swojadroga 15.11.04, 08:04 Czy ktoś zna spoób jak ponownie "ożywić" płyte główną po (chyba??) nieudanym flashowaniu??? Jest to płyta EPOX EP-3vwm. Link Zgłoś Obserwuj wątek
swojadroga Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 15.11.04, 08:41 Jest to płyta zintegrowana...grafika, dźwięk, LAN z procesorem Samuel 733MHz... Link Zgłoś
empi Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 15.11.04, 08:49 forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=62 zapraszam Cię emigrancie:))) pzdr. Link Zgłoś
swojadroga Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 15.11.04, 08:53 a dlaczego akurat emigrancie??? i dlaczego na to forum??? ;) ale ja poważnie mam problem z tą płytą i tu liczę na jakąś pomoc, choc niewielką... Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 12:25 spróbuj nagrać bios (plik .bin) na dyskietke,i zbootowac tak komputer. na dysku (w przypadku biosu AWARD`a) tworzysz plik autoexec.bat (np. w notatniku) copy&paste tekst poniżej REM poniżej wpisałem przykładowy plik z biosem i program flash`ujący REM bo nie wiem jaki mainboard i jaki bios masz AWDFL535 A7N8X107.BIN REM AWDFL535 - to właśnie program który zapisze nowy bios a plik bin to bios REM linie rem-można wywalić AMI BIOS tworzysz dyskietke parametrem "FORMAT A: /U /Q" zapisujesz na niej bios twojego mainboard`u (np.z sieci) i nazywasz AMIBOOT.ROM wsadzasz dysk do stacji i bootujesz,natychmiast po włączeniu kompa trzymasz ctrl i F1 !!! jak komputer zacznie czytać z dysku to znaczy że bios jest właśnie programowany ! w taki przypadku czekasz !!! nie przerywając (daj mu z 5minut!!) restart i cieszymy się BIOSem :) Link Zgłoś
swojadroga Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 16.11.04, 08:00 Niestety nie zadziałało...ale dzieki za pomysł...:) Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 08:49 więc czeka cię wymiana kostki z BIOS`em (przeprogramowanie jej w serwisie) Link Zgłoś
swojadroga Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 16.11.04, 09:29 już się pogodziłem z tym faktem...;) Link Zgłoś
swojadroga Re: Po flashowaniu BIOSu...czarny ekran 15.11.04, 12:04 up...ponieważ zależy mi aby jakąś wypowiedź na temat mnie dręczący uzyskać... Link Zgłoś