Dodaj do ulubionych

Problem z divixem

IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 14:56
Mam problem z większością filmów w divixie, obraz się zacina co powoduje
rozsychronizowanie dzwięku i obrazu. Nie występuje to we wszystkich fimach,
może ktoś zna jakiś cudowny sposób, aby to zlikwidować! (np. jakiś fantastyczny
kodek)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gothmog Re: Problem z divixem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.02, 20:38
      Tak, znow ten stary motyw...
      Przyczyn takiego zachowania divxow moze byc tak wiele ze spokojnie moznaby napisac ksiazke.
      Duzo zalezy od sprzetu (pentak 200 to juz troche za malo), od jakosci stworzenia divxa, od nosnika itp. itd. Gdy mialem podobny problem zrobilem tak:
      - odinstalowalem sterowniki divx5.0 i zainstalowalem starsza wersje 3.11 (ponoc wiele filmow jest skompresowanych za pomoca divx 3.11 ktory jest przeznaczony na starszy sprzet, a nie div5.0 i wyzej, ktory ma wyzsze wymagania sprzetowe);
      - zaistalowalem programik divx antifreeze, ktory zapobiega skakaniu filmu;
      - zrestartowalem system i odpalilem filmiki ktorych nie dalo sie ogladac i jest OKI.
      Pozdrowka
      • Gość: Adam Re: Problem z divixem IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:36
        Gość portalu: Gothmog napisał(a):

> Tak, znow ten stary motyw...
        > Przyczyn takiego zachowania divxow moze byc tak wiele ze spokojnie moznaby
        napi
        > sac ksiazke.
        > Duzo zalezy od sprzetu (pentak 200 to juz troche za malo), od jakosci
        stworzeni
        > a divxa, od nosnika itp. itd. Gdy mialem podobny problem zrobilem tak:
        > - odinstalowalem sterowniki divx5.0 i zainstalowalem starsza wersje 3.11
        (ponoc
        > wiele filmow jest skompresowanych za pomoca divx 3.11 ktory jest
        przeznaczony
        > na starszy sprzet, a nie div5.0 i wyzej, ktory ma wyzsze wymagania sprzetowe);
        > - zaistalowalem programik divx antifreeze, ktory zapobiega skakaniu filmu;
        > - zrestartowalem system i odpalilem filmiki ktorych nie dalo sie ogladac i
        jest
        > OKI.
        > Pozdrowka

dzienks na info
        Coś słyszałem o antifreeze ale chyba go nie mam, jutro powinienem mieć, tylko
        że u mnie angel potion działa w ten sposób, że na ekranie widze zieloną plamę i
        po chwili zamyka się player, a ver. tego kodeka (którego zainstalowałem) nie ma
        w dodaj/usuń i klops, chyba bedzie format :( P.S. mój sprzęt jest bardzo stary(
        prawie 4 lata) ale spokojnie powinien to wytrzymać AMD k6-2 500, 192MB RAM,
        Riva 128 4mb - może to jej wina...
    • Gość: Mariusz Re: Problem z divixem IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 22.05.02, 23:22
      >Angel potion <jest dobrym kodekiem jest już prawie rok w intern warto go mieć
      łatwo sie instal i odinstal integruje sie z windows media player i best player

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka