Dodaj do ulubionych

kłopoty z win98

IP: *.chello.pl 18.02.05, 15:18
Właśnie wgrałem win98, mam juz zainstalowane wszystko, są oczywiscie problemy
ale o tym innym razem.
Mam również windowsa 98SE na płycie, niestety jak chce uaktualnić zwykłą 98
to nie da się, wyskakuje coś ze nie mozna uaktualnić tej wersji i numer
jakiegś błędu. Mam również zgrany servis pack 98SE, dziwne w tym wszytskim
jest to ze poprzednio wgrywałem win98 z tej samej płyty i servis pack udało
się bez problemów zainstalowac, ty, razem jednak, pojawia sie jakis
kominukat, ze wersja servis packa nie zgodna z wersja windowsa. Servis packa
mam identycznego co przedtem.
Co się dzieje? Jest jakas mozliwosc uaktualnienia tej 98? Jest jakas
mozliwosc przemianowania go na 98se, bądz polepszenia w jakis sposób?
Obserwuj wątek
    • Gość: antyk Re: kłopoty z win98 IP: *.chello.pl 18.02.05, 15:24
      Mam tez win milenium, którym moge zastąpić 98, sprawdzałem juz, czy opłaca się
      te milenium instalowac? Nigdy nie pracowałem na tym systemie.
      • Gość: qba Re: kłopoty z win98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:28
        Millenium sobie daruj. Ma opinie najgorszego Windowsa.
    • Gość: targa Re: kłopoty z win98 IP: *.80-202-253.nextgentel.com 18.02.05, 15:31
      Milleniu to jest tylko bardziej kolorowa wersja Win 98. Bedziesz mial coraz
      gorzej, jesli nie przesiadziesz sie na XP, albo chociaz na Win 2000.
    • Gość: antyk Re: kłopoty z win98 IP: *.chello.pl 18.02.05, 15:39
      Niestety mój komp nie da rady z xp, dlatego szukam czegoś co pozwoli mi
      obejrzec jakiś film na kompie, posłuchać mp3, napisac coś w wordzie, obejrzec
      jakies zdjecia, zagrac w jakąs stara gre, no i pobuszować w necie, bo co mozna
      zrobić z prcesorem 400... Aż tak fatalny jest ten milenium?
      • Gość: targa Re: kłopoty z win98 IP: *.80-202-253.nextgentel.com 18.02.05, 15:43
        Bedziesz ciagle zamykal okienka typu: "program wykonal niedozwolona operacje" i
        inne podobne...
        • Gość: antyk Re: kłopoty z win98 IP: *.chello.pl 18.02.05, 16:05
          Wyczytałem gdzieś ze jakby co to bede mógł wrócić do poprzedniej wersji, czyli
          win 98.
          • Gość: king Re: kłopoty z win98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:07
            Nie przejmuj sie tymi opiniami , najlatwiej powiedziec "win XP " tylko ci co
            tak mowia maja maszyny szybkie i nowoczesne i niewyobrazaja sobie ze mozna miec
            slabszy komp i ze on w zupelnosci wystarcza
            Ja tez mam win 98 se - zapomnieli juz ze kiedys wystarczal do wszystkiego i
            dalej wystarcza {pomijajac beznadziejny dzial "gry" )mam rowniez procka p400 i
            wszystko ladnie smiga a nawet szybciej niz na xp mojej zony
            moja rada = zainstaluj 98 se na czystym dysku doloz mu sp1 dla 98 ale nie lacz
            sie z mikrosoftem - oni cos psuja w systemie dodaj stery , programy, biblioteki
            i wiesz co - ja pracuje juz ponad pol roku bez antyvira bo oszczedzam zasoby i
            gra !!! mysle ze wirusy sa pisane juz tylko na xp
            to moja rada - sprobuj a zobaczysz ze jest ok
            ps. filmy, net, poczta, mp3 itd chodza rowniez na dosie wiec system niema tu
            nic.
    • Gość: piecyk gazowy Re: kłopoty z win98 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.05, 21:58
      Gość portalu: antyk napisał(a):

> Co się dzieje? Jest jakas mozliwosc uaktualnienia tej 98? Jest jakas
      > mozliwosc przemianowania go na 98se, bądz polepszenia w jakis sposób?

Zainstaluj Internet Explorer 6.0

ftp://150.254.10.91/pub/Internet/Browser/InternetExplorer_6.0_SP1_PL/ie6sp1pl.zip
      • Gość: antyk Re: kłopoty z win98 IP: *.chello.pl 19.02.05, 22:35
        Dzieki za opinie, muszę skołować ten wn98se bo ja z 98 byłem bardzo zadowolony
        jak pamietam.
        Piecyk Gazowy, pierwsza rzecz jaką zrobiłem to wgrałem IE6, bo tamten to
        wiadomo co...
        Mam takie głupie pytanie moze, bo nie za bardzo znam sięna dosie i tych
        komendach. Otóz, jezeli ma Win98se nagrany na płycie w katalogu powiedzmy:
        Bonus\win98se, to przy instalowaniu systemu, powiedzmy cd rom mam na dysku E.
        Jak zrobię E:\dir to widze co jest na płycie, wyskakuje BONUS <dir> no i inne
        takie, wiec robię E:\BONUS.dir jednak to złe polecenie, jak mam wejsc do tego
        pliku BONUS zeby wpisać setup.exe i zacząć instalację? Ani bonus.dir, ani
        bonus.exe, nie działają, wiem ze tomoze smieszne, ale nie umiem wejsc do pliku:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka