Dodaj do ulubionych

problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!.

08.05.05, 15:37
kupilam wczoraj laptop ACER TRAVELMATE 2304 NLC i mam problem :(((( moze
znajdzie sie tu ktos kto poradzi...

komputer jest bez windowsa, ale moja szanowna firma obdzielila mnie plytka
windows xp z spI i II i kazali to zainstalowac

problem w tym ze nie mam zielonego pojecia co robic, bo po wlaczeniu laptop
zaczyna sprawdzac ustawienia i na koncu pojawia sie komunikat:
INIT: Entering runlevel 3
Entering non-interactive startup
Initializing random number generator: [ok]
[root@localhost /1#

i nie mam pojecia co ja mam za numer tam wpisac :(
a ta przekleta instrukcja zostala chyba napisana przez jakiegos freak'a bo sa
informacje co zabrac na krotkie spotkanie, co na dlugie, ale ani slowa o tym
jak to pudlo uruchomic!!!

pomoznie prosze bo w poniedzialek musze zdac komp stacjonarny i musze zdazyc
przeniesc dane do laptopa :(((

ania
- komputerowo-uzdolniona inaczej
Obserwuj wątek
    • Gość: GRZEGORZ Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. IP: *.phil.east.verizon.net 08.05.05, 15:52
      Proponuje Ci wlozyc plyte do napedu i zrobic restart i powinna sie zaczac
      instalacja .
      Pozdrawiam Grzegorz
      • pani_owieczka Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:02
        nie pomaga, nadal toco przedtem
        windows w ogole sie nie uaktywnia :(
        ania
        • dakow1 Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:11
          sprawdź czy masz w biosie ustawione bootowanie z cdromu do biosu wejdziesz jesli po starcie nacisniesz klawisz del
          • pani_owieczka Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:23
            wlasnie doczytalam ze tu jest linux ale nadal nie wiem co robic :(
            ania
            • dakow1 Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:28
              to źle jak zainstalujesz xpeka nadpisze się Ci boot sektor i nie uruchomisz linuxa .Nie ta kolejność instalacji systemów
              • pani_owieczka Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:36
                to co ja mam z tym fantem zrobic? :((
                linux chyba tu byl zainstalowany firmowo :(
                byla jeszcze jedna plytka ale tez jej nie odpala tylko czeka na ten piekielny
                numer :(
                • dakow1 Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 16:43

po tym komunikacie wpisz root hasło niestty może byc niewiadomą
                • Gość: Greg Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 17:08
                  Ale moment - czy dane z tego laptopa są ci do czegoś potrzebne? Bo jeśli nie, to ustaw tylko uruchamianie systemu z CD i już w instalatorze XP dokonasz zmian partycji (usuniesz te linuxa, a założysz dla Windows)
                  • pani_owieczka Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 17:31
                    wlasnie o to mi chodzi :)
                    na laptopie zadnych danych nie ma bo jest nowy, prosto z kartonu :)
                    tylko nie wiem jak to zrobic :(
                    prosze o instrukcje
                    i jesli ktos wie o co chodzi z tym numerem?????????????
                    ania
                    • dakow1 Re: problem z laptopem PILNE!! HEEEEEEEEELP!. 08.05.05, 17:55
                      włóż do napędu płytke z windowsem ,po starcie komputera wejdż w bios (najczęściej klawisz del) sprawdź jak jest ustawione bootowanie musi być z cdromu szukaj opcji first boot device zaznacz tam cdrom zatwierdź zmiany wyjdź z biosu laptop zacznie uruchamiać się od początku jeśli ustawiłaś poprawnie bootowani i w napędzie masz płytke z windowsem dalej postępuj wg instrukcji instalatora
                      Tu poczytaj o biosie powodzenia www.enter.pl/archiwum/tekst2.asp?p=/archiwum/bios/enter_art_nstr_sub_73987.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka