Dodaj do ulubionych

Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP??

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 23.12.04, 00:50
Czy można robić aktualzacje pirackiego XP? Jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.12.04, 00:56
      używanie pirackiego oprogramowania jest niemoralne
    • tetraktis Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 02:25
      Tak można , technicznie.
      Ale wiesz , to tak samo jak ktoś ukradnie tobie coś np. konserwę i zaraz poprosi
      Cię o otwieracz..
      Zdumiony jesteś raczej jego zachowaniem a bardziej głupotą i bezczelnością.

Kup sobie legalny system i zasmakuj jak to jest w komforcie, bo np.200 albo 500
      to nie jest jakiś kłopot dla człowieka posiadającego komputer.
      • Gość: hb Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:26
        > Kup sobie legalny system i zasmakuj jak to jest w komforcie, bo np.200 albo 50
        > 0
        > to nie jest jakiś kłopot dla człowieka posiadającego komputer.
        ha! i tu sie mylisz. gdybys mial racje to juz dawno z checia wymienilbym moja
        wysluzona karte graficzna na taka za 500 zl. :)
    • kell99 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 02:32
      Mozesz, a nawet powinienes. Wyglada to tak jak "niepirackiego" (windows update),
      z tym, ze gdy twoj klucz jest wyjatkowo "lewy", to dostep zostanie tobie
      odmowiony (a i nie masz pewnosci, ze twoje ip nie zostaje odnotowane).. Jednak
      biorac pod uwage masowosc kradzionych wersji windows, nie masz sie raczej czego bac.
      • Gość: jan Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.12.04, 10:32
        zachęcanie co złodziejstwa jest również przestępstwem
        • Gość: klar Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 23.12.04, 11:13
          Ej no co wy pracownicy Microsoftu.
          • kalinowski11 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 11:30
            Gość portalu: klar napisał(a):

> Ej no co wy pracownicy Microsoftu.

Nieee ... uczciwi :) $ bardzo staniał . Windowsa kupisz za 320 Pln . Pozdrawiam .
            • Gość: piecyk gazowy @Kalinowski11 - OT IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.12.04, 15:04
              Na FoF-ie się pod Ciebie podszywają:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=18817935
              • kalinowski11 Ach ta popularność ... :))) 23.12.04, 15:22
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=18817935&v=2&s=0

Pozdrawiam .
            • kell99 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 15:04
              .. 320? a ja myslalem, ze 3letnie oprogramowanie mozna kupic w markecie, w
              koszu ze starociami;)))
        • kell99 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 15:02
          nie kolego. o moralnolsci to moglismy podyskutowac w niedawnym watku o
          piractwie.

wolisz by on nie uaktualnil systemu i jego komputer dzialal jako zombie
          wysylajacy spam i wirusy? oczywiscie, ze nie. zostaw osad jemu, on poniesie ew.
          odpowiedzialnosc za to co robi, ale to by mial bezpieczny komputer jest tez w
          twoim i moim interesie.
          w idealnym swiecie, zainstalowalby linuksa i bylby szczesliwym userem, ale
          przeciez nie bedziemy go zmuszac;)
          • Gość: jan Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.12.04, 15:19
            Pewno, że wolę aby jego komputer nie był zombie.
            Lepiej jednak używać legalnego oprogramowania...
            Nielegalne, czasem bardzo źle skopiowane stanowi bardzo duże zagrożenie.
            • kell99 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 15:22
              Eeee, to sa bajki rozprzestrzeniane przez korporacje i takie ktorymy bse
              straszy dzieci;)
              • Gość: tetraktis się myli Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.acn.waw.pl 23.12.04, 19:51
                Bzdury gadacie, albo robicie kiepską prowokacje.
                System za 300 złotych, i jeszcze moze ofissa za 1000 i autocada za 2,5 tys.
                A zarobki średnie wynoszą 800 zx. Wesołych Świat, bo macie bogatych rodziców.
                • swojadroga Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 19:53
                  A linux jest beeee??? Tak??
                  • b00g13 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 20:10
                    linuks jest beee;)
                    A wracając do pytania. Procesor za 500 zeta, MB za 400, hdd za 290, Grafa za
                    450, Ram za 250, obudowa za 150, monitor za 1200, a 300 zeta na system szkoda?
                    • Gość: piecyk gazowy Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.12.04, 20:19
                      Mój brat cioteczny ma na politechnice zajęcia z Autocada, musi przygotować
                      jakieś prace, znać obsługę programu itp. Nikt mu nawet w szkole nie
                      zaproponował skopiowanie płyty z jakąś tam studencką licencją itp. W pracowni
                      jest 14 komputerów, a pracują na 10, bo tylko na tyle jest licencja. Coś tu
                      jest nie tak.
                      • Gość: piecyk gazowy PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.12.04, 20:20
                        Brat oczywiście ściągnął sobie pirata i na nim "jedzie". A potem krzyk, że w
                        Polsce piractwo.
                        • b00g13 Re: PS 23.12.04, 20:30
                          No tak, ale to jest wymuszone niejako strukturalnie. Mnie raczej chodzi o to, że
                          jak kogoś nie stać na win to niech wyda o te 300 zeta mnie na komputer albo
                          niech instaluje Linuksa.
                          A z Autocadem jest problem od dłuższego czasu. I to jest skandal, nie piractwo,
                          tylko to że można być do niego zmuszonym przez instytucję.

Choć z drugiej strony jest też argument, że Autocad to takie samo narzędzie jak
                          papier milimetrowy i to że kogoś nie stać na taki to nie znaczy, że musi go
                          kraść... tyle, że to już cynizm.
                          • user0001 Re: PS 23.12.04, 20:45
                            Z trzeciej strony, gdy firmie autodesk zależało, to zrobili by porządne zabezpieczenia (chociażby z wykorzystaniem serwera licencyjnego), oraz wersję studencką w przystępnej cenie, lub licencje dla uczelni z kluczami dla studentów do użytku domowego (działającymi przez semestr, unikalnymi dla każdego studenta, umożliwiającymi uczelni identyfikację studenta po wniesieniu przez firmę skargi o wypłynięcie klucza).

Jak widać autodesk nic z tym nie robi, więc chyba zaakceptowali "stan faktyczny".
                            • b00g13 Re: PS 23.12.04, 20:51
                              A czy to bardziej nie jest sprawa uczelni, żeby załatwić potrzebne do programu
                              nauczania pomoce ydaktyczne? gdyby się zainteresowały ttym uczelnie jestem
                              przekonany, że coś by się dało zrobić.

ale może jestem idealista.....
                            • Gość: zefirek Re: PS IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 24.12.04, 06:56
                              Odnosnie twojego posta, to na zachodzie niektore programy otrzymujesz w np
                              koledzu za darmo,inne(np. autocad) mozesz sobie kupic wersje edu legalnie za
                              duzo mniejsze pieniadze, lub zostac po zajeciach i uzywac uczelnianych.
                              Jest to na zachodzie.W Polsce Min. Edu widocznie nie zalezy na dobrze
                              wykrztalconej kadrze?
                              Nie bede odpowiadal na maluczkich wyzwania ,jak to zauwazylem dzialo sie we
                              wczesniejszych postach odnosnie zachodu. Podaje to jedynie jako fakt ze tak
                              naprawde to jest troszke inaczej niz mogloby sie wydawac, lub zyczylibysmy sobie.
                              To ze uzywam MS Word,Excel.Autocad,Photoshop to moja sprawa.Czytalem opinie
                              kilku ..., ze wszyscy powinni przerzucic sie na :Linux, .....i inne
                              programy.Uwazam ze to jest chore. To wolny,demokratyczny kraj i uzytkownicy moga
                              uzywac programow ktore lubia,
                • kalinowski11 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 19:58
                  Gość portalu: tetraktis się myli napisał(a):

> Bzdury gadacie, albo robicie kiepską prowokacje.
                  > System za 300 złotych, i jeszcze moze ofissa za 1000 i autocada za 2,5 tys.
                  > A zarobki średnie wynoszą 800 zx. Wesołych Świat, bo macie bogatych rodziców.

Być może ... moja mama jest na nauczycielskiej emeryturze (śmieszna kwota) a
                  ojciec nie żyje o 74 roku . Ja pracuję , ale się nie przelewa . Mam legalnego
                  windowsa (kupiony rok temu za 440 Pln) . Wesołych Świąt .
                  • Gość: ass Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.04, 20:21
                    Dlaczego jestescie tacy niezyczliwi.
                    Ktos prosi o pomoc (moze go nie stac na Windowsa),ida Swieta , zrobcie
                    dobra przysluge a nie odsylacie do sklepu.
                    Co jest z Wami.
                    Prezent na gwiadke.
                    Trzeba uaktualnic Windowsa o te nakladki:
                    828741,823980,824105,815021,828035,828028,835732,837009,824146,837001,828026,
                    840374,833330,826939,822925,870669,839643,840374,837001,867801833987,885626,
                    824146,834707,889293,840315,842526,841872,841373,839645,823353,832894,841873.
                    Moze jakas opuscilem lub podalem podwojnie ale to sa na dziesiejszy dzien wszystkie.
                    Moze ktos jeszcze cos doda?
                    Oczywiscie za frico-SWIETA.
                • user0001 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 20:22
                  Do czego Tobie jest potrzebny MS Office? Jakie zadania musisz wykonać z którymi nie poradzisz sobie używając OpenOffice.org?

Jeżeli piszesz o zarobkach na poziomie 800 zł, to na pewno chodzi tobie o AutoCADa na licencji studenckiej, a nie wersję profesjonalną, taki AutoCAD kosztuje znacznie mniej (nie mogę się doczytać ile kosztuje w Polsce).

Pisałeś o AutoCAD, więc pewnie jesteś studentem, dowiedz się, czy Twój wydział ma podpisaną umowę MSDN Academic Alliance, jeśli tak to dowiedz się o możliwość legalnego zainstalowania oprogramowania M$ na komputerach studentów. A może uczelnia ma podobne umowy na inne programy?
                  • Gość: Puknijcie się w łe Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.acn.waw.pl 23.12.04, 21:30
                    Pan user0001 oraz Pan Kalinowski 11,

Wzruszyła mnie wasza rycerska postawa. Orginały to piekne i szlachetne.
                    Poczytajcie sobie może gazety, pochodźcie sobie po ludziach, poznajcie Polske taka jaka jest.Że uzbierałeś 400 zeta pomimo bezrobocia to twoja brozka, ja tą kase bym wydał na szkolenie sie albo na ubranie, ty postąpiłeś słusznie. Prawdziwy problem to to iż cena windowsa jest zdecydowanie za wysoka jak na realia Polski. Nie zarabiamy tyle co na zachodzie, a płacimy za oprogramowanie tyle samo, tu jest problem, a nie w postawie naszej,

OpenOffice nie ma paru istotnych funkcji w arkuszu kalkulacyjnym. NIe wierzę byś nie miał Windowsa ani też offisa. Wiec nie ściemniajcie i nie grajcie wielkich sprawiedliwych. Linuks to bajka, tylko dla tych co lubia grzebać w systemie. Prowadze szkolenia w jednej z firm. Zwykli pracownicy mają nieczęsto problemy z wordem (obsługą) a jak przychodzi do sys. windows to nie do nauczenia. Linuksa by się nienauczyła pani w wieku lat 45-50. Ten system wymaga zarówno czasu (kto pracuje to nie ma) jak i pasji którą mają młodzi ludzie.

Nie nie przekonaci mnie że mozna używać nakładki graficznej x -windows na linuksa. To jest system dla majsterkowiczów, a nie dla pana Tadeusza z 50 na karku. Płytka kosztuje pusta 50-1 zł, a program 800-dp 2,5 tys. Kupując dostajesz licencje i prawo użytkowania, ale po 3 latach zmieniaja wersje i stara ci nic nie da. Nie kontatybilna z nową. Nie kupujesz produktu ale kopie, bo orginał jest u nich w bunkrze w Calliforni.
                    • kalinowski11 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 21:38
                      Gość portalu: Puknijcie się w łe napisał(a):

> Pan user0001 oraz Pan Kalinowski 11,

Czemu mam się pukać , mam windowsa (kupionego) i openoffice (na moje potrzeby aż
                      za dobry) . Jak kupowałeś kompa za 3.500 to 10 % na zakup systemu szkoda było
                      poświęcić ?
                      • Gość: irkm Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.toya.net.pl 23.12.04, 22:57
                        Mnie sie wydaje ze Microsoft i takolewa to ze ktos ma pirackiego Windowsa. Takich jak wy ma gdzies bo wieksza kase robia na licencjach od firm. A to ze wy macie piraty jest nawet w ich interesie bo bo oznacza ze Windows jest bardziej przez to popularny i zdobywa tym bardziej dominujaca pozycje. I interes sie kreci. Gdyby Bill chcial to wydaje mi sie ze by zalatwil takich szczyli,sledzac kazdego Windowsa, bokujac nielegalne, niepozwalac na updaty itd. Swoja droga potem czlowiek sie pzryzwyczaj do IE, MS office itd, i firmy kupuja bo nic innego jest nieznane i nierozumiane.
                        A najbardziej wnerwia mnie fakt ze ci z legalnym tak samo jak i z piratem na jakakolwiek pomoc z dzialu Windows support nie maja co liczyc. Ktos pisal tu, ze gdyby za produktami legalnymi z ich cena szla tez na rowni jakosc obslugi posprzedaznej to byloby byc moze inaczej z tym piractwem.
                    • Gość: kixx Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.acn.waw.pl 23.12.04, 21:39
                      no dobra piraci
                      widzialem w kiosku wydanie specjalne Chipa z serwis Pack 2 na windows XP
                      na wydatek w wysokosci 6.90 to pewnie was stac??
                      • Gość: piecyk gazowy Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.12.04, 21:44
                        SP 2 można za darmo pobrać z Sieci.
                        • m.gregor Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 26.12.04, 21:13
                          Albo za darmo zamowic sobie z internetu plyte...
                      • swissman Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 26.12.04, 20:09
                        Gość portalu: kixx napisał(a):

> no dobra piraci
                        > widzialem w kiosku wydanie specjalne Chipa z serwis Pack 2 na windows XP
                        > na wydatek w wysokosci 6.90 to pewnie was stac??

a co to ma wspolnego z cala ta dyskusja??????????????????
                        service packa mozna sciagnac za darmo i to legalnie....
                    • kell99 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 22:05
                      Skoro nie ma funkcji, to szukasz innego programu. Nie masz prawa narzekac, ze
                      darmowy jest do niczego, a ty jestes biedny, wiec wolno tobie sciagnac. To jest
                      najbardziej durne tlumaczenie. Pojdzmy dalej, wszystko moge dzieki temu ukrasc,
                      bo gdzies tam ktos zarabia wiecej... W mc donalds tez placisz tyle co twoj
                      kolega na zachodzie, czy chodzisz i kradniesz hamburgery, bo zycie jest takie
                      cholernie nie fair!

Co do ooffice, to uzywalem go przez dluzszy czas, ale raczej z potrzeby i to
                      nieregularnie. Teraz jestem czesto zmuszony uzywac Worda i Excela (z office2003)
                      i dla mnie bardziej popierdzielonego programu nie ma.. Tabele, ktore ciezko
                      zmusic by wygladaly tak jak chcialbym (albo je trafia szlak), niewygodne
                      narzedzia (wszystko nie tam gdzie powinno byc), durna i wscibska pomoc,
                      niewygodne menu (co za durny pomysl by wyswietlaly sie tylko najwazniejsze
                      pozycie, oczywiscie najwazniejsze dla worda a nie dla mnie, pasek narzedzi,
                      ktory przy 1024 nie miesci sie, do tego jest tak nieprzemyslany, ze na
                      najwazniejsze opcje brakuje miejsca. I to ma byc pakiet za 1500zl? Straszne,
                      darmowy open office jest o niebo przyjemniejszy w uzyciu, przynajmniej nie
                      trzeba spedzac calego dnia by go doprowadzic do uzytecznej konfiguracji.

