13.11.02, 17:13
Nie ma co rozdzierać szat. Napewno wybór Nowakowskiego na prezydenta miasta
na moje życie nie wpłynie i raczej też na wielu mieszkańców Ełku. Kilka głów
pewnie poleci. Może skończy się rozdawnictwo ziemi dla kleru.
Oj czerwono teraz w Ełku, czerwono.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy Re: Czerwono - do Krisa IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 13.11.02, 17:32
      kris281 napisał:

> ...........
      > Oj czerwono teraz w Ełku, czerwono.

Czy zieloni byliby lepsi?
      • Gość: Kris281 Re: Czerwono - do Krisa IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 17:54
        Zobaczy co zdziała SLD w Ełku, wtedy będzie można porównać.
    • Gość: Adam Re: Czerwono IP: *.proxy.aol.com 13.11.02, 20:47
      W Elku ludzie sa wredni i dlatego glosowali na komunistow.

Adam
      • prospper Re: Czerwono 13.11.02, 21:24
        Nie sądze ze w Ełku są ludzie wredni tylko mają dość "Prawicy" co tu zrobiła
        ale dopiero czerwono to dopiero bedzie ale dla niektórych.
        • Gość: redmen Re: Czerwono IP: *.elk.mazury.pl 15.11.02, 13:49
          Co Piotrusiu masz na myśli?Planujesz jakąś małą rewoltę czy co?Możemy już
          zacząć dzisiaj w Smętku jak chcesz...
      • prospper Re: Czerwono 13.11.02, 21:26
        Nie sądze ze w Ełku są ludzie wredni tylko mają dość "Prawicy" co tu zrobiła
        ale dopiero czerwono to dopiero będzie ale dla niektórych.
        • kloz "Czerwono mi" - przed oczami 13.11.02, 21:35
          prospper napisał:

> czerwono to dopiero będzie ale dla niektórych.

Już straszą!!!, nie będzie litości dla INNYCH.
          Mamy rządy PROLETARIATU, jeszcze tydzień nie minął a już będą rozliczać
          i "grabić, co zagrabione".
          Czas uciekać przed bolszewicką zarazą,
          (... na Madagaskar, a Książa na Ksieżyc)
          • Gość: srokacz Re: 'Czerwono mi' - przed oczami IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 22:51
            Panowie , spokojnie to jeszcze nie koniec świata. Takie są procedury
            demokratyczne . To że wygrała lewica ( czy jak wolą niektórzy komuna) to wola
            wyborców. Ja ją szanuję mimo że głosowałem inaczej - widocznie nie miałem racji.
            Niestety prawica przez 8 lat rządów znudziła sie po prostu i elektorat
            zarządał zmian. To w końcu normalne w normalnych krajach ( nawet w USA choć
            trudno demokratów nazwać komuną). Nie pomoże tu darcie szat! Może będzie to
            jakąś lekcją , bo dotychczas nawet wygrane wybory do rady powiatu nie owocowały
            przejęciem władzy. Tak się puszyli, tak nadymali że az ich olano i dogadano się
            na boku. Nadmierna wiara w swoją urojoną siłę była również i przyczyną
            ostatniej klęski. Troche pokory. Niestety ludzie lepiej niz niewątpliwe
            osiągniecia zapamiętali podział miasta na ..? parafii , rozdawnictwo budynków,
            szkół, placów i nie liczenie się z tzw. opinią. Można powidzieć że to
            niewdzięczność ale z faktami należy przejść do porządku dziennego. I spokojnie
            na pewno na utworzą kołchozów i nie zawieszą czerwonych gwiazd. Dojście do
            władzy otwiera oczy i zmniejsza radykalizm działań i poglądów.
            Przypomnę jeszcze jeden fakt : Nowakowski byłby sobie spokojnie dyrektorował w
            DPS w Nowej Wsi gdyby nie nawiedzony oszołom Podczaski - ostatni wojewoda
            suwalski, który wsławił sie jedynie pogonieniem ze wszystkich stołków jakie
            były w jego zasięgu - między innymi i Nowakowskiego. Tak więc dzisiejszego
            prezydenta zawdzięczamy wyłącznie "wybitnemu" działaczowi AWS, który ostatnio
            jakby zapadł się pod ziemię.
            • Gość: karol Re: 'Czerwono mi' - przed oczami IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 23:00
              Gość portalu: srokacz napisał(a):

> ...Przypomnę jeszcze jeden fakt : Nowakowski byłby sobie spokojnie
              dyrektorował w
              > DPS w Nowej Wsi gdyby nie nawiedzony oszołom Podczaski - ostatni wojewoda
              > suwalski, który wsławił sie jedynie pogonieniem ze wszystkich stołków jakie
              > były w jego zasięgu - między innymi i Nowakowskiego. Tak więc dzisiejszego
              > prezydenta zawdzięczamy wyłącznie "wybitnemu" działaczowi AWS, który ostatnio
              > jakby zapadł się pod ziemię.
              i niech mu ziemia lekka bedzie, idiocie.
              • kloz Re: Czerwono-Czarni 13.11.02, 23:23
                A może taki szpas na dobranoc: CZERWONKO.
                To tak a'propo po-wyborów.
                Był kiedys taki "doktor".
                Podobna kiedys jakas kobiecina, jak ja przyjeli do szpitala na operacje,
                to powiedziala ze za nic nie da pokroic zadnemu lekarzowi, jezeli to nie
                bedzie "doktor czerwonko".
                A teraz CZERWONKO wróciło.
                Chyba strzele sobie przed snem RED Bulla.i poprawię REDSem
                • ralston Re: Czerwono-Czarni 14.11.02, 00:31
                  Kloz, szkoda czasu na RedBulla. Zacznij od razu od Redsa, a potem... może Warka
                  Strong?
            • ralston Re: 'Czerwono mi' - przed oczami 14.11.02, 00:29
              To "elektorat zażądał zmian" to dość mocne stwierdzenie wobec mimo wszystko
              nieco przypadkowego wyniku wyborów. Wygrana różnicą około 100 głosów przy tak
              niskiej frekwencji daje słabą legitymację do rządzenia...
        • Gość: redmen Re: Czerwono IP: *.elk.mazury.pl 15.11.02, 13:53
          Panie Piotrusiu z ciebie to będzie jeszcze polityk first class mam nadzieję,a
          na rządzeniu to ty się znasz jak mało kto...:)
    • Gość: tomko Re: Czerwono IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 23:48
      Czy będzie czerwono (a mam na myśli mentalność, decyzje, zachowania) czas
      pokaże.
      To, że zbyt dużo pychy, arogancji, braku pokory, a także braku kontaktu z
      mieszkańcami było - zgadza się, choć nie generalizowałbym.
      To, że tzw. kler się wzbogacił - mocno polemizowałbym na argumenty.
      To, że Podczaski skłócił, wykorzystał prawicę, a następnie ją skompromitował -
      potwierdzam, choć był czas, że podziwiałem tego faceta.
      A wino? Cóż - można upajać się czerwonym, ale białe też ma swą moc.
      Pozdrawiam zadowolonych i niezadowolonych.
      tomko

• Gość: monia Re: Czerwono IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 09:59
      czerwoni to, czarni tamto a jaki kolor ma prawica?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka