Dodaj do ulubionych

jak to wypierd... z kompa ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:16
Centrum zabezpieczeń windows ...zaintalowało mi sie to razem z Serwis packiem
i ma 3 opcje zapore, aktualizacje automatyczne i ochrona przed wirusami i
mnie zajebiscie wkur...jak to wywalicpróbowałem w standardowy sposób i
nigdzie nie ma uninstalu na panelu tego czegos tez nie ma opcji jak to
wywalic...HELP !!!
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 19:31
      A dlaczego chcesz to usunąć? W czym ci to przeszkadza? Jeżeli denerwują Cię np. komunikaty o niedziałającej zaporze lub programie AV, to najwyższy czas je włączyć/zainstalować; komunikaty można zresztą wyłączyć (w oknie Centrum), a działającą w tle usługę Centrum zabezpieczeń zdezaktywować w panelu kontrolnym usług poleceniem services.msc.
    • gray Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 19:32

service pack 2 dla windowsa xp można odinstalować poprzez panel sterowania ->
      dodaj/usuń programy.
    • Gość: smutne oczy drobiu Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.02.05, 19:32
      ość portalu: gates sucks !!! napisał(a):

> i ma 3 opcje zapore, aktualizacje automatyczne i ochrona przed wirusami i
      > mnie zajebiscie wkur...jak to wywalicpróbowałem w standardowy sposób i

Aż mi cie szkoda.

W związku z dniem dobroci dla zwierząt podpowiem: Wyłącz te usługi i w centrum
      zabezpieczeń wyłącz powiadomienia o nich, samego centrum nie usuniesz, chyba że
      razem z service packiem
      • Gość: sucks !!! Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:00
        w tym problem czlowieku bez pojecia ze juz to wylaczylem mimo to dalej
        wyskakują mi powiadomienia i blokuje niektore strony !!!
        • m.gregor Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 22:01
          Co Ci blokuje niektore strony?
        • mini999 Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 22:11
          Wprowadź zmiany do rejestru tak jak w moim poście.
          To ostatecznie rozwiązuje sprawę !

Uzyj [Start]=>[Uruchom]=> regedit

Jeżeli wartosci

AntiVirusDisableNotify
          FirewallDisableNotify
          UpdatesDisableNotify

nie istnieja to trzeba je utworzyć !!!

• Gość: smutne oczy drobiu Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.02.05, 22:47
          No to chyba jesteś inny. Ja wyłączyłem POWIADOMIENIA, nie tylko usługę. I jakoś
          mi jeszcze nie wyskoczyło nic ani raz, od kilku miesięcy. Ciekawe?
          • mini999 Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 23:07
            Smutny - przejrzyj na oczy, przejrzyj to forum - tak z dwa miesiące
            do tyłu i zobaczysz ilu miało problemy i dopiero interwencja
            w rejestrze załatwiła sprawę !

PS
            smutne oczy drobiu - to jest objaw drobiowego - Creutzfeldta-Jakoba ???
            • Gość: sucks !!! Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:40
              a da sie wogóle załadowac S packa 2 bez instalacji "centrum zabezpieczen
              windows" nie znam sie na tym wogóle dlatego pytanie jest zupełnie lamerskie to
              i to głowne w tym poscie tez, wiec nie rwicie włosów, nie pieńcie sie tak i nie
              podniecajcie niezdrowo w besztaniu mnie bo wychodzi przy tym
              wasza "enetelgencja" i prostota !!!
              • amon-ra Re: jak to wypierd... z kompa ??? 04.02.05, 08:34
                Gość portalu: sucks !!! napisał(a):

> a da sie wogóle załadowac S packa 2 bez instalacji "centrum zabezpieczen
                > windows"

A coś ty się tak uwziął na to nieszczęsne Centrum zabezpieczeń? Może to funkcja rzadko potrzebna, ale gdy np. dojdzie do wyłączenia programu antywirusowego, to przynajmniej coś cię ostrzeże, że jesteś wystawiony na ataki.

> nie znam sie na tym wogóle dlatego pytanie jest zupełnie lamerskie to
                > i to głowne w tym poscie tez, wiec nie rwicie włosów, nie pieńcie sie tak i nie
                >
                > podniecajcie niezdrowo w besztaniu mnie bo wychodzi przy tym
                > wasza "enetelgencja" i prostota !!!

A kto Cię beszta? Ciesz się, że bzyk nie jest fanem MS, on to by Cię dopiero zbeształ ;D
                Napisałem, co powinieneś zrobić: wyłączyć komunikaty lub zdezaktywować usługę. A co do pytanie o instalację SP2 bez CZ: zapewne da się, ale trzeba przekopać się przez dziesiątki plików konfiguracyjnych, zmienić wpisy w niektórych plikach danych, w rejestrze itd. IMO gra zupłnie niewarta świeczki...

A za prostotę dziękujemy - niektórzy sądzą, że im bardziej człowiek prostolinijny i nieskomplikowany, tym więcej może w życiu dobrego zrobić.
            • Gość: sucks !!! Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:42
              dzieki za podpowoiedz bez zbednych emocji mini999 ;) pzdr !
            • Gość: smutne oczy drobiu Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.05, 09:20
              Nie znalazłem - podaj link, bo chcę poczytać o tym, jak nie da się wyłączyć
              powiadomień bez zmian w rejestrze. Bardzo mnie to interesuje.
              • mini999 Re: jak to wypierd... z kompa ??? 04.02.05, 17:47
                Obejrzyj sobie marudo

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19358188&v=2&s=0
                a swoja drogą Ty ze swoimi argumentami "bo na moim komputrze ....",
                masz poprostu, żałosny brak doświadczenia,
                wyznawco jedynej słusznej prawdy, objawionej przez Billi Gates'a & Microsoft !
                • Gość: smutne oczy drobiu Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.05, 17:52
                  > masz poprostu, żałosny brak doświadczenia,

po prostu nie mam żadnych śmieci typu firewall i antywir bo nie są mi potrzebne.
                  ot i cała filozofia. a ty się doświadczaj dalej w usuwaniu komunikatów

ps dzięki za link
    • mini999 Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 19:42
      To sie robi bardzo prosto

www.tacktech.com/display.cfm?ttid=348

PS
      Ci (powyżej)co dużo piszą - mało myślą !!!
      • gray Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 19:55

no z czym ty tu wyjeżdżasz? przecież chłopaczyna nie pyta jak zrobić, żeby nie
        pokazywały się komunikaty tylko jak wypierd... ;-)
        • mini999 Re: jak to wypierd... z kompa ??? 03.02.05, 21:30
          Ale jest to tzw ostateczne rozwiązanie kwestii ..... !

Nie cedzę tego co wiem, inni też oglądają,
          a przypadki gdzie wyłączenie usług(i) Centrum Zabezpieczeń
          nie wystarcza - przy użyciu obcego firewalla i nierozpoznawanego
          antyVirusa zdarza się dość często !
          • Gość: Haders Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.bisoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 06:35
            Wywal razem z dyskiem i posprawie
    • Gość: weldon Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:50
      Może Xp-AntiSpy?
    • Gość: robot Re: jak to wypierd... z kompa ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:54
      nie klnij, pomyśl a uda się ! to banalne ! pozdrawiam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka