Dodaj do ulubionych

jaki notebook

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:34
uzbierałam wreszcie 6000 zl. doradzcie jaki notebook mam sobie kupic bym nie
załowala wydanej kasy. dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: laptok Re: jaki notebook IP: 213.199.201.* 25.01.05, 19:39
      kup IBM lub Compaqa; ja mam od dluzszego czasu Compaq Armada M700 (PIII 600, 320RAM , 40 GB HDD) i nie zamienilbym go na nic innego; parametry ma takie, ze mi nikt nie przychodzi gier instalowac a wszystkie prace biurowe, internet i projektowania w CADzie chodza jak zloto; filmiki tez sobie ogladam (mam combo dvd-cdrw); nie szwankuje, klawiaturka jest super (maly skok klawisza) a bateria trzyma 2h (mimo ze laptop jest chyba z 2000 roku);
      a jesli potrzebujesz dokladniejszych informacji o sprzecie (porownania i testy itd) to napewno ktos zaraz opisze co lepsze a co gorsze; ja pisze to co czuje jak pisze na swoim laptku ;)

P.S. mam tez HP nx9010 i nie jestem z niego zadowolony wcale a wcale; plastykowy jakis i w strasznie gruby i ciezki; a Armada ma grubosc paczki papierosow i obudowe magnezytowa i dlatego jest leciutka;

pozdrawiam
      • viles Re: zgadzam się! 26.01.05, 19:46
        Nie daj się naciągnąć na jakieś gigaherce,albo na rady typu:poczekaj jeszcze
        trochę bo wyjdą lepsze lub zaraz ceny spadną...:)
        Jak do typowych zadań używasz:internet,filmy,fotograf ie,Word - to procesor
        Pentium III w zupełności ci wystarczy a na Allegro znajdziesz takie notebooki
        obecnie...poniżej 2000,00 zł!!!
        Sam kupiłem takiego (Dell-Pentium III) i jestem bardzo zadowolony!...a
        szczególnie kiedy wieczorami sobie siedzę przy cichutenkim urządzeniu(wiatraczek
        jak siedzę w necie włącza się na chwilę 1 raz na godz...a dysk nowy
        Samsung-chodzi bezszelestnie!)
        Chcesz wydać koniecznie 6000,00?

• m.gregor Re: jaki notebook 25.01.05, 19:49
      A co chcesz robic na tym notebooku? Ogladac filmy, surfowac po internecie,
      napisac dokument w Wordzie? Do takich zastosowan wystarczy Ci najprostszy z
      Celeronem, 256 MB RAM, HDD 40 GB i karta graficzna bez wodotryskow. Jak bedziesz
      chciala obrabiac grafike, grac itp to przyda sie cos mocniejszego z mobilnym
      procesorem (np. Pentium-M), 512 MB RAM, dyskiem 60 GB i mocna karta graficzna
      (np. jakims Radeonem). Co do marek: ilu ludzi - tyle zdan. Jeden kupi California
      Access i bedzie zachwalal a drugi kupi i bedzie klal w zywy kamien. Ogolnie
      mowiac warto kupowac notebooki markowe: Toshiba, Asus, IBM, Compaq/HP,
      Fujitsu-Siemens. Z tanszych marek: MAXData, Acer. Jesli bedziesz kupowala za
      granica patrz czy gwarancja jest miedzynarodowa (mozna w USA kupic notebooki
      Sony ale oddzial Sony w Polsce nie naprawia ich - wogole nie przyznaje sie do
      tego ze Sony produkuje notebooki). Co do konkretnych modeli: wybierz sobie kilka
      i przedstaw tu na forum a ktos Ci na pewno doradzi ktory w Twoim przypadku
      bedzie najodpowiedniejszy. Pamietaj zeby nie przesadzic: po co Ci notebook IBM'a
      za 6000 PLN skoro bedziesz na nim tylko surfowala po internecie i pisala teksty?
      W takim wypadku wystarczy tansza Toshiba za 4000 PLN a reszte przeznacz np. na
      oprogramowanie albo dodatki do notebooka (wiecej ramu, wiekszy dysk, karty
      rozszerzen na zlaczu PCMICIA).
    • Gość: galilleo Re: jaki notebook IP: *.west.biz.rr.com 26.01.05, 06:21
      Gosia napisał(a):

> uzbierałam wreszcie 6000 zl. doradzcie jaki notebook mam sobie kupic bym nie
      > załowala wydanej kasy. dziekuje

polecam abys zaczekala do lipca bo obecne laptopy BArdzo spana w cenie
      jak wyjda NOWE z PCIe!

Kup TYLKO IBM (polecam model T42) albo ASUS z serii 6000.
      Cen nie znam znam modele.

Unikaj Compaq, HP, DELL, Toshiba, Acer i inne ruiny!

• Gość: axer Re: jaki notebook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:19
        Miałem Compaqa'a a wcześniej Toshibę. Po pół roku w Compaqu zaczęła się urywać pokrywa ( pękła przy zawiasie ). Skonfigurowanie z telefonem komórkowym okazało się niemożliwe. Teraz mam Toshibę Teca. Polecam. Bogate oprogramowanie dodatkowe na stronie producenta. Po zarejestrowaniu za darmo !!! O IBM nic nie wiem, ale chyba tu marka robi swoje. Ja nie zamiełbym mojej Toshiby na inny model, nawet o lepszych parametrach. Pozdrawiam.
        • Gość: sand Re: jaki notebook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:42
          ja posiadm hp compaq nx7000 (Centrino 1,4; 40GB, 512MB, 15,4", combo,
          bluetooth, wifi 802.11b, SD)(od ok 7 miesiecy). (allegro)

notebook jest po prostu wart pieniedzy ktore na niego wydalem!
          jak sie go delikatnie traktuje, to nie ma problemow.

zaluje tylko troche ze matryce ma standardowa 1280*800, ale jakos to zdzierze;)
          do pracy znakomity, do zabawy takze.

teraz takiego za +-4000 mozna kupic

aaa no i bateria.. od ok 3,5 h do ... uwaga!!! ponad 6 godzin!!

pzdr
          sand
          • Gość: galilleo Re: jaki notebook IP: *.west.biz.rr.com 27.01.05, 20:59
            Problem polega ze wszyscy daja opinie o tym co kupili i co posiadaja.

Niestety nawet toshiba sie przyznala ze ma powazne problemy ze swoim
            sprzetem i dlatego dwa lata temu zgodzila sie na splacenie najwuyzszego
            w histori odzszkodowania uzytkownikom w uSA wartosci dwoch billiardow
            dolarow!

Postaw sobie bok przy boku Toshiba, Compaq i IBM z podobnymi
            compnentami i wowczas zobaczys jaka jest roznica w wdajnosci nie
            mowiac wlasnie o pekajacych obudowach co u IBM jest praktycanie nie
            znane!

COMPAQ zostal zbawiony przez carly Fiorina od bankrupctwa kiedy HP
            zgodzilo sie ich kupic.
            Od tego czasu jakosc Compaq poszla do gory, a jakosc HP spadle w dol.

Poniewarz doskonale znam ten sprzet POWTARZAM nie kupowac nic innego niz

IBM czy ASUS!

Nie warto sie samemu oszukiwac i opowiadac jakie sa swietne i
            doskonale innym!

Roznica w jakosci i wydajnosci jest nie do porownania.

Nalezy sie sluchac opini fachowcow a nie tylko tych ktorzy pozniej
            przynosza komputery tym wlasnie fachwcom do obslugi!
            • gonzor Re: jaki notebook 28.01.05, 13:21
              wasze biliardy to nasze miliardy, pomyśl najpierw i wyobraź sobie ile to jest 2
              biliardy po polsku... Którą firmę by było stać na takie odszkodowanie... Nie
              obrażaj takiego astronoma
              • m.gregor Re: jaki notebook 28.01.05, 14:04
                2 biliardy dolarow to jest 2 000 000 000 000 000 . Oni takiego obrotu nie maja
                wiec nie wiem z czego mieliby wyplacic takie odszkodowanie...Nie wiem nawet czy
                ta firma jest tyle warta...
                pl.wikipedia.org/wiki/Biliard
                Jak zwykle nie bardzo bzyku wiesz o czym mowisz...gdzies cos uslyszysz, co nie
                uslyszysz to sobie dopowiesz...
            • Gość: GS Re: jaki notebook IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 21.04.05, 23:28
              Ty, kolo, powiedz skąd jesteś a polecę ci jakiegoś dobrego psychiatrę. Potem fundnij sobie kilka lekcji matematyki. I podpisuj się imiennie - sprzedawca sprzętu IBM, wtedy będzie fair
        • diablo1987 Ciekawe z tym alegro 27.01.05, 09:50
          ale czy drzwiczki nie bedą strzaskane
          i co z złaczem USB2 które ma szybkość do 10 MB/s
          w prównamiu do 400 KB/s w USB1

Tak moj ulubiony film Lost Empire (2 plytki 2cdokolo 1.4 GB) bede przegrywał
          w ciągu 1 godziny zamiast w ciągu 3 minut!!! Na usb 2

Gość portalu: axer napisał(a):

> Miałem Compaqa'a a wcześniej Toshibę. Po pół roku w Compaqu zaczęła się
          urywać
          > pokrywa ( pękła przy zawiasie ). Skonfigurowanie z telefonem komórkowym
          okazało
          > się niemożliwe. Teraz mam Toshibę Teca. Polecam. Bogate oprogramowanie
          dodatko
          > we na stronie producenta. Po zarejestrowaniu za darmo !!! O IBM nic nie wiem,
          a
          > le chyba tu marka robi swoje. Ja nie zamiełbym mojej Toshiby na inny model,
          naw
          > et o lepszych parametrach. Pozdrawiam.
        • Gość: oprych Re: jaki notebook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:33
          Jamam Toshibe Satellite, juz prawie rok i jest SUPER!!
      • Gość: DarkDante Re: jaki notebook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:50
        Też polecam ASUSa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka