Dodaj do ulubionych

kilka ekranow - jak w linuxie

IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.04, 01:46
czy da sie w windows xp zrobic tak jak mam na linuxie ze jest mozliwosc
przelaczania sie miedzy roznymi desktopami na jednym komputerze ?
jezeli nie to moze sa jakies fajne programy do tego?
Obserwuj wątek
    • broch Re: kilka ekranow - jak w linuxie 11.11.04, 04:03
      zadda nowsz karta nVidia czy ATI umozliwia tworzenie wirtualnych desktopow.
      nVidia ma tzw "Desktop Manager" ktory pozwala na wlaczenie domyslne 4 dektopow
      (ale ilosc mozesz zwiekszyc), przezroczystosc aplikacji (alpha blending) itp.
      prawy przycisk myszy na dektop -> Properties -> zakladka Settings -> Advanced ->
      zakladka np: GeForce XXX (model) -> Additional Properties ->Desktop Utilities
      ->zaznacz "Enable Desktop Manager" i wcisnij przycisk "Desktop Manager
      Configuration". Wybierz zakladke "Desktop" aby skonfigurowac ilosc wirtualnych
      desktopow itp

Jak konfigutuje sie ATI, nie wiem
      Programy do tworzenia i zarzadzania wirtualnymi desktopami tez sa:
      Darmowe Power Toys (MS): modul Deskman.exe
      (www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx)
      inne
      www.tucows.com/virtualdesk95_default.html
      i tutaj
      www.download.com/Virtual-Desktop-Managers/3150-2346-0.html
      Ktore dobre nie wiem, uzywam Desktop Manager nVidii
      • Gość: kxc Re: kilka ekranow - jak w linuxie IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.04, 05:40
        ok dzieki, kupilem wczoraj ati - 256 moze i tam sie da to podobnie skonfiguroac
        jak w nvidia,

• kell99 Re: kilka ekranow - jak w linuxie [troll] 11.11.04, 06:13
          Zacznij uzywac linuksa;) Po jakims czasie nie bedziesz mogl zyc bez niego;)
          Dzisiaj sie strasznie wkurzylem, mam jakis dziwny problem ze sterownikami do
          grafiki, oczywiscie nie obylo sie bez restartu. Te restarty sa wkurzajace, a co
          juz jest nie do zniesienia to programy ktore same restartuja maszyne, ot pojawia
          sie okienko, ze za 10sekund bedzie reboot i mozna co najwyzej zdazyc oczy zamknac.
          Czlowiek chce sie zrelaksowac, pograc, a tutaj nowe sterowniki wywalaja gre, bo
          cos sie power stripowi nie podoba i wywala ponad 50!!! okienek z bledem.
          Straszne, jeszcze troche to odzyskam te 15giga i kupie sobie ps2 albo jakiegos
          xboxa (ha i bede mogl pograc w halo2;)

ps. skupialem sie na graniu, bo nie wierze, ze da sie tego systemu uzywac do
          czegokolwiek powazniejszego przy zachowaniu psychicznej rownowagi;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka