Gość: kxc IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.04, 01:46 czy da sie w windows xp zrobic tak jak mam na linuxie ze jest mozliwosc przelaczania sie miedzy roznymi desktopami na jednym komputerze ? jezeli nie to moze sa jakies fajne programy do tego? Link Zgłoś Obserwuj wątek
broch Re: kilka ekranow - jak w linuxie 11.11.04, 04:03 zadda nowsz karta nVidia czy ATI umozliwia tworzenie wirtualnych desktopow. nVidia ma tzw "Desktop Manager" ktory pozwala na wlaczenie domyslne 4 dektopow (ale ilosc mozesz zwiekszyc), przezroczystosc aplikacji (alpha blending) itp. prawy przycisk myszy na dektop -> Properties -> zakladka Settings -> Advanced -> zakladka np: GeForce XXX (model) -> Additional Properties ->Desktop Utilities ->zaznacz "Enable Desktop Manager" i wcisnij przycisk "Desktop Manager Configuration". Wybierz zakladke "Desktop" aby skonfigurowac ilosc wirtualnych desktopow itp Jak konfigutuje sie ATI, nie wiem Programy do tworzenia i zarzadzania wirtualnymi desktopami tez sa: Darmowe Power Toys (MS): modul Deskman.exe (www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx) inne www.tucows.com/virtualdesk95_default.html i tutaj www.download.com/Virtual-Desktop-Managers/3150-2346-0.html Ktore dobre nie wiem, uzywam Desktop Manager nVidii Link Zgłoś
Gość: kxc Re: kilka ekranow - jak w linuxie IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.04, 05:40 ok dzieki, kupilem wczoraj ati - 256 moze i tam sie da to podobnie skonfiguroac jak w nvidia, Link Zgłoś
kell99 Re: kilka ekranow - jak w linuxie [troll] 11.11.04, 06:13 Zacznij uzywac linuksa;) Po jakims czasie nie bedziesz mogl zyc bez niego;) Dzisiaj sie strasznie wkurzylem, mam jakis dziwny problem ze sterownikami do grafiki, oczywiscie nie obylo sie bez restartu. Te restarty sa wkurzajace, a co juz jest nie do zniesienia to programy ktore same restartuja maszyne, ot pojawia sie okienko, ze za 10sekund bedzie reboot i mozna co najwyzej zdazyc oczy zamknac. Czlowiek chce sie zrelaksowac, pograc, a tutaj nowe sterowniki wywalaja gre, bo cos sie power stripowi nie podoba i wywala ponad 50!!! okienek z bledem. Straszne, jeszcze troche to odzyskam te 15giga i kupie sobie ps2 albo jakiegos xboxa (ha i bede mogl pograc w halo2;) ps. skupialem sie na graniu, bo nie wierze, ze da sie tego systemu uzywac do czegokolwiek powazniejszego przy zachowaniu psychicznej rownowagi;) Link Zgłoś