Dodaj do ulubionych

System not found

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:14
Jestem kobieta i tak sie stalo ze akurat nie mam zadnej madrej meskiej glowy
pod reka a mam problem z kompem!
Tuz po wlaczeniu wyswietla mi sie napis :Oper. system not found (biale litery
na czarnym tle), wtedy tez nic nie moge zrobic bo gdy wciskam np. enter to
napisa znow sie pojawia! Doszlam jednak do tego ze jesli zaczne naciskac ESC ,
enter itd to w koncu laduje mi sie normalnie windows(po jakims 7 podejsciu)!
Bardzo prosze o rade co sie zepsulo i czy moge to sama naprawic (oczywiscie z
wasza pomoca) czy tez konieczna bedzie pomoc fachowca!
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: System not found IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:30
      nikt nie pomoze????????
    • Gość: az Re: System not found IP: *.torun.pl / 217.97.134.* 18.03.05, 12:07
      Może w A:\ masz włożoną dyskietkę?
      Jeżeli tak to ją usuń i powinno być ok.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: System not found IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 15:46
        Dyskietyka w satcji A ( stacji dyskitek , włożony PEN DRIVE do kompa lub płyta
        CD ( żadkie ale bywają takie złośliwe egzemplarze)

___

Za LENISTWO się płaci.

Zanim spytasz www.google.pl
        • Gość: blondynka Re: System not found IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:39
          ani nie dyskietka ani nie plyta(az taka idiotka nie jestem)! jeszcze jakies
          sugestie?
    • doomboy Re: System not found 18.03.05, 20:03
      Przeskanuj dysk ScanDiskiem. Jeżeli to nie pomoże to rodzi się kilka pytań:

Czy przed tym zanim pojawiał się napis coś robiłaś (np. jakieś operacje na
      partycjach), czy napis pojawił się spontanicznie (jednego dnia wszystko cacy,
      włączasz następnego, a tu błąd). Napis Operating system not found, wciskasz
      ESCAPE i czy pojawia ci się jakiś inny napis? Czy posiadasz drugi dysk twardy
      np. w kieszeni wymiennej?
      • Gość: blondynka Re: System not found IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:53
        Dziekuje za jakos konkretna odpowiedz! ScanDisc nie pomaga albo raczej pomaga
        chwilowo bo gdy wylacze i wlacze komputer po kilku inutach to jest ok ale jesli
        wlacze komputer po kilku godzinach to znowu pojawia sie ten napis! Operacji na
        partycjach ani drugiego dysku nie robilam i nie posiadam!
        >czy napis pojawił się spontanicznie (jednego dnia wszystko cacy,
        > włączasz następnego, a tu błąd Dokladnie tak bylo!
        Nie wyswietla sie inny napis oprocz tego op.sys.not found
        • Gość: jap Re: System not found IP: *.mcnet.pl 19.03.05, 23:54
          Gość portalu: blondynka napisał(a):

> gdy wylacze i wlacze komputer po kilku inutach to jest ok ale jesli
          > wlacze komputer po kilku godzinach to znowu pojawia sie ten napis!

Nie chcę cię martwić, ale wygląda to na dysk, który ma kłopot z rozruchem. Sam
          mam taki - jeden z komputerów chodzi u mnie nieprzerwanie, bo jak wyłączę, nie
          chce ruszyć. Muszę wtedy wyjąć dysk, trochę nim potrząsnąć i rusza znowu, albo
          nie - znowu potrząsam (ruchem lekko "obrotowym"). Widocznie talerze mają gdzieś
          jakiś opór. Oczywiście ważnych danych tam nie trzymam, bo nie wiem, kiedy
          padnie do końca.
          • Gość: blondynka Re: System not found IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 15:45
            kurcze dopiero w lutym wrocil do mnie dysk z gwarancji, czyzby znow wina dysku
            Dziekuje za rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka