joola 11.02.05, 10:47 zamierzam kupić jakiegoś notebooka i tak sobie sprawdzam w necie, żeby był dobry i za rozsądną cenę ;) najtaniej wychodzą kompy z firmy Acer, czy to dobra firma i ewentualnie co jeszcze możecie polecić ??? z góry thx Jola Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mały Re: który notebook wybrać ??????????? IP: *.aster.pl 11.02.05, 10:53 do każdego notebooka można się przyczepić zastanów się co potrzebujesz ... potem ile masz gotówki i kupuj sprzęt markowy i sprawdzony, ale uważaj aby nie za bardzo przepłacać za sam znaczek firmowy a co do Acera to jest coraz lepszy Link Zgłoś
joola Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 11:18 chodzi o to że jeszcze studiuję i nie chiałabym wydawać więcej niż 3500 pln oczywiście przydałby mi się dobra karta graficzna, jakiś Radeon, ale najważniejsze żeby mi Photoshop i 3DSMax chodziły, przy stosunkowo prostych operacjach, filmów renderować raczej nie będę Link Zgłoś
Gość: mały Re: który notebook wybrać ??????????? IP: *.aster.pl 11.02.05, 11:36 za to nowego dobrego notebooka nie kupisz, lepiej kup stacjonarny modny komputer, bo nawet dobrej baterii za tę cenę nie dostaniesz albo zaryzykuj i kup kompa z drugiej ręki Link Zgłoś
joola Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 11:44 stacjonarny mam sama go sobie poskładałam, ale ja sporo podróżuję i przenośny by mi się przydał Link Zgłoś
Gość: mały Re: który notebook wybrać ??????????? IP: *.aster.pl 11.02.05, 11:50 więc za te pieniądze to tylko coś takigo: Acer TravelMate 2201LC Acer TravelMate 2203LC Acer TravelMate 2203LMi Acer TravelMate 2304LMi Acer TravelMate 2354LM porównaj z innymi, za 4000 już masz lepszy wybór już możesz kupić coś w technologii centrino i bateria wystacza do 5 godzin pracy, a w notebooku to wydaje mi się podstawą Link Zgłoś
joola Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 11:57 ich cennik już sobie wydrukowałam, ale dzięki chodzi mi o to który model jest najlepszy, bo modeli jest wiele... i np. czym różni się DVD-CDRW od DVD Dual +/- XGA od VXGA (matryce) itp. bo są różnice w cenach Link Zgłoś
Gość: mały Re: który notebook wybrać ??????????? IP: *.aster.pl 11.02.05, 12:08 dvd dual i inne - www.tomshardware.pl/storage/20040707/ Link Zgłoś
joola Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 13:11 dzięki :) właśnie znalazłam taki: Fujitsu-Siemens Amilo Pro V7010 149325-002 dobry, czy jeszcze poszukać (kosztuje ok 3300 PLN) Link Zgłoś
Gość: mały Re: który notebook wybrać ??????????? IP: 213.134.130.* 11.02.05, 21:14 podobno siemensy są lepsze dla klientów korporacyjnych niż dla odbiorcy indywidualnegom ale chyba wyjdzie na to samo widzę, że szukasz więc znajdziesz coś dla siebie najlepiej idź do większego sklepu i zobacz jak w rzeczywistości one wyglądają, i pamiętaj nie kupuj od razu :) bo to zakup nie na jeden raz Link Zgłoś
maciej-d Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 11:30 ostatnio się wgłębiłem w google i poczytałem tam dużo nie ciekawych opinii na temat sprzętu hp i acer. mędrcy z gogla piszą ze najlepszy są ibmy v toshiby. ale sama lepiej poszukaj w goglu np. tu groups.google.pl/groups?q=jaki+notebook&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google Link Zgłoś
dekar Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 11:40 Samych notebooków tej marki nie znam od strony praktycznej(chociaż kiedyś o mały włos nie stałem się posiadaczem), ale uważaj na jedno, sprzedawane są tylko z 12 miesięczną gwarancją, za rozszerzenie trzeba dopłacić. Podobny numer wykręca HP, mnie osobiście razi takie naciągarstwo. Link Zgłoś
maciej-d Re: który notebook wybrać ??????????? 11.02.05, 21:56 tani notebook = tanie podzespoly w środku = krótki czas pracy na bateriach oraz duża waga oraz duża szansa na awarie. ja bym radzil nie bawić się w tanie notebooki. Link Zgłoś
Gość: galilleo Re: który notebook wybrać ??????????? IP: *.west.biz.rr.com 12.02.05, 06:16 joola napisała: > zamierzam kupić jakiegoś notebooka i tak sobie sprawdzam w necie, żeby był > dobry i za rozsądną cenę ;) Nie zawracaj sobie glowy ACER, czy innymi taniochami. Jedyny dobry ACER Model to Ferrari 3200. To sa tylko wyrzucone pieniadze! Jak kupujesz to kup cos co bedzie niezawodne. Obecnie najlepsze i jedyne niezawodne to IMB i ASUS! pl.asus.com/products/notebook/nbindex.htm www-5.ibm.com/shop/pl/pc/notebooks/tseries.html Nowy IBM T-43 jest intrygujacy ale ma bardzo nie ciekawa integrowana karte graficzna Intel Graphics Media Accelerator 900. Niestety IBM nie jest tani! <a href="www-132.ibm.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay? storeId=1&catalogId=-840&langId=-1&categoryId=2035724>IBM notebooks</a> T-43 ACER robi NAPAD ze swoimi notebook na Europe, bo gdzie indziej niestety nie wytrzymali konkurencji! Link Zgłoś