Dodaj do ulubionych

Napisy w odtwarzaczu DVD

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 13:25
Prosze o pomoc. Mam odtwarzacz DVD i chcialbym ogladac filmy nagrywane z
komputera. Niestety nie wiem jak nagrac napisy do filmu tak aby czytal je moj
odtwarzacz DVD.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.02.05, 15:16
      W jakim formacie Twój odtwarzacz czyta napisy?
      • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 15:46
        chodzi o to ze on nie czyta ich w ogole. Chodzi mi o to czy nie da sie, jeszcze
        przed nagraniem na plytke, zespolic pliku z filmem z plikiem z napisami.
    • Gość: ja Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 16:55
      dla laików takich jak ja było to trochę skomplikowane, ale się udało (może
      Tobie nie sprawi tyle problemów). Pierw musiałem ściągnąć napisy w
      formacie .srt, następnie przekonwertować je do formatu .ssa (za pomocą programu
      subRip). Film i napisy można połaczyć programem virtualDub (jak zainstalujesz
      to trzeba ściągnąć jeszcze plug-in "subtitler"). Powodzenia.
      • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 17:30
        Ale czy jest mozliwosc zrobienia tego samego z napisami w formacie txt?
        • Gość: ja Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 17:37
          nie wiem, jeśli tak, to nie za pomocą programu virtualdub, ale jak napisałem
          jestem zupełnym amatorem (bawiłem się tak z 1 filmem,z resztą wolę sie męczyć
          na monitorze kompa)
          • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 17:51
            spoko, dzieki.
            • Gość: art Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 20:35
              jest tu pewien poradnik, jezcze nie testowalem, ale zamierzam poproboiwac jak
              bede mial wiecej wolnego czasu: www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm

znalezione gdzies na forum www.cdrinfo.pl polecam te stronke przy roznego
              rodzaju zagadnieniach nagrywania plytek CD i DVD
              Pozdrawiam
              • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 22:58
                Wszystko ok, ale wszedzie pisza o wstawianiu napisow do plikow w formacie vcd
                lub dvd, a mnie chodzi o wstawienie napisow do filmu w formacie avi.
                • Gość: Marek Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.client.comcast.net 12.02.05, 23:05
                  program avisubtitler laczy napisy z pliku txt z plikiem avi - otrzymujesz 1
                  plik avi z napisami na stele w filmie
                  • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 23:25
                    Mam tenprogrami ale jak zapisuje plik, teoretycznie juz polaczony, to wyskakuje
                    cos takiego no video stream in input AVI. Utworzony plik jest do niczego,
                    rozmiar 0 bajtow? Co jest nie tak? Prosze o pomoc
                    • Gość: Marek Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.client.comcast.net 13.02.05, 01:33
                      nie mam pojecia - ja robilem i bylo OK - sciagnij moze inna wersje albo zobacz
                      czy masz wszystko OK w ustawieniach - pamietaj o wybraniu kompresora np XVID'a
                      bo film musisz przekompresowac
                      • Gość: marcin Re: Napisy w odtwarzaczu DVD IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.02.05, 09:40
                        Gdzie sa w tym programie ustawienia. Byc moze mam jakas licha wersje tego
                        programu, bo tam nie ma ustawien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka