IP: 80.51.170.* 17.06.05, 14:11
Jakie minimalne wymagania powinien spełniać komputer, by możliwe bylo
zainstalowanie WindowsXP ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: XP IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 14:16
      www.microsoft.com/poland/windowsxp/home/wymagania.asp
      od siebie dodam, że to absolutne minimum (na mniej niż 256 MB RAM ledwo coś się
      dzieje, do komfortowej pracy zalecam minimum 512 MB)
      • Gość: Kt0s Re: XP IP: *.pronet.lublin.pl 17.06.05, 14:41
        Mój chodził swego czasu na 384 MB RAM całkiem przyzwoicie.
        • szarykot Re: XP 17.06.05, 16:23
          mnie chodzi na 256 bardzo przyzwoicie ;)
      • Gość: cieniak Re: XP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 17:39
        To cie zadziwie 128 ramu i "śmiga" oczywiście może przekoloryzowane ale w
        gierce można grać programy sie szybko otwierają i nie ma najmniejszego problemu.
        • znacznik Re: XP 17.06.05, 21:07
          taa,pewnie we freecella i pasjansa :)))popatrz ile system Xp zabiera pamieci
          operacyjnej...
          • darek12345 Re: XP 17.06.05, 21:34
            znacznik napisał:

> taa,pewnie we freecella i pasjansa :)))popatrz ile system Xp zabiera pamieci
            > operacyjnej...

Działałem na XP Prof. SP1 ponad rok na 128 MB, a właściwie na 96 MB, bo
            zintegrowana karta graficzna pożerała 32 MB i mogłem zrobić wszystko to co
            chciałem. Może nie za wiele chciałem, bo głównie Office XP (Word, Excel),
            Internet, i inne proste programiki. Z 2 tygodnie temu dołożyłem 256 MB i teraz
            to juz działa jak burza. Sądze, że jednak lepiej mieć nie mniej niż 256.
            • znacznik Re: XP 17.06.05, 21:50
              jasne,ze w takim przypadku tyle pamieci spokojnie starcza,ale jesli ktos mysli o
              grach,to 512 powinno byc minimum.Oczywiscie,zalezy tez ile jest pamieci na
              karcie graficznej...
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: XP IP: *.toya.net.pl 17.06.05, 22:18
              minimum do odpalenia

64 MB RAM
              4 MB GRAFIKI
              Celeron 300 MHz

minimum do poprawnej pracy
              256 MB ram
              32 MB grafiki
              PENTIUM III - 500 MHz

wszystko co mocniejsze - lepiej

• znacznik Re: XP 17.06.05, 23:25
                do odpalenia..jasne ..a potem siedzisz i czekasz ,czekasz,czekasz...az cos ci
                sie pojawi na monitorze..:)))
          • Gość: ciekawy Re: XP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 13:41
            Powielasz tylko gdzieś zasłyszane informacje. W co grałem?? Już piszę. Klingon
            Honour Guard(tak to jest stare), Setllers 4, Pool of Radiance 2, Renegade,
            Hobbit, Warcraft 3 itp itd. Troche jeszcze bym mógł wymieniać. Wszystko
            chodziło bez zarzutów i to nie w najmniejszych detalach tylko na średnim
            poziomie. Jak sie wypowiadacie w jakiejś kwestii to najpierw trzeba by było
            sprawdzić informacje o których sie dyskutuje...
            • znacznik Re: XP 18.06.05, 14:48
              najwyrazniej sie nie zrozumielismy.piszac "gry",mialem na mysli gry
              wymagajace,np.doom3,brothers of arm,czy chociazby morrowind....nie "powielam
              gdzies zaslyszanych informacji",i zeby bylo jeszcze smieszniej,wiem o czym pisze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka