER jedynke, rowniez za niesamowity klimat. Link Zgłoś
Gość: daan Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.09.02, 18:41 Freespace rzadzi, a czy ktos gral w Conflict Arabia na Amidze? - to byla gra bez grafiki i dzwieku, ale jaka grywalnosc Link Zgłoś
mlekota Re: Najlepsza gra komputerowa 08.09.02, 18:04 Dla mnie najlepsze: Unreal - miła dla oka, dla ucha i wspaniały klimat; X- Wing - wiem, że bardzo stara, ale w swoim czasie - te same zalety co Unreal. Trzecia doskonała gra wg mnie to Freespace, a czwarta to Project IGI. Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Najlepsza gra komputerowa IP: 194.203.162.* 25.04.02, 17:09 tylko i wylacznie Championship Manager (a kuchnia chinska i tajska) Link Zgłoś
Gość: pankratz Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 16:05 Wszyscy tylko ten Championship Manager. Chyba go wreszcie wyjme z tego pudelka i zapodam bo jeszcze plyta zgnije. A co do kuchni to je jednak bym wstawil te tajska na pierwsze miejsce. Z gier natomiast: 1. beholdersy 2. simcity 3. blocki (bo siostra mnie prosila ...) Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 18:04 Zdecydowanie się mylisz. Najlepsze gry to: 1) seria Civilization, 2) seria HOMM, 3) seria Warcraft. I tak to właśnie wygląda. Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Najlepsza gra komputerowa IP: 216.51.32.* 25.04.02, 18:50 Wydaje mi sie, ze najlepsza gra to taka przy ktorej najlepiej sie napocilismy i nawkurwialismy...a bo nas zabito, a bo komp mi sie zawisil, gdzie jest zycie, no gdzie... itepe, itede..:) Ja tam prosty czlowiek jestem i lubie strzelanke. Ale nie takie co sie lazi tam jednym ciurakiem i strzela do wszystkiego co jest inne (HALF LIFE), albo co trzeba sie natrudzic by znalezc skrytke jebana (RETURN TO CASTLE WOLFEN...), ale taka co daje radosc grania. Daltego tez polecam UNREAL TOURNAMENT (gra UNREAL odpada), ostatecznie QUAKE ARENA, ale "best of the best" jest CITIZEN KABUTO. Ha! to tyle...:) Link Zgłoś
Gość: Alpetrus Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.3.1.* 25.04.02, 20:14 Wszyscy sie jak zwykle mylicie!!! Najlepsza gra na swiecie i byc moze we wszechswiecie to SAPER!!! No, pasjans tez moze byc, ale juz mniej... Link Zgłoś
Gość: JarekN Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.telia.com 26.04.02, 19:00 OK. Mnie wciagnely na wiele miesiecy: Age of Empires, Battle Isle 2, Duke Nukem 3d, ale najwiecej to chyba seria Jagged Alliance (1, 2, 2,5 i DL). Musze rowniez wspomniec o Jet Set Willy II na ZX-a oraz Hunter na Amige. WOW, jak to bylo dawno. Pozdrawiam Link Zgłoś
mastat Re: Najlepsza gra komputerowa 26.04.02, 19:53 River Raid, Spy vs Spy, Tetris, Nomad Soul, Civilisation, LBA2: Twinsen's Oddysey... Link Zgłoś
Gość: Airon Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 21:28 Moim zdaniem najlepszą grą oprócz sapera i pasjansa ;) oczywiście jest COUNTER STRIKE w necie. CS rulez Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najlepsza gra komputerowa IP: 203.55.45.* 30.04.02, 23:34 Chyba zartujesz: Civilisation bez cienia wetpliwosci! > Zdecydowanie najlepsze gry to Age of Empires i Evil Islands. Co wy na to. Link Zgłoś
Gość: perotin nt| Deus Ex, Freespace 2, Jagged Alliance 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 19:16 Link Zgłoś
Gość: Ig0r Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 21:47 Hmm Fallout (ale nie BOS) eee fallout yhm Fallout a reszta 1szej dziesiatki to jakos StarCraft, Diablo 1 & 2, Quake 1, Civilization, Wormsy (ale tylko z kolegą :), Another World, Prince of persja i Larry 1 w wersji na CGA :) Link Zgłoś
Gość: PNB Re: Najlepsza gra komputerowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 01:43 Championship Manager (nie wazne jaka wersja) FS2002 Need for Speed - Jedynka najlepsza;-) I wszystko jasne... Link Zgłoś
Gość: kombos malysz rulezzz !!!! IP: *.format-c.one.pl 07.09.02, 10:34 co jest najlepsze? oczywiście: deluxe skijump ;)))) PS. CS w sieci też jest niczego sobie... pozdr. Link Zgłoś
ja_nek Re: malysz rulezzz !!!! 07.09.02, 14:05 Mam pytanie do IgOra, czy wyszłą jakaś wersja Diablo 2 z możliwością zapisu w dowolnym punkcie gry bez cofania się przy poniesieniu śmierci przez bohatera gry Pozdrawiam Janek Link Zgłoś
ig0r Diavolo 07.09.02, 22:45 Ehem, raczej nic nie slyszalem o takim modzie, bo musialby to byc mod, ale mozesz poszukac na stronach typu www.diabloii.net ; Poza tym nie wiem jak mialoby sie to odbywac - co z potworami ? Idea diablo jest taka ze nawalasz bez konca nabijajac expa, a tu przy sejwowaniu gra musiabay pamietac ze zaciukales jakies stworki. Z reszta wp (ee jak sie to nazywa po polsku - waypoints) sa dosc czesto, wiec nie wiem w czym problem :> Zagraj w diablo1, tam w singlu sie sejwowało :) pozdrawiam p.s nie graj w domu, sproboj battle.net - to dopiero jest gra :) Link Zgłoś
eyemakk Re: Najlepsza gra komputerowa 08.09.02, 20:19 nikt nie wspomnial o Baldur's Gate? serio? az dziwne, ludzie, czy wy naprawde nie wiecie co to dobra gra? BG, zwlaszcza czesc druga, to po prostu model gry RPG. ideal, jak na nasze czasy. bo to, że nikt nie wspomnial o kultowej dla mnie Master of Orion, to sie moglem spodziewac. gra raczej malo znana... a ludzie, co podają Starcrafta jako najlepszą gre... eh, gdzie wy macie oczy? Link Zgłoś
ig0r Re: Najlepsza gra komputerowa 08.09.02, 20:44 Coz wedlug mnie Baldurs to kiszka, fabuła liniowa do bólu, hordy koboldów, wieje nudą i naiwnościa - fabuła jak z ksiazek Forgotten Realms, czytał ktos piecioksiag Cadderlyego - w kazdej nastepnej ksiazce liczba wyrzynanych potwokow rosnie wykladniczo i tylko tym sie roznia. I wara od StarCrafta ! Pewnie probowales zagrac na battle necie i za duzo razy dostales w dupe, co ? Link Zgłoś