Dodaj do ulubionych

kamerka internetowa

IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 03.11.04, 23:22
mam pytanie, czy cyfrówkę z możliwością nagrywania filmów i podglądu przez tv
można używać jak kamery internetowej?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: kamerka internetowa 03.11.04, 23:41
      Nie
    • Gość: dominik666 Re: kamerka internetowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 03:56
      Gość portalu: kaśka napisał(a):

> mam pytanie, czy cyfrówkę z możliwością nagrywania filmów i podglądu przez tv
      > można używać jak kamery internetowej?

Tak

Możliwe jest nawet używanie telefonu z wbudowanym aparatem jako webcam.

Najprostszym i zdecydowanie najprymitywniejszym sposobem jest soft który robi
      zdjęcia w bardzo krótkich odstępach czasu (np. 5 na sek.)

Ten podgląd też da się znakomicie wykorzystać (mówie na przykładzie noki 3650
      podłączonej przez bluthooth) gdzie "podgląd" można wykorzystac jako stream do
      nadania przez sieć albo nagrania długich filmów bezpośrednio na HDD

Podaj dokładne dane tego aparatu.Poszukamy softu...
      • Gość: o90 mam podobny problem- canon powershot pro1 IP: *.handpicked.uk.com 04.11.04, 05:56
        chce podlaczyc aparat foto Canon powershot pro1 jak kamerke. robi skubaniec
        fimy i ma te marne 8 mln pix, ale czy to sie da poldaczyc jako kamerke za
        cholere nie wiem. za wskazówki dziekuje.
        • Gość: dominik666 Re: mam podobny problem- canon powershot pro1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 06:44
          www.steves-digicams.com/digsoftware_cameractrl.html
          PSRemote is a Windows (98, Me, 2000, XP) application for controlling Canon
          Powershot cameras from a PC via the USB connection. It gives a high degree of
          control over the camera and includes a live viewfinder display allowing the
          camera to be operated up to 5m (16 feet) from the computer using a standard USB
          cable

hmmm wydaje mi się że chodzi o viewfinder który masz w wyświetlany na ekranie
          monitora,zobacz czy działa a pózniej spróbuj stream`ować ten obraz z
          viewfinder`a

ps.najłatwiej byłoby podłączyć kamerke wyjściem analogowym do karty,tunera
          tv .. i masz webcam ...
    • Gość: dominik666 najprościej ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 07:02
      1 - kamera musi miec możliwość podglądu na TV (wyjście analogowe)
      2 - komputer musi mieć jakiś TV in (analog) najlepiej w karcie
      graficznej,tunerze itp...
      3 - jeśli posiadasz wejście TV IN w komputerze to mozna to zródło wykorzystac
      jako webcam nie ważne czy z canona za 5 tysięcy czy z kamery VHS z ubiegłego
      tysiąclecia :)

• Gość: kaska Re: najprościej ... IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 04.11.04, 08:45
        mam olympusa 765 z podglądem tv. w kompie wejście video chyba jest, to jedno z
        tych trzech gdzie jest wyjście i wejście audio?
        • Gość: kaśka Re: najprościej ... IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 04.11.04, 15:56
          to gdzie szukać tego oprogramowania, chłopaki?
        • Gość: dominik666 Re: najprościej ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 16:21
          Gość portalu: kaska napisał(a):

> mam olympusa 765 z podglądem tv. w kompie wejście video chyba jest, to jedno
          z
          > tych trzech gdzie jest wyjście i wejście audio?
          nie .. to pewnie wejście na mikrofon ...
          :)

www.pinetreecomputing.com/camctl.asp - ale w wersji sharware będziesz
          mogła miec kamerke jedynie w rozdzielczości 640x480

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka