Dodaj do ulubionych

[szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knoppiksa

01.12.04, 16:16
szukam jakiegos windowsa odpalanego z plyty CD , bez instalacji

czy cos takiego w ogole istnieje ?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 16:20
      Kiedys na torrentach widzialem ISO zrobionych Windowsow (okrojonych do maksimum)
      + jakis soft uzytkowy (Partition Magic + Easy Recovery Pro i cos jeszcze).
      Nazywalo sie toto MiniWIN i z tego co pamietam widzialem to na
      demonoid.com (wymagana darmowa rejestracja)
    • Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 17:20
      Istnieje, nazywa się WinPE (Windows Preinstallation Environment) i jest
      oficjalnie niedostępne dla zwykłych śmiertelników, krąży natomiast po sieciach
      P2P (m.in. na eDonkey'u, przynajmniej tak słyszałem)
      • gray Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 17:33

a mam to nawet - chyba jakiś serwisant zapomniał wyjąć z cd-romu i tak mi
        zostało - na pewno miał kopię albo coś ;D niewiele się tym bawiłem jakoś z braku
        czasu ale wiem, że nie jest to windows live. po uruchomieniu dostajemy ekran z
        tapetą z górami i konsolę. do tego co można tam namieszać nie doszedłem jeszcze
        - może kiedyś.
        • Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 00:51
          To widocznie widziałem coś innego, być może wykonane czymś podobnym do BartPE -
          autentyczny system Windows live (konkretnie XP), z aplikacjami diagnostycznymi
      • kell99 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 02:28
        o patrz! a dzisiaj w robocie przegladalem katalog softu do sciagniecia i bylo
        wlasnie windows pe;) juz sie zastanawialem co to za cholerstwo.
        ps. jakies inne cechy specjalne?
    • Gość: pvs Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:24
      www.nu2.nu/pebuilder/
      • Gość: pvs Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:34
        Dokladnie :) Jacek19 nie czyta wszystkich postow :D
    • jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 19:57
      Brak wiedzy i kompetencji niektorych osób mnie przeraza:/ macie tu linka i
      cieszcie pały wystarczyło troche poszukac i po diabła sciagać z netu jak mozna
      sobie samemu robic taka wersje:)
      cdrinfo.pl/artykuly/bootwin/
      • Gość: sogo Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.lublin.mm.pl 01.12.04, 20:18
        Erd Commander.
        pozdr.
      • Gość: werty Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.radom.pilicka.pl 01.12.04, 20:19
        popatrz jacek19, jednak ktoś na to wpadł wcześniej - nie czytasz wszystkich postów?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18190964&a=18193092
        • jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 07:52
          czytam ale bodajze tylko wjednym byla konkretniejsza odpowiedz na to pytanie,
          ja pozwolilem sobie ucilisc te odpowiedz ubogacajac ja o tekst i konketne
          screeny oraz co najwazniejsze komentarze uzytkownikow. Wiele osobna tym forum
          idzie po prostu na łatwizne zamiast skorzystac z google.com czy innej
          wysukiwrki i drastycznie zmiejszylaby sie ilosc zapytan o rozne rzeczy.
          Niektore pytania wołaja o pomste do nieba(nie mowie, ze akurat to) ale wieksosc
          sie powtarza... jakbys spedzil kilka lat na tycm forum to bys wiedzial ssm
          Pozdrawiam
      • m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 01.12.04, 23:45
        Brak kultury i podstaw dobrego wychowania niektorych osob mnie przeraza...Ciesz
        sie palo ze uwazasz sie za madrzejszego...Choc wcale nie jestes...
        • jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 07:48
          BTW: cyt " pałe" toTy masz w majtkach jeśli ja wogle masz...
          • maciejpoczta Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:33
            Posłuchaj no panie jacek19 (czytaj "kompetentny inaczej"). Gdybyś miał
            jakąkolwiek wiedzę na omawiany temat i sam poczytał trochę zamiast wrzucać
            "konkretne screeny" to byś się dowiedział że:

1) - Płyta wykonana PE builder'em, mimo że bazuje na instalce Windows XP, nie ma
            nic wspólnego z tzw. Windows Live

2) - Jeżeli do sporządzenia płyty użyłeś płytki instalacyjnej windows w polskiej
            wersji językowej, to nie będziesz miał (w prawie wszystkich oknach dialogowych)
            wogóle trzcionek, a jedynie "puste" przyciski. W pozostałych będą krzaczki.
            Spróbuj domyśleć się co trzeba kliknąć.

3) - Przy wykorzystaniu samej płyty instalacyjnej winXP (bez zewnętrznych
            programów) możesz jedynie zrobić płyte bootującą z której uruchomisz chkdsk i
            nic więcej. Do tego nie potrzeba płyty.

Sam troche poczytaj, zanim zaczniesz obrażać ludzi.
            • maciejpoczta Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:35
              Sorki. oczywiście miało być "CZCIONEK". To ze zdenerwowania...
            • jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 09:40
              wez czlowieku sie schowaj najpierw sam przeczytaj posty potem bedziesz sie
              wymadrzal i mowil kto kogo pierwszy obrazil. Koncze te dyskusje i Zegnam
              • m.gregor Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop 02.12.04, 13:22
                > wez czlowieku sie schowaj najpierw sam przeczytaj posty potem bedziesz sie
                > wymadrzal i mowil kto kogo pierwszy obrazil
                Nastepny co ma klopoty ze zrozumieniem czytanego tekstu...Ty pierwszy wyzwales
                forumowiczow od "pał" i wymadrzales sie mimo tego ze nie bardzo masz pojecie o
                czym piszesz (jak juz Maciek zdażyl zauwazyc).
                • Gość: jacek19 Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.pwszjar.edu.pl 02.12.04, 13:28
                  o kurcze problemy to masz Ty czlowieku ze zrozumieniem tego co czytasz,
                  najwyrazniej potrafisz tylko wyłapywać z tekstu słowa, które ci sie rzucaja
                  prosto w oczy. Przeczytaj mojego posta dla przypomnienia:
                  "Brak wiedzy i kompetencji niektorych osób mnie przeraza:/ macie tu linka i
                  cieszcie pały wystarczyło troche poszukac i po diabła sciagać z netu jak mozna
                  sobie samemu robic taka wersje:)
                  cdrinfo.pl/artykuly/bootwin/"
                  i chyba nie wiesz w jakim kontekscie zostało uzyte przezemnie słowo "pały" ja
                  rozumiem w jakim ale Ty nie bardzo. owszem w nastpnym to mnie już poniosło ale
                  nie zmienia to faktu, że czepiasz się słów wyjetych z kontekstu i masz do mnie
                  pretensje. sam najpierw wróć się do szkoły i niech Cie ktos nauczy czytać tekst
                  ze zrozumieniem a nie tylko wybiórczo. Pozdrawiam :)
                  • Gość: Greg Re: [szukam] bootowalny WINDOWS -cos w stylu knop IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 16:52
                    Co nie zmienia faktu, że napisałeś to w tonie ironicznym, wręcz impertynenckim,
                    uważając się za niewiadomo jak mądrego - trochę pokory!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka