Dodaj do ulubionych

Kto doradzi - dot laptopa

IP: 195.94.197.* 15.04.05, 12:12
czesc!
wlasnie jestem na etapie podejmowania decyzji zakupu laptopa.
fajnie by bylo, gdyby ktos z was mi doradzil.
ostatnio znalazlam fujitsu siemens amilo L7300
www.karen.com.pl/KatList.asp?r=1&id=21
- ma wszystko czego "standardowy uzytkownik komputera" potzrebuje.
czyli: magrywarke CD - DVD, bezprzewodowy internet + do samodzielnego
zainstalowania office.
cena okolo 3 300 brutto.
doradzcie czy warto cos takiego nabyc, ew moze macie jakies inne propozycje.
dodam, ze nie chcialabym wydac wiecej niz 3 500 zl

z gory dzieki!!

Obserwuj wątek
    • Gość: pl Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:48
      Tansze sa w Carrfourze nie poamietam co do zlotowki ceny, ale jest teraz jakas
      promocja. Kup jaki chcesz, abo poczytaj sobie na tym forum podobne tematy.
      Dobrych rad tu nie brakuje.
    • Gość: irkm Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.toya.net.pl 15.04.05, 12:50
      Znalezc kogos znajomego za granica, by kupil taki sprzet. Zaoszczedzi sie nawet 40%, trzeba tylko uwzac na rodzaj gwarancji(czy obowiazuje w Polsce) i system operacyjny PL)
    • Gość: pl Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:50
      Co do bezprzewodowego internetu to dosc droga sprawa, biorac po uwage ze nie
      masz wiele kasy na laptopa mozna przypuszczac, ze ta usluga bedzie dla Ciebie
      zbyt droga. Wiec to kryterium nie wydaje mi sie w Twoim przypadku az tak
      istotne.
    • Gość: waw Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:37

Zobacz najnowszą oferte internetu bezprzeodowego - Era
      www.blueconnect.pl/bc_cennik.html
      • m.gregor Re: Kto doradzi - dot laptopa 15.04.05, 14:42
        120 zł z VAT i limit 2GB. Czy to naprawde az takie super? Wedlug mnie nie...
        • Gość: waw Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:01
          Wedlug mnie tez nie, to raczej oferta dla posiadaczy grubego portfela. Ale
          skoro dziewczyna przy wyborze laptopa zachwyca sie bezprzewodowym internetem,
          to warto zeby wiedziala co ewnentualnie ja czeka.
          • m.gregor Re: Kto doradzi - dot laptopa 15.04.05, 17:04
            No chyba ze wezmiemy pod uwage badziewnych osiedlowych dostawcow radiowego
            internetu po 50 zł za 1 Mbit (oczywiscie ten 1 Mbit to lipa ale tak sie oglaszaja).
    • Gość: K Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: 57.66.193.* 15.04.05, 15:06
      Zakup laptopa w Polsce to siękalkuluje ale tylko na firmę.
      Dla uzytku własnego lepiej sprowadzić cośz zagranicy wyjdzie sporo taniej albo
      za podobne pieniądze będzie mocniejszy.
      Nie zapominaj jednak że na tym laptopie nie pograsz.
      Jak coś znajdziesz w granicach możliwości finansowych co by miało kartę grafiki
      np ATI9600 lub lepszą to takie bym radził.
      generalnie na tym poziomie (3-4 tys PLN) laptopy są bardzo słabe i lepiej kupić
      zwykły stacjonarny komputer.
      Żeby do czegoś się nadawał to trzeba przeznaczyć minimum 5 tys. PLN.
      Z kolei te najwydajniejsze są kosmicznie drogie i ich zakup mija sięz celem.
      • Gość: fistaq Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:24
        Kupowałem ostatnimi czasy 3 laptopy w przedziale cenowym 5,5 do 7 tys dodam że
        firmy Acer. Z takimi za 3 tys to nie ma co porównywać. Przede wszystkim
        procesor (Centrino oczywiście) oraz grafika Ati 9700 Mobil. W 3dmarku 2001 se
        prawie 10000 pkt. to samo za siebie mówi. Z tych co przeglądałem i porównywałem
        to Acer miał najlepszą ofertę.
    • Gość: barracuda7110 Re: Kto doradzi - dot laptopa IP: *.dsl.telepac.pt 15.04.05, 15:54
      Zajrzyj tutaj: www.skapiec.pl/site/cat/17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka