Dodaj do ulubionych

dokumenty PDF

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:39
problem jest taki:nie mogę otworzyć w internecie dokumentów PDF a mam Adobe
Reader6.0 i Acrobat Reader5.0
kiedyś nie miałem tych problemów a teraz coś się pop...
może trzeba zmienić jakieś ustawienia?
System win XP
przeglądarka IE 6.0
Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: dokumenty PDF IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 22:44
      Sprawdz Acrobat(online)wtyczki,moze pomoze lub instaluj na nowo.
    • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:54
      a czy nie może być tak że SP2 zablokował domyślnie dostęp do niektórych plików?
    • Gość: swissman Re: dokumenty PDF IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 17.01.05, 09:25
      czy ja dobrze rozumiem? masz dwie wersje rownolegle zainstalowane w systemie?
      moze sie jednak zdecydujesz, ktora ma ci automatycznie otwierac dokumenty pdf?
      i nie zapomnij przekazac tego komputerowi bo to bezmyslne bydle...

ja mam podobny problem bo mam adobe acrobat reader 6 (do czytania plikow pdf) i adobe acrobat 5 (ten do tworzenia plikow pdf)...

sprobuj w win explorer kliknac na plik pdf prawa myszka i daj "otworz w programie" i poszukaj acrobat reader 6, nie zapominajac odhaczyc zeby ci zawsze tym programem otwieral...

moze sie uda...
    • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:44
      niestety,po kliknięci prawym klawiszem myszy na pdf nie ma polecenia "otwórz
      za pomocą"czy też coś podobnego.
      • Gość: swissman Re: dokumenty PDF IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 17.01.05, 15:50
        raczej powinna byc ta funkcja w win xp... jezeli jej nie ma to cos jest nie tak... sam uzywam xp bardzo rzadko ale widzialem ze tam jest taka funkcja...
    • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:55
      jest ale nie przy wszystkich plikach.akurat przy tych linkach nie ma...
    • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:00
      wymyśliłem coś innego:mogę plik zapisać na dysku i wtedy daje się otworzyć
      Acrobatem.ale to rozwiązanie połowiczne,nie o to przecież chodzi...
      • Gość: zre Re: dokumenty PDF IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 01.02.05, 13:28
        ja mam własnie taki problem; odkąd brat przeinstalował kompa na XP próbowałam
        sobie sciągnąć Adobe reader 6.0.2 i juz go instalowałam parę razy i
        odinstalowywałam i nie chce sie za cholerę otwierać (tzn.jak mam plik pdf to
        otwiera sie białe pole a w rogu jest taki x i tyle)już mnie trafia bo nie wiem
        co mam zrobic...:((((
        • m.gregor Re: dokumenty PDF 01.02.05, 14:14
          A jaki w jakim to programie pojawia Ci sie to biale pole z X?
          • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:32
            O.Widzę,że dyskusja powraca.To dobrze,bo ja nie rozwiązałem swojego
            problemu.Opisuję go jeszcze raz:w oknie przeglądarki jest jakiś dokument w
            formacie PDF.Klikając na niego powiniem go otworzyć.Tymczasem otwiera mi się
            pusta strona z maleńką ikonką w górnym,lewym rogu.Mogę natomiast kliknąć na
            niego lewym klawiszem myszy i zapisać go na dysku.Wtedy daje się normalnie
            otworzyć Acrobatem.Żeby była jasność:w Acrobacie mam włączoną opcję"wyświetl
            PDF w przeglądarce".No i co wy na to?
            • Gość: zre Re: dokumenty PDF IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 04.02.05, 16:18
              Dokładnie ten sam problem co OLO mam!!!!!ale nie próbowałam jeszcze tego
              zapisywać...ja nie wiem czy to problem z XP bo kiedyś je miałam i z tego co
              pamiętam tez był problem potem było 98 i był spokój az do nastania ery na moim
              kompie WIN XP:(
    • Gość: weldon Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:46
      Nowe okno, to nowe okno przeglądarki, w którym, pod xp,
      otwiera się acrobat i jego plik.
      Aby się otworzył, musi się załadować. Trwa to dość długo,
      nawet przy małych plikach.
      Po prostu poczekajcie.
      • Gość: olo Re: dokumenty PDF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:13
        no,mi się udało!!!Odinstalowałem i wywaliłem wszystko co miało związek z
        Acrobatem,Adobe itd.wyczyściłem rejestr,foldery,podfoldery i wszystko co miało
        związek z programem.Na taki dziewiczy teren zainstalowałem Adobe reader 6.0 CE
        pl i...działa!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka