Dodaj do ulubionych

wysylanie poczty

07.12.04, 00:19
Od kilku dni nie moge wysylac poczty z outlooka, to samo jest we wszystkich
profilach uzytkownika Win XP. zainstalowalem opere. to samo. poczta jest
sciagana ale nie da sie nic wyslac. ustawienia kont sa OK. Z innej stacji, z
innego miejsca poczta dziala jak nalezy. Co to moze byc? pomocy. Myslalem ze
to serwic pack 2. ale nie, po deinstalacji to samo. Wylaczylem zapore to
samo. Ratunku
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: wysylanie poczty 07.12.04, 00:37
      Zrób mały eksperyment i wydaj polecenie:
      telnet twój.serwer.smtp 25
      Jeżeli serwer raczy się przedstawić, to znaczy, że leżą ustawienia programu pocztowego, jeżeli serwer się nie przedstawi to szukaj problemu w ustwieniach sieci, filtru pakietów, czy też konfiguracji u Twojego operatora.

Jeżeli Twój komputer robił przez dłuższy czas za zombie przekazujące spam, to mogłeś zostać dodany na czarną listę, wtedy Twoje IP będzie blokowane i nie dasz rady nic wysłać.
      • belefegor Re: wysylanie poczty 07.12.04, 16:06
        Dzieki, bardzo dziekuje. tam moze byc ja piszesz, ale co to znaczy wpisz
        telnet twój.serwer.smtp 25? Gdzie to mam wpisac?
        Pozdrawiam ))))
        • Gość: KT05 Re: wysylanie poczty IP: *.pronet.lublin.pl 07.12.04, 16:27
          W konsoli to wpisz... Znaczy w wierszu poleceń... Znaczy w trybie MS-DOS... No
          wiesz o co mi chodzi :)
          • Gość: belefegor Re: wysylanie poczty IP: *.wroclaw.mm.pl 28.12.04, 22:41
            dzieki serdeczne, juz wszystko wiem, wina byla u dostarczyciela uslugi,
            odblokowal mi poczte po monicie, bardzo wam dziekuje, pozdrawiam. jakbyscie
            chcieli wiedziec cos o grzybach to pytajcie, haha
            • Gość: marko Re: wysylanie poczty IP: 213.199.214.* 29.12.04, 10:42
              Mam ten sam problem. Od kilku dni nie mogę wysłać poczty przez OE. Jak
              monitować u dostarczyciela usługi? Internet mam przez stałe łącze LAN czyli
              przez telewizję kablową. Czy monitować w kablówce? Czy gdzie indziej? Gdzie?
              • Gość: belefegor Re: wysylanie poczty IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.04, 23:51
                Tak, trzeba monitowac u dostarczyciela uslugi. Tak sie sklada, ze czesto jest
                to operator tv kablowej. Zazwyczaj maja jakies biuro, czesto tel. do obslugi
                sieci jest w internecie.W moim przypadku bylo tak. Po zadzwonieniu i po jednym
                zdaniu wstepu, osoba po drugiej stronie sluchawki przerwala mi w pol slowa i
                powiedziala ze godzine bede mogl poczte wysylac. Tak sie nie stalo, ale jak
                nastepnego dnia zagrozilem w biurze oblugi (bylem osobiscie z innego powodu),ze
                zmienie operatora, poczta zaczela dzialac zanim doszedlem do domu.
                • Gość: Marko Re: wysylanie poczty IP: *.nat.ino.tvknet.pl 30.12.04, 10:31
                  Dzięki. Biuro operatora sieci kablowej mam na osiedlu. Rozmowy telefoniczne są
                  nagrywane (z powodu niewłaściwego zachowywania się klientów). Pracownicy TVK są
                  mili. Miałem przypadek, że zmieniłem Win98 na WinXP i nie mogłem zalogować się
                  do sieci. Pracownik był u mnie w dzień wolny od pracy (zgłosiłem w piątek
                  wieczorem). Okazało się, że nie potrafiłem wejść w nowym programie w opcje
                  internetowe. Zrobił to szybko i zalogował mój komuter.
                  • belefegor Re: wysylanie poczty 30.12.04, 22:25
                    to milo, ze tak sprawnie dzialaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka