Dodaj do ulubionych

połączenie internetowe TCP/IP - problem.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:06
Chciałbym zagrać z kumplem w gry (starsze), w których połączenie nawiązuje
się za pomocą połączenie internetowego TCP/IP, ale jak wpisuje IP kumpla, to
mimo wszystko nie widzimy sie nawzajem. Tak samo jest w przypadku wpisania
moje IP. Mamy tę samą wersje gry i oboje mamy wyłączonego Firewalla. Czy wie
ktoś może w czym tkwi problem??
Obserwuj wątek
    • Gość: Beny Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. IP: 195.127.197.* 10.11.04, 16:11
      pingi dzialaja ?
      • Gość: anonim Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:14
        tak, jest 0% straty.
    • wojtek33 Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. 10.11.04, 16:24
      Gość portalu: anonim napisał(a):

> oboje mamy wyłączonego Firewalla. Czy wie
      > ktoś może w czym tkwi problem??

Sprawdź na jakich portach łączy się gra i je otwórz na firewallu.
      • Gość: anonim Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:53
        A mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić, bo akurat nie znam się aż tak dobrze na
        tym. Dzięki. Pozdrawiam.
        • Gość: dominik666 Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 19:43
          Jeśli nie znasz się na konfigu firewall`a,najlepiej go wyłącz podczas gry.

Z reguły gry sieciowe (cs,battelfield 1942..) działają na zasadzie klient-
          server,np. Ty stawiasz serverek a kolesie podłączają się do niego.

Więc przy postawieniu servera,musisz otworzyć port(ty) do których będą
          podłączali się gracze.
          Nie powiem ci jakie,bo nie wiem o jaką gre chodzi...

ps.hmm jest też inna sprawa,mianowicie "legalność" gry,jeśli wszyscy macie ten
          sam CD-KEY,to nie pogracie (bez stosownego cracka,usuwającego zabezpieczenia w
          serverku)
          • Gość: anonim Re: połączenie internetowe TCP/IP - problem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:41
            Jeżeli chodzi o gry to akurat chcieliśmy zagrać w GTA 2 i w Colina 2.0.
            Firewall mam wyłączony i kumpel też. I jest taka sytuacja że ja zakładam
            serwer, kumpel wpisuje moje IP i daje start, ale niestety w obydwu grach się
            nie widzimy po dokonaniu tych operacji. Z tego co napisałeś to może być tylko
            problem z tym CD-KEYem, bo instalowaliśmy gry z tej samej płytki. Dzięki za
            posta. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka