Dodaj do ulubionych

Konfiguracja do obróbki video

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:09
Witajcie, muszę złożyć jakiś nowy sprzęt bo mój jest stary i słabo radzi sobie z
obróbką video. Proszę o podanie przykładowych konfiguracji, w miarę tanich,
które zapewnią płynną pracę z materiałem z kamer cyfrowych.

Pozdrawiam, udanych wakacji!!
CODI
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.crowley.pl 01.07.05, 20:13
      Jaka obróbka? Kompresowanie DIVxów i ozdabianie imienin u cioci czy praca? Ile
      chcesz przeznaczyć? Ogólnie to mogę polecić Intela (raczej Pentium4 albo
      PentiumD) szybki dysk i dużo krzemowego mózgu (1GB to chyba min.)
      • Gość: CODI Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:17
        Obróbka dotyczy cyfrowego video dla własnych potrzeb, poprostu lubię bawić się
        dźwiękiem i obrazem i potrzebuje wmiarę wydajny sprzęt.
    • Gość: CODI Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:21
      Zapomniałem dodać że dysk zostaje stary i napędy, wogóle wszystko to co się
      jeszcze nada, reszta na złom . A co do kosztów to pasowało by nie więcej niż
      1500pln,
      • Gość: tswiercz Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.129.204.251.tisdip.tiscali.de 01.07.05, 20:44
        Najlepszy byłby A64 X2, ale sam procek ostro przekracza budżet :-(
        Ogólnie co musisz kupić to:
        -zasiłka - cieftec/neotec do 200 zł, ewentualnie modecon 350gtf jakieś 100 zł
        -pamięci - 2x512 MB np Kingston - 340 zł
        Jaką kartę graficzną masz?? Bo jeżeli coś z AGP 4,8 lub PCI zwykłe to się nada, jeżeli nie to jakąś starą karte kupić - koszt około 50zł
        Jeżeli dyski/napędy zostają to masz 1000 zł na płyte+procka
        a to już wybierz za pomocą tej lektury:
        www.benchmark.pl/artykuly/testy/przeglad_procesorow2005/strona-5.html#WMV
        A jeszcze takie pytanie na koniec. Obudowe masz ATX?
        • Gość: CODI Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:04
          Nie, stara obudowa idzie na złom, grafika też. "Sprzęt" ma chyba z 6lat i już nic
          się nie da więcej do niego wsadzić.
          • Gość: tswiercz Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.129.204.251.tisdip.tiscali.de 01.07.05, 21:21
            Jeżeli to jest obudowa ATX to może zostać, ale z drugiej strony ładną używke można mieć za 50 zł.
        • Gość: CODI Re: Konfiguracja do obróbki video IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:05
          Aha dzięki za lekturkę , strzał w dziesiątkę!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka