Dodaj do ulubionych

POMOCY!!! Explorer i skrypty JAVY

06.12.04, 00:27
Błagam pomocy. Jak mogę wyłączyć te chole**** skrypty JAVY w tej zas***
przeglądarce? Bo próbowałem już wieloma sposobami ale niestety nie udaje mi
się.
Co po kolei powinienem zrobić po wejściu w przeglądarce do opcji
internetowych/zabezpieczeń. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: POMOCY!!! Explorer i skrypty JAVY 06.12.04, 01:32
      masz na mysli javascript czy jave? poza tym, dlaczego nie zainstalujesz lepsza
      przegladarke, np firefox doskonale radzi sobie z ograniczaniem praw (nie wolno
      zmieniac polozenia i wielkosci okna przegladarki itd) i mozna je blokowac do woli.
      jest rok 2005 prawie, zaslugujesz na przegladarke na miare roku 2005 a nie 2001;)
      • Gość: Pioterek Re: POMOCY!!! Explorer i skrypty JAVY IP: *.client.comcast.net 06.12.04, 03:01
        Naistotniejsza sprawa to jak poprzednik zaznaczyl to bardziej przyjazna
        przegladarka , a do takich zaliczamy Mozille,w mniejszym stopniu Netscape.
        Ale musze przyznac ze mialem podobny problem .....co wiecej bardzo
        przyzwyczailem sie do poczciwego IE, tak wiec postanowilem poradzic sobie z tym
        jakos nie koniecznie zmieniajac przyzwyczajenia co do browsera.
        Na poczatku nalezy trafnie sprecyzowac co chcemy blokowac a co przepuszczac?
        Rozgraniczyc Jave od Javascript, a co chyba najwazniejsze poczytac troche o
        ActiveX. Powodzenia !!!
        • kell99 Re: POMOCY!!! Explorer i skrypty JAVY 06.12.04, 03:15
          activex nie powinno byc uzywane, jest w nim masa dziur i bardzo powaznych
          problemow z bezpieczenstwem. jezeli strona z ktorej korzystasz nie jest w 100%
          pewna to ryzykujesz bezpieczentwem (firewall nic ci tutaj nie pomoze). poza tym
          activex nie jest tobie do niczego potrzebne;)

btw. zainstaluj skorke msie do ffoxa, bardzo pomaga na poczatku;)
      • rysio.ochucki Re: POMOCY!!! Explorer i skrypty JAVY 06.12.04, 09:20
        OK precyzuję chodzi mi o JAVE.
        Teoretycznie tutaj jest napisane co i jak,
        www.stayinvisible.com/index.pl/disable_java
        ale... właśnie u mnie nie działa... A niestety IE potrzebuję bo oprogramowanie
        które mam wymusza mi IE 6.0 :( (pieprzeni monopoliści). Ale jak tylko nie będę
        musiał używać IE to wywalę go z wielką uciechą i zainstaluję coś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka