Gość: marcin IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 13:25 Prosze o pomoc. Mam odtwarzacz DVD i chcialbym ogladac filmy nagrywane z komputera. Niestety nie wiem jak nagrac napisy do filmu tak aby czytal je moj odtwarzacz DVD. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.02.05, 15:16 W jakim formacie Twój odtwarzacz czyta napisy? Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 15:46 chodzi o to ze on nie czyta ich w ogole. Chodzi mi o to czy nie da sie, jeszcze przed nagraniem na plytke, zespolic pliku z filmem z plikiem z napisami. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 16:55 dla laików takich jak ja było to trochę skomplikowane, ale się udało (może Tobie nie sprawi tyle problemów). Pierw musiałem ściągnąć napisy w formacie .srt, następnie przekonwertować je do formatu .ssa (za pomocą programu subRip). Film i napisy można połaczyć programem virtualDub (jak zainstalujesz to trzeba ściągnąć jeszcze plug-in "subtitler"). Powodzenia. Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 17:30 Ale czy jest mozliwosc zrobienia tego samego z napisami w formacie txt? Link Zgłoś
Gość: ja Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 17:37 nie wiem, jeśli tak, to nie za pomocą programu virtualdub, ale jak napisałem jestem zupełnym amatorem (bawiłem się tak z 1 filmem,z resztą wolę sie męczyć na monitorze kompa) Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 17:51 spoko, dzieki. Link Zgłoś
Gość: art Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 20:35 jest tu pewien poradnik, jezcze nie testowalem, ale zamierzam poproboiwac jak bede mial wiecej wolnego czasu: www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm znalezione gdzies na forum www.cdrinfo.pl polecam te stronke przy roznego rodzaju zagadnieniach nagrywania plytek CD i DVD Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 22:58 Wszystko ok, ale wszedzie pisza o wstawianiu napisow do plikow w formacie vcd lub dvd, a mnie chodzi o wstawienie napisow do filmu w formacie avi. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.client.comcast.net 12.02.05, 23:05 program avisubtitler laczy napisy z pliku txt z plikiem avi - otrzymujesz 1 plik avi z napisami na stele w filmie Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 23:25 Mam tenprogrami ale jak zapisuje plik, teoretycznie juz polaczony, to wyskakuje cos takiego no video stream in input AVI. Utworzony plik jest do niczego, rozmiar 0 bajtow? Co jest nie tak? Prosze o pomoc Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.client.comcast.net 13.02.05, 01:33 nie mam pojecia - ja robilem i bylo OK - sciagnij moze inna wersje albo zobacz czy masz wszystko OK w ustawieniach - pamietaj o wybraniu kompresora np XVID'a bo film musisz przekompresowac Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.02.05, 09:40 Gdzie sa w tym programie ustawienia. Byc moze mam jakas licha wersje tego programu, bo tam nie ma ustawien. Link Zgłoś