Oczywiscie mam nadzieje, ze nie rozumujesz wg schematu:
                      ms office kosztuje 1500zl wiec musi byc najlepszy -> ja nie mieszkam na
                      zachodzie, ale musze miec office = nalezy mi sie -> open office jest darmowe,
                      wiec musi byc do d**y ;)
                      • Gość: Iwa Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.chello.pl 26.12.04, 12:51
                        A to prawda. Open jest o wiele bardziej pro-użytkowy w pracy niż MS - na
                        dłuższą metę te wszystkie inteligentne sposoby ułatwiania pracy, przeszkadzają
                        na potęgę. Wolę pracować na Open. Jest o wiele bardziej sensowny.
                    • user0001 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? 23.12.04, 22:40
                      Moje komputery to (według procesorów):
                      AthlonXP 2400+, mój desktop z Ubuntu,
                      Celeron 333, obecnie desktop mamy, zainstalowane Slackware + Dropline
                      Pentium 200MMX, serwer na OpenBSD (do nauki PHP+SQL, i nie tylko)
                      AMD 386, ultracichy terminal z DRDOS'em

Licencjonowanego Windowsa 2000 miałem (z Wydziału, licencja MSDN AA), po oddaniu projektów wywaliłem to coś w diabły.

Rozpisz się bardziej na temat brakujących funkcji OOo, nie robiłem nigdy "poważnych" arkuszy więc mogę o czymś nie wiedzieć.

Chyba za dużo się naczytałeś materiałów zbliżonych do M$, istnieją GNU/Linuksy dla majsterkowiczów (LFS, Gentoo, do pewnego stopnia Slackware), ale oprócz nich są dystrybucje które "po prostu działają" (FC3, Suse, Ubuntu).

Powiedz mi proszę, czy znajdę wersję windowsa dla majsterkowiczów, w którym będę mógł przyjrzeć się szczegółom funkcjonowania systemu i poeksperymentować z optymalizacją różnych części systemu?
          • Gość: Mikołaj Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: 213.199.228.* 25.12.04, 04:06
            My nie będziemy zmuszali.
            Są tacy co za to biorą wypłatę.
    • Gość: linux-bobas Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.crowley.pl 23.12.04, 21:58
      linux na prawdę nie jest taki trudny teraz-Mandrake jest niemal identyczny w
      obsłudze jak Windows(a nawet łatwiejszy bo np.sam wykrywa drukarki bez potrzeby
      doinstalowywania sterowników z płytki instalacyjnej-o ile oczywiście
      udostępniono stery drukarki twórcom linuksa,i ustawienia sieci LAN jeśli
      dostawca daje automatyczną konfigurację)-dystrybucje z ostatniego roku są po
      prostu user friendly desktop linux-przecież użytkownik windows który dopiero co
      go ma też nie potrafi sam doinstalowywać programów na przykład(MS Office z
      dodatkowymi szablonami)albo jak instaluje jakiś program to często ze zbędnymi
      śmieciami,bo np.nie wie,że program ma domyślną pełną instalację oraz do wyboru
      to co potrzebne przez zaawansowanego użytkownika-to do Pana który obraża dwu
      mówiących prawdę-osobie,która dopiero uczy się pracy z komputerem i tak zawsze
      ktoś instaluje system i podstawowe programy-reszty uczy się z czasem(albo i nie
      i do wszystkiego wzywa specjalistę)-teraz równie dobrze do podstawowego użytku
      początkującej osobie można zainstalować Mandrake z automagicznym update,Centrum
      sterowania w miejsce panelu sterowania,druidów konfiguracji zamiast kreatorów
      windowsowych(jeśli zacznie się uczyć od linuksa to będzie dla niej jak dla
      dziecka nauka pierwszego języka,bez problemów przyjmie go jako coś normalnego i
      prostego)

a prpos nielegalnych windowsów-szukajac Komputer świata z MDK 10.0 Power Pack
      zauważyłam też któreś z czasopism komputerowych z darmowym windows(darmowy=w
      cenie gazetki)dla domu i biura-chodziło o Windows server(i tu chyba dodane home
      edition)-gazetka o ile nie pomieszałam cen kosztowała 32 zł-więc chyba
      przynajmniej system można mieć legalnie za mniej niż 300 zł,ale nie wiem nic
      więcej o tym Windows server-czego mu brakuje,skoro jednak reklamowany jest do
      użytku domowego
    • Gość: Artur Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.ss.shawcable.net 23.12.04, 22:42
      Niby jest to mozliwe jezeli zminienisz numer swojego pirata na taki, ktory nie jest jeszcze na czarnej liscie wtedy mozesz robic nie tylko aktualizacje ale tez zamontowac nawet SP1 i SP2.
      Problemem jest wszakze to, ze twoj numer moze w koncu wejsc na czarna liste i mozesz miec klopoty z Windowsem w tym znaczeniu, ze cos tam moze byc nie tak oraz, ze otrzymasz ostrzezenie, ze masz pirata od systemu.
      Ja kiedys jechalem na piracie i bawilem sie w te klocki - nawet doszedlem do instalacji SP2, ale w koncu kupilem sobie legalnego by miec mniej zgrzytow na systemie i nie miec problemow z aktualizacjami. Ale dostalem spora znizke studencka co przewazylo moja decyzje. Bez nie bym pewnie ciagle dalej na piracie.
      • Gość: kola Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 01:51
        mam równo 50 lat. po 7 latach pracy na windowsach różnej maści przesiadam sie
        własnie na linuxa.
        proszę sie nie bac!
        myslę, że nic łatwiejszego od Mandrake dotąd nie wymyślono, to jest OS dla dzieci.
        po 7 miesiącach pracy na MDK 10.0 zabieram się za ćwiczenia z Ubuntu. dla mnie
        to jest wyzwanie - tam instalacja jest już bardziej złozona. ale próbuję.
        w międzyczasie zakosztowałem Auroxa, powiedzmy, że mógłby być bardziej dopracowany.
        ceny windowsa w Polsce rzeczywiście wymuszają piractwo w wielu przypadkach. bo
        to nie jest tak, że "stać cię na komputer, to Musi być cie stać na OS za 500 zł
        (prawie) - często, bardzo często ten komputer jest za ostatnie grosze i teraz
        trzeba go jeszcze uruchomić.
        przyzwyczajenie każe sprzdawcom oferować windows.
        jak składałem swój komputer prosiłem, by skonfigurować go sprzętowo tak, żeby
        pracował pod mandrakiem: sprzedawca kompletnie nie rozumiał o co mi chodzi, w
        ogóle nie miał nigdy do czynienia z mandrakiem. ja, humanista, oświecałem
        składacza komputerów w tej sprawie!
        i to jest druga strona medalu: ludziom kupujacym komputery często zdaje się, że
        nie mają alternatywy, a że nie mają tez kasy, piracą drogiego windowsa...
    • darciatko Re: Programy legalne 25.12.04, 07:28
      Ciekawie się to czyta.
      Może powiecie jak płacić za zachodnie programy (drobne sumy), bo ja boję się
      płacić kartą.
      • Gość: Mikołaj Re: Programy legalne IP: 213.199.228.* 26.12.04, 02:46
        Po 2 pln dziennie za myślą autora " np. do świnki"
        A jak masz pirata to kup legala na raty.

• kell99 Re: Programy legalne 26.12.04, 03:24
        a ja sie tam nie boje. poza tym istnieja serwisy posredniczace, np paypal, ktore
        sa idealne do placenia malych sum. uzywam, dziala ok, polecam.
    • Gość: 3505 Re: Aktualizacje pirackiego systemu Windows XP?? IP: *.devs.futuro.pl 26.12.04, 08:22
      www.mike-devlin.com/windows/key.htm
      klucze -
      Y83GG-R4BH8-B8DBT-38QVR-KY4V3
      2PDMT-DMWXQ-KGTJ7-MTHV6-G4TPD

!("")!
      /----\
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka