zyna 22.06.05, 22:37 Kupiłam komputer, który ma zainstalowany system operacyjny Linux. Chcę go wykasowac i zaistalować Win XP. Ale nie wiem jak to zrobić? Płyta instalacyjna Windowsa (oryginalna) wogóle nie chce się uruchomić. Link Zgłoś Obserwuj wątek
sendto Re: Jak zainstalować Win XP na Linuxie? 23.06.05, 00:06 Włóż płytę XP do napędu i zrestartuj komputer, po takim zabiegu powinien pokazać się instalator XP. Jeśli tak sięnie stanie to znaczy,ze w biosie masz ustawiony inny napęd startowy np. A,C,CD a powinno być CD,A,C Link Zgłoś
zyna Re: Jak zainstalować Win XP na Linuxie? 23.06.05, 07:27 No właśnie jak wkładam płytkę to nic się nie dzieje (Windows nie rusza). A jak sprawdzić jakie jest ustwienie napędu, bo w Linuxie nie ma ustawionych takich dysków (nic takiego wogóle nie widać)? Link Zgłoś
sendto Re: Jak zainstalować Win XP na Linuxie? 23.06.05, 15:09 Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy, samo włożenie płytki do napędu nic Ci nie da, musisz jeszcze zrestartować komputer. Czy oriętujesz się trochę w ustawieniach biosu? Link Zgłoś
zyna Re: Jak zainstalować Win XP na Linuxie? 24.06.05, 07:32 Trochę się orientuję. Jesli mozesz po krótce napisać co gdzie zmienić to może sie uda. Z góry dzięki Link Zgłoś
zyna Re: Jak zainstalować Win XP na Linuxie? 25.06.05, 11:59 Dziękuję za pomoc. Poradziłam sobie i wszytsko działa jak należy. Link Zgłoś