Dodaj do ulubionych

Call of Duty multiplayer

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:38
O co chodzi z tym CD-KEY jak się chce podpiąć do jakiegoś serwera?? Jak
wpisuje tam kod z CD-KEY generator, to mu i tak nie pasuje.
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 11.11.04, 23:45
      Moze powinienes kupic gre a nie ukrasc?
      To jest forum o komputerach, nie o komputerowych przestepcach.
      • Gość: dominik666 Re: Call of Duty multiplayer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.04, 00:58

tu masz www.members.lycos.co.uk/crackedcod/ servery do grania bez CD-
        key`a

ps. zainstaluj sobie bf`a i zapraszam na server "mistral" ... nie ma jak
        fragowanie noob`ów :>

• Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 13:42
          Dzięki za podanie stronki. Pozdrawiam.
      • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:59
        A gdzie jest napisane że komputerowi przestepcy nie mogą zapytać o porade. Jak
        nei masz nic ciekawego do napisania to nie pisz nic.
        • Gość: konrad30 Re: Call of Duty multiplayer IP: *.bajtnet.lca.pl / *.lubin.dialog.net.pl 12.11.04, 13:05
          anonim chcialbym tez pograc! tylko jak to uruchomic? nie zabardzo sie znam!
          mozecie pomoc?
          • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 13:41
            tam masz podane serwery i kazdy z nich jest opisany. Jezeli masz zainstalowany
            patch 1.4, to po wyborze odpowiedniego serwera na tej stronie, z lewej strony
            jest "copy". Klikasz na to, włączasz gre, naciskasz "`" (tylde) żeby się
            pojawiła konsola, wklejasz (ctrl+v) i enter. I już cię połączy z danym serwerem.
            • Gość: konrad30 Re: Call of Duty multiplayer IP: *.bajtnet.lca.pl / *.lubin.dialog.net.pl 12.11.04, 14:29
              ok dzieki! tylko niemam patch 1,4 skad go moge sciagnac?
              • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 14:46
                Jad włączysz Call of Duty i dasz "Auto update" to on cie odesle do strony gdzie
                będziesz miał mirrory z tym patchem. Tam sobie znajdziesz. Patch zajmuje 30 MB.
        • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 18:28
          Wybacz kolego, ale dlaczego pomagac komus, kto nie dosc, ze kradnie
          oprogramowanie, przyczyniajac sie do utraty pracy przez inne osoby (bo zaloze
          sie, ze to sie nie ogranicza do tej 1 gry), musi to oglosic calemu swiatu, na
          dodatek nie potrafi z laski swojej wejsc na google i znalesc rozwiazania.
          Jezeli wlamiesz mi sie do mieszkania i bedziesz chcial wyniesc mi tv, to
          liczysz, ze ci pomoge go jeszcze wyniesc?
          • m.gregor Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 18:44
            Mojemu sasiadowi okradali mieszkanie a on na dole w klatce im jeszcze drzwi
            przytrzymal...
          • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:54
            Facet, jak cie stac na oprogramowanie oryginalne to gratuluje żeś sie dorobił
            takiej kasy, ale nie wszyscy są tacy bogaci, a chcą sobie jakoś uprzyjemnić
            życie grając w jakieś gry. Przynajmniej ty będziesz mieć spokojne sumienie, a
            reszta będzie sobie musiała jakoś z tym "problemem" poradzić.
            • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 19:01
              Nie mam zamiaru wdawac sie w spory moralne, ale to dziwne, ze stac cie na
              komputer o sporych parametrach by pograc w CoD, stac ciebie na lacze do netu,
              ale na gre juz ciebie nie stac. Po prostu najlatwiej ukrasc? I bez bajek, ze
              ciebie nie stac, bo mnie tez na wiele rzeczy nie stac, co nie znaczy, ze
              pierwsze co zrobie to ukradne, bo akurat mam taki kaprys.
              • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:37
                No pewnie że najłatwiej ukraść. Po co mam płacić za gierkę ok. 200 zł, jak mogę
                ją mieć za 2 zł. Różnica jest kolosalna i raczej nikt mi nie sprawdzi że mam
                pirata. Można mieć tylko dylemat moralny, a sporo kasy zostaje w kieszeni.
                Trzeba sobie jakoś radzić w życiu i szukać tanich i łatwych sposobów. Poprostu
                uznałem że kasa wydana na gierke to wyrzucona w błoto, skoro można ją mieć o
                100% taniej.
                • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 19:40
                  No i wyszlo. Zlodziej z ciebie, nie wiem po co probowales sie wybielac.
                  Bez pozdrowien && EOT
                • maciejpoczta Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 20:02
                  W kwestii formalnej - CoD kosztuje od 59 do 89zł (w zależności od sklepu), a na
                  Allegro mozna kupić jeszcze taniej. Nie kituj więc, że żal było wyrzucić w błoto
                  200zł. Pewnie nawet nie pofatygowałeś się sprawdzić ceny. Nie rozumiem jaką
                  przyjemność może sprawić granie na lewych (kilku) serwerach, podczas gdy za 5
                  dych można mieć dostęp do wszystkich istniejących, uaktualnień, patchy i
                  darmowych dodatków.
                  Skoro tak kategorycznie podchodzisz do kwestii "opłacalności", to czemu nie
                  ukradłeś całego komputera? Ale nie, Ty może nawet należysz do tych, którzy co
                  prawda grę, system operacyjny (bo nie podejrzewam Ciebie o używanie linuksa),
                  program graficzny ukradną, ale bez wahania wydadzą 1500zł na kartę graficzną,
                  którą za pół roku mozna będzie kupić za poławę tej ceny? I pewnie kiedy tylko
                  wyjdzie nowy Photoshop zaraz zapuścisz torrenta czy muła, mimo, że
                  najpoważniejsza rzecz jaką zrobiłeś w programie graficznym, to zmiana rozmiaru
                  obrazka?

Ps. Nie jestem nawiedzonym moralizatorem, ale musi przecież istniec jakiś układ
                  odniesienia?
                  • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 20:12
                    Potem probujesz rozmawiac z osoba ktora ci wmawia, ze gimp jest do niczego, bo
                    on ma najnowszego pshopa ze wszystkimi dodatkami, podobne argumenty sa tez np w
                    ms office vs open office etc.
                    Nie mowie, ze sam jestem swiety, tez zdarza mi sie sciagnac jakas gre (programow
                    nie sciagam, wole te open sourceowe) czy film, ale najczesciej po prostu sciagam
                    demo, ktore w wiekszosci daje sporo frajdy. Gdy bardzo cos mi sie podoba to
                    uwazam, ze uczciwe jest cos kupic (oj, teraz sie bardzo napalilem na HalfLife2;)...
                    Smutne jest, ze potem taka osoba bedzie pracowac, czy (oby nie) bedzie zajmowac
                    wyzsze stanowisko i bedzie postepowac tak w stosunku do innych osob/firm.
                    Oszukac, ukrasc, wziasc w lape, czy to nie dominuje ogladajac wiadomosci?
                    • maciejpoczta Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 20:33
                      W tym cały problem, że te gry, programy, muzykę, filmy ściąga się dla samego
                      ściągania. Znam takich, którzy biorą wszystkie nowości z osloskop.net, czy
                      innych stron, bez względu na to, że nie istnieje nawet małe prawdopodobieństwo,
                      że dana aplikacja będzie kiedykolwiek użyta. Nie wyobrażam sobie jak można
                      normalnie korzystać z komputera przy włączonym non stop p2p?
                      Są świetne gry, które premierę miały rok, dwa lata temu, a ktore do tej pory
                      dają dużo frajdy z grania w sieci. Kosztują już niewielkie pieniądze. Jest
                      darmowy Enemy Territory, jest darmowy multiplayer UT2003 (kilka w zupełności
                      wystarczających map) więc z kąd taka skala piractwa? Nic nie rozumiem.
                      • user0001 Przesadzasz z tym p2p i "piractwem" 12.11.04, 21:54
                        Ja korzystam z komputera przy stale włączonym p2p, Po ściągnięciu jakiegoś
                        torrent'a którego potrzebuje, wyłączam go dopiero wtedy gdy potrzebuje ściągnąć
                        następny (zwykle co tydzień, oglądam ST ENT).

Wystarczy ograniczenie ilości połączeń i ograniczenie upload do 3/4
                        przepustowości łącza. Różnicy w szybkości reakcji systemu nie widać.

Jeśli zaś chodzi o gry, to dziwię się ludziom którzy mają czas na nie, jest tyle
                        ciekawszych rzeczy do roboty.

Pytasz skąd tyle "piractwa", ja piractwa nie widzę, jestem szczurem lądowym i
                        żadnego porwania lub grabieży na morzu nie widziałem.

Skala naruszania prawa autorskiego w tym kraju jest ogromna. Wynika ona z:
                        - prawa które nie karze za "prywatne" naruszanie ustawy o prawie autorskim,
                        - zupełnego pominięcia problemu przez organa scigania,
                        - przyzwyczajeń (pamiętam czasy gdy nie sposób było kupić legalną grę),
                        - systemu edukacji (pamiętam jak na pierwszych zajęciach z informatyki
                        tłumaczono nam jak skopiować potrzebne programy, nikt nie przejmował się
                        licencjami),
                        - polityki cenowej producentów.

Uwaga do Kella:
                        KRADZIEŻ następuje wtedy gdy wyniesiemy pudełko z grą ze sklepu bez płacenia.
                        Gdy kopiujemy płytę (lub uruchamiamy kopię) to następuje NARUSZENIE PRAWA
                        AUTORSKIEGO.
                        • kell99 Re: Przesadzasz z tym p2p i "piractwem" 12.11.04, 22:03
                          > KRADZIEŻ następuje wtedy gdy wyniesiemy pudełko z grą ze sklepu bez płacenia.
                          > Gdy kopiujemy płytę (lub uruchamiamy kopię) to następuje NARUSZENIE PRAWA
                          > AUTORSKIEGO.
                          Moze powinienes troche "unowoczesnic" twoje spojrzenie. I jedno i drugie to imo
                          kradziez, ktos na tym traci. Tak samo jak nie ma roznicy, czy ukradne pieniadze
                          papierowe, czy "elektroniczne".
                          W dzisiejszych czasach zaciera sie roznica pomiedzy produktem fizycznym (np
                          plyta cd z gra) i elektronicznym (gra sciagnieta z serwisu ktory gry sprzedaje).
                          Nie mozna tutaj rozgraniczac na "kradziez" i "pogwalcenie prawa autorskiego".
                        • Gość: anonim Re: Przesadzasz z tym p2p i "piractwem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:04
                          Wkońcu ktoś powiedział że to nie kradzież. Święte słowa i to jest powód dla
                          którego trudno porównywać kradzież komputeraz ze sklepu z "kradzieżą"
                          oprogramowania i tak samo uznawaniem takiego kogoś za nieuczciwego wobec
                          wszystkich z którymi się będzie miało w przyszłości doczynienia. Z tym też była
                          lekka przesada, że w związku że mam nielegalne oprogramowanie to od razu będę
                          wszystkich starał się kantować.
                          • user0001 Re: Przesadzasz z tym p2p i "piractwem" 12.11.04, 22:35
                            Zrozumiałeś chyba więcej niż powiedziałem ;-)

Naruszenie ustawy o prawie autorskim nie jest równoważne z kradzieżą, ale nadal
                            jest nielegalne.

Nie będę Ciebie potępiał, bo sam ściągam te kilkaset MB tygodniowo. Więc nie
                            czuję abym miał moralne prawo...

Moja rada: nie daj się złapać.
                            • Gość: anonim Re: Przesadzasz z tym p2p i "piractwem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:38
                              Nie było by wogóle tematu, ale przysiadł na mnie jakiś "anioł" i mi mówi co
                              jest legalne a co nie i chyba powinienem iść do spowidzi i wpłacić w ramach
                              zadość uczynienia jakąś sumkę na konto ZAIKS.
                    • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:23
                      Chyba niewiele wspólnego ma oszustwo w postaci ściągania gier z internetu, z
                      oszustwem wobec osób dla których się pracuje w jakiejś firmie. Szkoda tu
                      rozwijać nowy wątek, bo to już zależy od relacji szef-pracownik. I jeszcze co
                      do stwierdzenia, że czemu komputera nie ukradłem. Pomiędzy kradzieżą konkretnej
                      rzeczy, a kradzieżą oprogramowania jest chyba duża przepaść, więc troche głupie
                      mi się to porównanie wydaje. Skoro wiem że mnie nikt za to nie ukara ,a
                      oryginału też bym nie kupił, więc twórca ani nie straci ani nie zyska, to
                      ściągam z netu.
                      • Gość: konrad30 Re: Call of Duty multiplayer IP: *.bajtnet.lca.pl / *.lubin.dialog.net.pl 12.11.04, 21:43
                        anonim i masz racje! ja nie bede sie zastanawiał ze cos jest legalne przy
                        sciaganiu z p2p czy nie! od tego sa inni! na chwile obecna wole sobie sciagnac
                        muze z p2p nie kupujac plyty! takie sa czasy! a ci co maja kase to tez sciagaja
                        nielegalnie! i mysle ze wiekszosc tak robi! ja teraz martwie sie jak kupic opony
                        zimowe i bezpiecznie jezdzic i tez nie kupie nowych! co takiego strasznego
                        zrobie jak sobie pogram w sieci? dodaje ze jeszcze nigdy nie gralem. pracuje i
                        zarabiam 1000 zl miesiecznie i na pewne zeczy mnie niestac! gdybym mial jeszcze
                        jedno 0 to bym tu niezagladal! zadzwonilbym po informatyka on by mi posciagal!
                        pozdrawiam!
                        • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:57
                          Dzięki za przyznanie racji. A jeżeli jeszcze chodzi o mp3, to szkoda kupwać
                          płyte za ok. 50 zł. jeżeli podoba się tylko jeden utwór. Łatwiej, taniej i
                          szybciej jest go ściągnąć z netu.
                      • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 22:07
                        A dlaczego? Twoje rozumowanie jest takie: mam gre za 200 zl, sciagne i wypale na
                        plytce za 2zl, roznica 198zl. Zaplace podwykonawcy za jego prace 2000, albo
                        oszukam go i nie zaplace mu, zysk 2000zl (- ew kruczki prawne, czy oszustwa).
                        Nikt nie traci tak dlugo jak "ty nie tracisz".
                        Male oszustwo i poczucie bezkarnosci, zacheca do wiekszego oszustwa.
                        Jezeli ktos oszukuje i jest mu z tym dobrze, nie ma zadnej gwarancji, ze nie
                        zrobi tego w innych sprawach.
                        • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:14
                          A ty to wogóle gadasz jak byś był święty i nigdy nie zrobił niczego złego. Nie
                          mozna powiedzieć że jak ktoś nielegalnie ściągnął oprogramowanie z sieci to od
                          razu bedzie nieuczciwy w życiu we wszystkich sprawach. To już jest bardziej
                          skomplikowana sprawa niż ci się wydaje.
                          • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 22:18
                            Skomplikowana? Twoja filozofia przedstawia sie nastepujaco:
                            --cut--
                            Po co mam płacić za gierkę ok. 200 zł, jak mogę
                            ją mieć za 2 zł. Różnica jest kolosalna i raczej nikt mi nie sprawdzi że mam
                            pirata. Można mieć tylko dylemat moralny, a sporo kasy zostaje w kieszeni.
                            Trzeba sobie jakoś radzić w życiu i szukać tanich i łatwych sposobów. Poprostu
                            uznałem że kasa wydana na gierke to wyrzucona w błoto, skoro można ją mieć o
                            100% taniej.
                            --cut--
                            Wytnij gierka, wstaw cokolwiek inne. Nie ty to napisales pewnie;)
                            • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:23
                              To właśnie ty sprowadzasz "kradzież" oprogramowania do wszystkiego innego. Ja
                              już w kilku postach napisałem że bez sensu jest porównywać te rzczey które ty
                              przytoczyłeś, bo ja bym tu powiedział - co ma piernik do wiatraka.
                              • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 22:31
                                No ba. Bo jak "pozyczysz" sobie 2 cegly to jest paskudna kradziez, bo robotnik
                                musial ciezko pracowac w krwi i pocie by te cegly zrobic. Ale gra, to juz cos
                                innego, bo gry rosna na drzewach, a programy to bociany zza oceanu przynosza.
                                Tak dlugo jak ja sadze, ze "nie ukradlem" to "nie ukradlem".
                                Jestem przeciwnikiem tego co wyprawia RIAA i MPAA, ale milo by sie przekonac
                                gdyby jakis ZAIKS utarl tobie nochala.
                                A co do "kupowania" calych plyt (takie nieoplacalne), to pewnie nie zauwazyles,
                                ale mozna tez kupic pojedyncze kawalki w sklepach interentowych. Ale pewnie te
                                kilka zl to taki ogromny wydatek.
                                • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:36
                                  Nie jest dużym wydatkiem kupienie jednego utworu mp3 przez sieć, tylko żeby
                                  dokonać jakiejkolwiek płatności na internecie, trzeba mieć karte debetową z
                                  wypukłymi cyferkami. A żeby mieć taką kartę, trzeba być tak dzianym jak ty,
                                  żeby założyć konto w banku na którym nie będzie debet. A jak chyba wiesz,
                                  prowadzenie konta też kosztuje i dla kogoś kto nie ma stałych dochodów,
                                  posiadanie konta jest nieopłacalne.
                                  • kell99 Re: Call of Duty multiplayer 12.11.04, 22:42
                                    No to czas zakasac rekawy i zabrac sie do pracy (zartuje, bo nie wiem ile masz
                                    lat;) Do zakupow w internecie potrzebujez zwyczajna visa electron, popros
                                    rodzicow, moze zaloza ci konto i bedziesz mial gdzie wplacac kieszonkowe;> Nie
                                    kosztuje to takiej wielkiej fortuny.

Po prostu zauwazyles pewnie moj post wyzej, tez zdarza mi sie sciagnac cos od
                                    czasu do czasu, tez nie jestem swiety, ale nie bede sie wypowiadal w taki
                                    sposob, ze wolno, bo oszczedzam. Jest wiele alternatyw, jest cala masa darmowego
                                    i swietnego oprogramowania, sa dema, mozna grac w nie po internecie (sam
                                    zawalilem sporo nocy grajac w RTCW - demo mialo w pierwszej wersji 1 mape, w
                                    drugiej 2), czasem mozna uzbierac na jakas gre. Nie mozna miec wszystkiego (od
                                    razu).
                                    Nie bede juz ciebie potepial, ale krew mnie zalewa jak widze posty "gdzie
                                    sciagnac program XXX" bez najmniejszego wysilku... Wiele rzeczy mozna, jezeli
                                    sie tylko chce.
                                    • Gość: anonim Re: Call of Duty multiplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:47
                                      Ja nie napisałem posta z pytaniem gdzie można ściągnąć gre i nie będę prosił
                                      rodziców o założenie konta, poza tym tak jak napisałem, to do dokonania
                                      transakcji przez internet nie wystarczy zwykła visa elctron. Ja też już chyba
                                      zakończe tę dyskusję, bo ten wątek wchodzi na coraz to inne i szersze tematy.
    • Gość: a Re: Call of Duty multiplayer IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 22:38
      kup orginaL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka