Dodaj do ulubionych

KOMPUTER SIE RESTARTUJE

14.06.02, 10:36
KOMPUTER SIE RESTARTUJE
Czy ktos z forumowiczow wie co moze sie dziac z komputerem ktory sam sie
restartuje po jakims tam czasie pracowania, zaznacze ze mam WINXP, wczesniej
wszystko bylo ok, zas po jakims czasie komp zaczyna sie restartowac sam z
siebie. Zdarza sie ze po stan wylaczenia (wtedy kiedy go normalnie wylaczam)
trwa i trwa a ostatecznie albo wylacza sie po jakims czasie albo i nie. Moze
mam jskies problemy z zasielaniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: ABeCe Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:13
      ja tez to mialem pod xp - potem mi jakos samo przeszlo jak system
      przeinstalowalem - ale nadal czasami sie resetuje tuz po wlaczeniu. poza tym
      caly czas pojawia sie komunikat ze windows udzyskal stabilnosc po powaznym
      bledzie czy jakos tak, co mnie denerwuje bo musze za kazdym razem klikac nie
      wysylaj. pzdr.
    • princepolo Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE 16.06.02, 05:35
      To może być objaw uszkodzenia zasilacza(rzadziej) lub "niepewności" styków na
      złączu ATX(częściej).
      Mogą być również tzw. miękkie błędy pamięci RAM, niewykrywalne(!) przez
      popularne programy do testowania RAM-u.
      Sprawdż w BIOS-ie opcję "Halt On"...
      • Gość: Basia Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 15:37
        Weszłam na forum żeby właśnie napisać post z prośbą o pomoc w tej sprawie. Mam
        WinXp już ok. pół roku a restartownie zaczęło się jkaiś miesiąc temu, po
        odwiedzinach Kleza i LoveLetter SA. Nie wiem czy ma to jakiś związek...
        W każdym razie komputer został oddany do serwisu, tam absolutnie nic złego nie
        znaleźli a on jak się restartował tak robi to nadal. Czyli co? Przeinstalować
        system? Podpowiedzcie co robić bo już nawet nie mam siły się denerwować :(
    • grubakreska Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE 18.06.02, 00:24
      osoba3 napisał(a):

> KOMPUTER SIE RESTARTUJE
      > Czy ktos z forumowiczow wie co moze sie dziac z komputerem ktory sam sie
      > restartuje po jakims tam czasie pracowania, zaznacze ze mam WINXP, wczesniej
      > wszystko bylo ok, zas po jakims czasie komp zaczyna sie restartowac sam z
      > siebie. Zdarza sie ze po stan wylaczenia (wtedy kiedy go normalnie wylaczam)
      > trwa i trwa a ostatecznie albo wylacza sie po jakims czasie albo i nie. Moze
      > mam jskies problemy z zasielaniem?

Witam.
      Jezeli do komputera z systemem WINXP podłączone jest SDI to może się system
      restartować. Problem ten może rozwiązać "łata" która znajduje się na stronie:
      jama.dhs.org/sections.php?op=viewarticle&artid=74
      Pozdr.
      • Gość: Basia Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.02, 07:47
        A ja nie mam SDI i dalej się restartuje, co więcej po zmianie ustawień w
        Panelu Sterowania na nie zezwalanie na restart - i tak się restartuje - nie
        zawsze ale jednak, tzn., czasami zatrzymuje stronę z komunikatem a czasami
        nie! Co się dzieje?! Czy ktoś wie?!
        • Gość: Pri Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: mieszko.pl.u* 18.06.02, 12:20
          Sprawdz jak masz ustawiony zrzut pamieci. Czasem jest to wlasnie problem. Poza
          tym jesli masz kompa na chipsecie VIA to czy masz zainstalowane service packi
          do VIA??? Nazywa to to sie VIA4in1.... Pamiec to raczej nie bedzie, przy
          pamieci na ogol sie komputer zawiesza. Koniecznie sprawdz jakie masz ustawienia
          zrzutu pamieci. Moj Komputer - (prawy przycisk) - wlasciwosci - bodazje
          ostatnia zakladka.
        • grubakreska Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE 18.06.02, 12:48
          Gość portalu: Basia napisał(a):

> A ja nie mam SDI i dalej się restartuje, co więcej po zmianie ustawień w
          > Panelu Sterowania na nie zezwalanie na restart - i tak się restartuje - nie
          > zawsze ale jednak, tzn., czasami zatrzymuje stronę z komunikatem a czasami
          > nie! Co się dzieje?! Czy ktoś wie?!

Wejdź panel sterowania-narzędzia administracyjne-podgląd zdarzeń-system
          (ewentualnieaplikacja)i zobacz co powoduje błąd(zaznaczone to jest czerwonym
          kółkiem z krzyżykiem,tam trzeba szukać przyczyn.
          Pozdr.
          • Gość: Basia Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.02, 15:31
            Dzięki wielkie, faktycznie są tam błędy, zobaczę co się da z tym zrobić.
            Co do zrzutu pamięci, sprawdzałam ustawienia ale prawdę mówiąc nie wiem jak
            powinno to być ustawione :(
            Komp oczywiście restartuje się dalej, jak nic nie pomoże na weekend
            reinstaluję system :(
            • Gość: Pri Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 15:35
              Najlepiej wyłacz mu calkiem zrzut....
              Czasem pomaga (zwykle nie, ale sprobowac warto)
    • Gość: kornik Re: KOMPUTER SIE RESTARTUJE IP: *.euronet.net.pl 21.06.02, 18:42
      kurcze, mam podobny problem. mnie sie restartuje XP po wyjściu z a jakiejś
      aplikacji, w której doś długo siedzę, np. z gierek. Naprawdę próbowałem chyba
      już wszystkiego, podmiany sprzętowe, grzebanie w biosie i nic:( może ktoś mi
      coś poradzi też. Też mam płytę główną pod VIA, ale instalowałem ten VIA4in1 i
      nic nie dało:(..... pozdrowienia dla Was!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka