Gość: rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:30 Mam pytanie jak zablokować lub jakim programem trzeba to zrobić (najlepiej darmowym) Strony XXX przed dziećmi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: neder Re: cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:36 www.zoom.idg.pl/ftp/kategoria/pc_99/bezpiecze%C5%84stwo/kontrola%20rodzicielska.html www.aplikacje.pwii.pl/kontrola_rodzicielska2.htm programy do wyboru do koloru:) Link Zgłoś
Gość: tswiercz Re: cenzura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:41 Zapomniałeś dodać, że wszystkie da się ominąć. Link Zgłoś
Gość: neder Re: cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:17 Gość portalu: tswiercz napisał(a): > Zapomniałeś dodać, że wszystkie da się ominąć. no tak, w takim razie lepiej nic nie robić ;/ Nie zapomniałam tego dodać, tylko zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy dzieciak czeka na wyjście "starych" z domu i bierze się do obchodzenia kontroli rodzicielskiej, żeby móc sobie pooglądać gołe d... Nie każdy się na tym przede wszystkim zna (choc zdaje sobie sprawę, że wiekszość) a na taką stronę może trafic przypadkiem. pzdr. Link Zgłoś
Gość: tswiercz Re: cenzura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:23 Poprostu takie programy nieraz kosztują, a jeżeli nawet są free, to zajmują miejsce w pamięci, zamulają sprzęt jak wszystkie inne antywiry, firewalle itd. Nie mówie że antywirów nie naley mieć, bo to niestety konieczność, ale zajmowanie zasobów przez programy które łatwo można ominąć (tu poradziłby sobie już rozgarnięty 10 latek) to utrudnoianie sobie życia. No chyba że ma się 1 GB ramu. Link Zgłoś
doomboy Re: cenzura 14.03.05, 19:20 Niewiele jest "rzeczy", których nie da się ominąć (zwłaszcza jeżeli chodzi o system Windows)? Wszystko zależy od doświadczenia i umiejętności :-) użytkownika, który będzie chciał ominąć dane zabezpieczenie. Link Zgłoś
Gość: mdk Re: cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:00 jeżeli to "IE" to narzędzia - opcje internetowe-zawartość-klasyfikator treści Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: cenzura IP: *.ists.pl / *.ists.pl 14.03.05, 22:35 Nie chodzi o to czy da się obejść w minutę, ale żeby rodzic miał poczucie spełnionego obowiązku święty spokój. Zabronić, zakazać, zablokować. Zamiast rozmowy i zaufania - program. Nie prościej przywiązać pociechę do kaloryfera na czas nieobecności? Link Zgłoś
neder Re: cenzura 14.03.05, 22:51 Gość portalu: Obywatel napisał(a): > Nie chodzi o to czy da się obejść w minutę, ale żeby rodzic miał poczucie > spełnionego obowiązku święty spokój. Zabronić, zakazać, zablokować. Zamiast > rozmowy i zaufania - program. Nie prościej przywiązać pociechę do kaloryfera na > czas nieobecności? czy Ty masz dzieci? wiesz, przychodzi taki wiek, że ciekawość i hormony są silniejsze od grzecznego posłuchu dla próśb rodziców. z ludzka naturą nie wygrasz... Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: cenzura IP: *.ists.pl / *.ists.pl 14.03.05, 22:58 Mam dzieci. I sam byłem dzieckiem. I pamietam, że najbardziej mnie ciekawiło to, czego "nie wolno, bo nie". Moje dzieci też mają hormony, ale im nie zabraniam. Bo wiem, że to nic nie da, a narobi więcej szkód niż pożytku. Pokazałem za to ile śmieci i wirusów może się znaleźć na komputerze po oglądnięciu jednej gołej strony i ile zostaje śladów takich działań i same doszły do wniosku, że nie warto ryzykować. Moim dzieciom taki argument wystarczył. Link Zgłoś
Gość: info Re:to moze troche pomoc IP: *.client.comcast.net 14.03.05, 23:05 z tego link dostan hosts.zip www.mvps.org/winhelp2002/hosts.zip wyextrakyuj do: Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC Win 98\ME = C:\WINDOWS link do strony na temat www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htmpowodzenia Link Zgłoś