Dodaj do ulubionych

problem z usunięciem pliku

IP: *.autocom.pl 01.06.05, 21:14
witam wszystkich...
mam na dysku film, który nie dość, że nie działa, to jakakolwiek próba np
sprawdzenia jego właściwości kończy się zawieszeniem komputera. próbowałam go
wyrzucić, ale dostaję komunikat, że plik jest używany przez inny program i nie
mogę go usunąć... sprawdzałam go avastem i mks online i teoretycznie nie jest
zawirusowany, ale co innego może być przyczyną takich problemów? hijackthis
też mi nic ciekawego nie pokazał. no i jak się go pozbyć??
z góry dziękuję za wszelką pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: problem z usunięciem pliku IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.05, 21:15
      Wykasuj go na awaryjnym Windowsie.
      • Gość: black Re: problem z usunięciem pliku IP: *.autocom.pl 01.06.05, 21:31
        właśnie próbowałam... każda próba uruchomienia w trybie awaryjnym kończy się
        automatycznym restartem komputera. potem przeprasza, że nie zamknął się
        prawidłowo i da sie tylko uruchomić normalnie.
        ktoś ma jakiś pomysł co się dzieje?
        • break39 Re: problem z usunięciem pliku 01.06.05, 21:35
          Zdarzają się takie problemy. Jedna z metod to usunięcie filmu razem z folderem
          (ale nie próbuj go przenosić). To co masz innego w tym folderze przenieś w inne
          miejsce.
          • neder Re: problem z usunięciem pliku 01.06.05, 21:51
            a ja polecam lekturę tego:
            www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=10662
            • Gość: black Re: problem z usunięciem pliku IP: *.autocom.pl 01.06.05, 22:42
              neder i break39, dziękuje, plik udało się usunąć... dalej mnie dreczy ten
              restart bo trybie awaryjnym. tryb normalny chodzi bez problemu. wszelakie
              programy anywirusowe i antyspyware'owe mówią, że nic nie mam. jakby ktoś miał
              jakiś pomysł co z tym fantem zrobić (poza reinstalacją systemu bo to już
              rozważam sama:)) to będę bardzo wdzięczna:)
              • Gość: Stoje z boku Re: problem z usunięciem pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:00
                O matko... Wystarcza google i odpowiednie slowa kluczowe. W skrocie: kazdy plik
                avi, mpg, mpeg itp powoduje to, ze po kliknieciu na niego powloka systemowa
                explorer.exe probuje zrobic podglad i znalezc w naglowku odpowiednie dane na
                temat rozdzielczosci, kodeka itp. Jezeli film jest zle sciagniety (np nie caly
                albo z bledami) to explorer.exe wariuje i nie jest w stanie nic znalezc. To
                prowadzi do tego, ze pozostaje nie zamkniety uchwyt (handle) do pliku i nie da
                sie go skasowac w normalny sposob. Pozostaje - skasowanie pliku poprzez
                program, ktory nie korzysta z explorer.exe (np Total Commander) albo usuniecie
                pliku w trybie awaryjnym, ewentualnie usuniecie uchwytu (poprzez np Process
                Explorera) i dopiero wtedy skasowanie pliku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka