Gość: mela IP: *.gl.digi.pl 04.03.05, 15:38 bardzo prosze o informacje, gdzie moge pobrac program do rzomow na czacie na gazecie? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
if_ona Re: java 04.03.05, 15:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=20332456 Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 04.03.05, 15:59 Dziekuje. A dlaczego dzieje sie tak, ze inne czaty moge otwierac, np interia a na gazecie aplet nie jest znajdowany? Link Zgłoś
m.gregor Re: java 04.03.05, 16:08 Nie pytalem jaka masz jave tylko z jakiej korzystasz przegladarki internetowej: FireFox? Mozilla? Opera? Internet Explorer? Avant Browser? Link Zgłoś
m.gregor Re: java 04.03.05, 17:46 Moze aplet czatu na gazecie nie bardzo "lubi sie" z java od MS i wymaga poprawnej javy od SUN'a? Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 04.03.05, 18:54 mam juz jave sun i dalje na gazecie nei moge otworzyc apletu... Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 04.03.05, 22:08 hmmmm, no sama nie wiem.Czat na interi dziala poprawnie.A tutaj na gazecie nadal mam krzyzyk i pusta plansze= info, ze aplet nie zostal znaleziony. Nie mam pojecia ktora wersje javy sciaganc bo jest ich sporo jak wrzucam na google. Link Zgłoś
m.gregor Re: java 04.03.05, 22:15 Ta ktora wczesniej podala if_ona. Ew. mozesz sprobowac wyczyscic cache przegladarki (Narzedzia -> Opcje internetowe i na zakladce Ogolne kliknac: Usun pliki cookie i Usun pliki) Na zakladce Zaawansowane mozesz jeszcze sprawdzic czy jest zaznaczone Use JRE 1.5.0 for <applet>. Ew. na probe zainstaluj inna przegladarke (np. FireFox'a: www.firefox.pl ) Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 05.03.05, 14:11 w zaawanasowanych mam zaznaczone, ale jest napis uruchomic ponownie...i nie bardzo wiem o co cgodzi, jak to zrobic.Tak samo jest napisane przy kompilatorze i kosoli javy, zeby ponownie uruchomic,a le jak i co...? Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 05.03.05, 15:01 ok, juz firefox działa.Panda ja blokowala,ale niestety w dalszym ciagu przy wejsciu na czat na gazecie aplet nie jest znajdowany. Gdzie moze tkwic przyczyna? Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 05.03.05, 15:32 kliknelam na kosole javy i wyskoczyla mi ponizsza przyczyna bledow: ava.lang.ClassNotFoundException: POLChat.class at sun.applet.AppletClassLoader.findClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.applet.AppletClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.applet.AppletClassLoader.loadCode(Unknown Source) at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source) at sun.plugin.AppletViewer.createApplet(Unknown Source) at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source) at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source) at java.lang.Thread.run(Unknown Source) Caused by: java.io.IOException: open HTTP connection failed. at sun.applet.AppletClassLoader.getBytes(Unknown Source) at sun.applet.AppletClassLoader.access$100(Unknown Source) at sun.applet.AppletClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) ... 10 more Ponownie bardzo prosze o pomoc. Link Zgłoś
Gość: mela Re: java IP: *.gl.digi.pl 05.03.05, 14:44 zainstalowalam firefox ale z kazda proba polaczenia sie otrzymuje info, ze limit czasowy zostal wykorzystany.Co mam zrobic? Prosze o pomoc Link Zgłoś