agniesia1999
30.12.20, 20:16
Drukarka wymusza drukowanie z Windows OneNote
Mam pytanie odnośnie drukarki.
Zawsze było tak, że podłączałam drukarkę i ona od razu działała. (Samsung ML-2010P).
Ostatni raz drukowałam bodajże w wakacje. I teraz dziś próbowałam wydrukować jedną stronę i przez pół godziny mi się nie udawało. Myślałam normalnie, że rozwalę drukarkę. Co i rusz się włączało, że nie da się wydrukować, albo drukowała się strona testowa. Co i rusz włączała się także aplikacja Windows OneNote (nigdy wcześniej tego nie było). W końcu założyłam konto, żeby otworzyć Windows OneNote i udało się (po wielu trudach) wydrukować. Tzn. zawsze za pierwszym razem drukuje stronę pustą z datą i godziną na górze, potem jest pierwsza strona i kolejne. Ponieważ zależało mi, żeby dokument był na jednej kartce to musiałam kilka razy próbować drukować (najpierw puszczam pustą kartkę, żeby wydrukował date i godzinę potem strona właściwa 1 i 2 po przełożeniu). Strasznie jest to skomplikowane. Czy nie można jakoś wrócić do normalnego drukowania z Worda? (bo zakładam, że to pokomplikowanie to jakiś nowy pomysł Microsoftu po jakiejś aktualizacji Windowsa (wymuszające założenie konta którego nie chcę używać i używania ich nowej aplikacji której nie chcę używać). Chcę z powrotem drukować normalnie w swoim Wordzie.