Dodaj do ulubionych

hdd regenerator

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:42
niestety ale mam naped dyskietek zepsuty a chcialbym skorzystac z programu
hdd regenerator jest jakas inna mozliwosc skorzystania z tego programu...??
Lub doradzcie jakis program do usuwania bad blockow...
Obserwuj wątek
    • Gość: AdiLp Re: hdd regenerator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:19
      moze ktos pomoc poza tym moge dodac ze przy kopiowaniu dysk na chwilkke sie
      zacina chyba przez te bad block....prosze pomozcie....
    • diabel.tasmanski Re: hdd regenerator 09.07.05, 16:48
      żaden program nie naprawi fizycznie uszodonych sektorów.
      Jeżeli uszkodzenie dysku nastąpilo niedawno to prawdopodobnie jeszcze przez
      jakis czas bedą pojawiać sie nowe uszkodzenia. ( zazwyczaj uszkodzeni jest
      spowodowane uderzeniem glowicy w powierzchnie talerza i wyrwanie mikro
      fragnentow z niego
      Te fragnenty jeszcze przez jakis czas mogą powodować inne uszkodzenia)
      Jeżeli dysk wspiera technologie smart to wlacz ja w biosie jak dobrze pójdzie to
      moze kontroler zamaskuje ci uszkodone sektory.
      • Gość: AdiLp Re: hdd regenerator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:52
        w ktorej opcji biosu jest mozliwosc wlaczenia tej opcji smart??
        • diabel.tasmanski Re: hdd regenerator 10.07.05, 00:05
          zawansowane ustawienia - zazwyczaj .
    • Gość: AdiLp Re: hdd regenerator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:50
      moze ktos pomoc..dodam ze te bad blocki sa na poczatku dysku i najprawdopobniej
      zwalniaja tranfer(chwilowe zawieszki)ktos ma jakis pomysl??i tam gdzie sa te
      bad blocki to jestobszar nie podzielony na partycje dlatego nie wiem jakim
      programem mozna by to zrobic...
      • Gość: dd Re: hdd regenerator IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.05, 05:16
        Jedno z drugim nie ma nic wspolnego Bad sectors sa znakowane i system je omija.
      • torrencik Re: hdd regenerator 10.07.05, 07:29
        Gość portalu: AdiLp napisał(a):

> moze ktos pomoc..dodam ze te bad blocki sa na poczatku dysku i
        najprawdopobniej
        >
        > zwalniaja tranfer(chwilowe zawieszki)ktos ma jakis pomysl??i tam gdzie sa te
        > bad blocki to jestobszar nie podzielony na partycje dlatego nie wiem jakim
        > programem mozna by to zrobic...

CO zrobić ???

ODDZIELIĆ te uszkodzone sektory na innej partycji ???

BZDURA !
        Jakim to programem chcesz zrobić ?

PARTITION MAGIC tego nie zrobi - wykrywa (czasami !) uszkodzone sektory i
        pokazuje je jako "uszkodzone" ,ale ta wykryta pojemność w tym programie
        jest...nieaktywna !
        Nic z tym pokazanym fragmentem dysku nie możesz zrobić - ani przesunąć ani
        zrobić z tego inną partycję.
        Pokazuje i to wszystko.
        Ten fragment dysku jest NIEAKTYWNY w programie PARTITION MAGIC.

To jakieś wyssane z palca teorie,że można tym programem "odzielić" te
        uszkodzone fragmenty i zrobić z tego partycję - i tej partycji nie używać :)
        To kompletna BZDURA !!!

• Gość: AdiLp Re: hdd regenerator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:31
          po prostu gdzies to slyszalame...ale podobno hdd regenerator potrafi to zrobic..
          • Gość: Cornolio Re: hdd regenerator IP: 212.127.66.* 10.07.05, 12:46
            W HDD Regenerator 1.51 jest opcja utworzenia albo dyskietki startowej albo
            stratowej płyty CD.
            • Gość: dd Re: hdd regenerator IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.05, 13:19
              Ale czego ty wlasciwie chcesz.Bad sector to uszkodzenie fizyczne
              nienaprawialne.Ta wada ma tendencje do rozszerzania sie.jesli drazni Cie to ze
              PM czy inny program sprawdzajacy dysk pokazuje te sektory to masz dwa
              wyjscia.nie sprawdzac pod katem bad sector albo kupic nowy dysk a jest jeszcze
              jedno wyjscie,jesli te sektory sa w takiej czesci dysku ze mozna zamknac ta
              czesc w odrebnej partycji to zrob sobie taka partycje z bad sectors w srodku i
              ukryj ja.To dla poprawienia samopoczucia.
              • Gość: Cornolio Re: hdd regenerator IP: 212.127.66.* 10.07.05, 13:25
                Ja niczego nie chcę!

Rozumiem jednak kogoś kto ma "bad sektory" na dysku i próbuje różnych sposobów
                żeby ten dysk jeszcze "odzyskać".

A HDD Regenerator wg jego twórcy naprawia bad sektory powodowane niewłaściwą
                magnetyzacją powierzchni dysku.

Pozdrawiam. Hejas.
                • Gość: jogi Re: hdd regenerator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:28
                  I to jest prawda HDD Regenerator naprawia badsektory poprzez kilkakrotne
                  magnesowanie i rozmagnesowywanie sektora. Tak odzyskałem dwa dyski które miały
                  powyżej 50 badsektorów i nie dało sie nawet systemu zainstalować. Teraz hulają
                  od ponad roku.
                  • Gość: dd Re: hdd regenerator IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.05, 15:50
                    powiem tak gdyby tak bylo jak piszesz to firmy produkujace dyski miast
                    wymieniac te z bad sector (duze koszty) na nowe daly by ci malenki programik do
                    naprawy.Tak jednak nie jest.dlaczego ?Pozatym ciekawy jestem jakie mechanizmy
                    wykorzystuje ten programik do fizycznej zmiany powierzchni dysku.
                    • torrencik Re: hdd regenerator 10.07.05, 16:02
                      Gość portalu: dd napisał(a):

> Pozatym ciekawy jestem jakie mechanizmy
                      > wykorzystuje ten programik do fizycznej zmiany powierzchni dysku.

Ten mechanizm to...CZARY !
                      • Gość: arlekin Re: hdd regenerator IP: *.toya.net.pl 10.07.05, 18:55
                        ludzie - nie oto chodzi - z nieoficjalanych rozmów w serwisach wynika iż - HDD
                        regenerator odcina uszkodzone I OKOLICZNE sektory dysku (zmieniejsza to jego
                        pojemność ale UWAGA: dysk nie zapoisując okolic nie zwiększa ilosć BAD SECTORS
                        przez co można kożystać z dysku
                        • torrencik Re: hdd regenerator 11.07.05, 10:09
                          Systemowy SCANDISK działa w identyczny sposób.

Nie trzeba do tego innych "specjalistycznych" programów :)

• Gość: jogi Re: hdd regenerator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:09
      www.it-faq.pl/EditModule.aspx?tabid=583&mid=1249&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=1984
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: hdd regenerator - do Torrencik IP: *.toya.net.pl 12.07.05, 01:41
        dokładnuie - HDD regenerator wykożsytując SMART zapisuje dane w nieulotnej
        pamieci dysku podczas gdy scandisk w Tablicy alokacji plików - tym się różnią!!!
        - podstawowo
        a jest wiele innych róznic
        głowna - HDD regenerator DZIAŁA
        • torrencik Re: hdd regenerator - do Torrencik 12.07.05, 07:48
          Gość portalu: niktabc@vp.pl napisał(a):

> > a jest wiele innych rózni głowna - HDD regenerator DZIAŁA

DZIAŁAĆ to on działa tylko,żeby tak jeszcze coś naprawił :(

Moich sektorów uszkodzonych na dysku NIE NAPRAWIŁ i dlatego NIE WIERZĘ w takie
          gó..ane programiki :)
          • Gość: dd Re: hdd regenerator - do Torrencik IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.07.05, 12:44
            I to jest jedyne w tej dyskusji odwazne powazne i prawdziwe spostrzezenie.
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: hdd regenerator - do Torrencik IP: *.toya.net.pl 12.07.05, 20:25
              dd w znajomym sklepie uzywałem HDD regeneraora wielokrotnie na 10 dysków które
              rokowały 8 naprawił ( 7 działa do tej pory) więc chyba nie jest tak źle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka