panzerwaffe 01.12.04, 16:16 szukam jakiegos windowsa odpalanego z plyty CD , bez instalacji czy cos takiego w ogole istnieje ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 16:20 Kiedys na torrentach widzialem ISO zrobionych Windowsow (okrojonych do maksimum) + jakis soft uzytkowy (Partition Magic + Easy Recovery Pro i cos jeszcze). Nazywalo sie toto MiniWIN i z tego co pamietam widzialem to na demonoid.com (wymagana darmowa rejestracja) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 17:20 Istnieje, nazywa się WinPE (Windows Preinstallation Environment) i jest oficjalnie niedostępne dla zwykłych śmiertelników, krąży natomiast po sieciach P2P (m.in. na eDonkey'u, przynajmniej tak słyszałem) Link Zgłoś
gray Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 17:33 a mam to nawet - chyba jakiś serwisant zapomniał wyjąć z cd-romu i tak mi zostało - na pewno miał kopię albo coś ;D niewiele się tym bawiłem jakoś z braku czasu ale wiem, że nie jest to windows live. po uruchomieniu dostajemy ekran z tapetą z górami i konsolę. do tego co można tam namieszać nie doszedłem jeszcze - może kiedyś. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 00:51 To widocznie widziałem coś innego, być może wykonane czymś podobnym do BartPE - autentyczny system Windows live (konkretnie XP), z aplikacjami diagnostycznymi Link Zgłoś
kell99 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 02:28 o patrz! a dzisiaj w robocie przegladalem katalog softu do sciagniecia i bylo wlasnie windows pe;) juz sie zastanawialem co to za cholerstwo. ps. jakies inne cechy specjalne? Link Zgłoś
Gość: pvs Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:24 www.nu2.nu/pebuilder/ Link Zgłoś
Gość: pvs Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:34 Dokladnie :) Jacek19 nie czyta wszystkich postow :D Link Zgłoś
jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 19:57 Brak wiedzy i kompetencji niektorych osób mnie przeraza:/ macie tu linka i cieszcie pały wystarczyło troche poszukac i po diabła sciagać z netu jak mozna sobie samemu robic taka wersje:) cdrinfo.pl/artykuly/bootwin/ Link Zgłoś
Gość: sogo Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.lublin.mm.pl 01.12.04, 20:18 Erd Commander. pozdr. Link Zgłoś
Gość: werty Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.radom.pilicka.pl 01.12.04, 20:19 popatrz jacek19, jednak ktoś na to wpadł wcześniej - nie czytasz wszystkich postów? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18190964&a=18193092 Link Zgłoś
jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 07:52 czytam ale bodajze tylko wjednym byla konkretniejsza odpowiedz na to pytanie, ja pozwolilem sobie ucilisc te odpowiedz ubogacajac ja o tekst i konketne screeny oraz co najwazniejsze komentarze uzytkownikow. Wiele osobna tym forum idzie po prostu na łatwizne zamiast skorzystac z google.com czy innej wysukiwrki i drastycznie zmiejszylaby sie ilosc zapytan o rozne rzeczy. Niektore pytania wołaja o pomste do nieba(nie mowie, ze akurat to) ale wieksosc sie powtarza... jakbys spedzil kilka lat na tycm forum to bys wiedzial ssm Pozdrawiam Link Zgłoś
m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 23:45 Brak kultury i podstaw dobrego wychowania niektorych osob mnie przeraza...Ciesz sie palo ze uwazasz sie za madrzejszego...Choc wcale nie jestes... Link Zgłoś
jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 07:48 BTW: cyt " pałe" toTy masz w majtkach jeśli ja wogle masz... Link Zgłoś
maciejpoczta Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:33 Posłuchaj no panie jacek19 (czytaj "kompetentny inaczej"). Gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę na omawiany temat i sam poczytał trochę zamiast wrzucać "konkretne screeny" to byś się dowiedział że: 1) - Płyta wykonana PE builder'em, mimo że bazuje na instalce Windows XP, nie ma nic wspólnego z tzw. Windows Live 2) - Jeżeli do sporządzenia płyty użyłeś płytki instalacyjnej windows w polskiej wersji językowej, to nie będziesz miał (w prawie wszystkich oknach dialogowych) wogóle trzcionek, a jedynie "puste" przyciski. W pozostałych będą krzaczki. Spróbuj domyśleć się co trzeba kliknąć. 3) - Przy wykorzystaniu samej płyty instalacyjnej winXP (bez zewnętrznych programów) możesz jedynie zrobić płyte bootującą z której uruchomisz chkdsk i nic więcej. Do tego nie potrzeba płyty. Sam troche poczytaj, zanim zaczniesz obrażać ludzi. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:35 Sorki. oczywiście miało być "CZCIONEK". To ze zdenerwowania... Link Zgłoś
jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:40 wez czlowieku sie schowaj najpierw sam przeczytaj posty potem bedziesz sie wymadrzal i mowil kto kogo pierwszy obrazil. Koncze te dyskusje i Zegnam Link Zgłoś
m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 13:22 > wez czlowieku sie schowaj najpierw sam przeczytaj posty potem bedziesz sie > wymadrzal i mowil kto kogo pierwszy obrazil Nastepny co ma klopoty ze zrozumieniem czytanego tekstu...Ty pierwszy wyzwales forumowiczow od "pał" i wymadrzales sie mimo tego ze nie bardzo masz pojecie o czym piszesz (jak juz Maciek zdażyl zauwazyc). Link Zgłoś
Gość: jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.pwszjar.edu.pl 02.12.04, 13:28 o kurcze problemy to masz Ty czlowieku ze zrozumieniem tego co czytasz, najwyrazniej potrafisz tylko wyłapywać z tekstu słowa, które ci sie rzucaja prosto w oczy. Przeczytaj mojego posta dla przypomnienia: "Brak wiedzy i kompetencji niektorych osób mnie przeraza:/ macie tu linka i cieszcie pały wystarczyło troche poszukac i po diabła sciagać z netu jak mozna sobie samemu robic taka wersje:) cdrinfo.pl/artykuly/bootwin/" i chyba nie wiesz w jakim kontekscie zostało uzyte przezemnie słowo "pały" ja rozumiem w jakim ale Ty nie bardzo. owszem w nastpnym to mnie już poniosło ale nie zmienia to faktu, że czepiasz się słów wyjetych z kontekstu i masz do mnie pretensje. sam najpierw wróć się do szkoły i niech Cie ktos nauczy czytać tekst ze zrozumieniem a nie tylko wybiórczo. Pozdrawiam :) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 16:52 Co nie zmienia faktu, że napisałeś to w tonie ironicznym, wręcz impertynenckim, uważając się za niewiadomo jak mądrego - trochę pokory! Link Zgłoś